Apple macbook problemen – Mijn Tijdlijn

Ik heb enkele dagen geleden beloofd dat ik nog een tijdlijntje zou droppen met de problemen die ik allemaal heb gehad met mijn Apple Macbook. De volgende keer ga ik me houden aan de lijfregel die geld bij Apple Producten. Bestel/koop pas een nieuw Apple product als het al twee maanden verkrijgbaar is. Dan zijn vaak de kinderziektes eruit. Tenminste, dat mogen we hopen.

mei 2006 – Bestelling van de Apple Macbook

Op de dag dat de Apple Macbook verscheen in de Apple store was ik verliefd. Mijn vorige laptop, een Toshiba Satellite 1400 serie was die maand net drie jaar oud geworden. Het ding voldeed niet meer aan mijn wensen. Processor kon mij niet meer bijhouden. Het geheugen kon mijn werk niet meer houden. De harddisk was te vol aan het worden. En de accu hield het na 45 minuten er al mee op. Hoog tijd voor een nieuwe laptop. Ik vond mijn tante bereid om de Toshiba over te nemen voor een leuk bedragje. Ik had ook nog wat geld van het Fries straatfestival en nog wat geld op de bank. Creditkaart getrokken en een Apple besteld. Omdat ik student ben aan de Noordelijke Hogeschool ook nog 12 procent onderwijs korting kunnen incasseren. Is altijd lekker; van 1099 euro naar 980 euro. Nu kon ik alleen maar wachten!

mei 2006 – Ontvangst van de Apple Macbook

Drie weken heeft Apple nodig gehad om het apparaat bij mijn voordeur te kregen. Het was door het grote succes niet aan te slepen. In de tussentijd hield ik de verschillende internet fora’s in de gaten met verhalen van de mensen die de Macbook al hadden ontvangen. Ik las iets over problemen. Ik zag die problemen puur als incidenten. Zoiets gaat mij toch niet overkomen? Op een gegeven moment stond er een TNT bus in de straat. Van de chauffeur kreeg ik een piepklein doosje. Zit daar echt alles in ?

mei – augustus 2006 verkleuringen Apple macbook

Op het internet wordt moord en brand geschreeuwd over Macbooks waarvan het gedeelte verkleurt waar je pols opligt. De eerste verklaringen zijn dat er 10 % van de gebruikers power zweet hebben. Ik hoor blijkbaar ook bij die mensen. Mijn Macbook ging langzaam van maagdelijk wit naar pis geel. Bah. En het ergste is dat het ook niet schoon te krijgen is.

augustus 2006 topcase vervangen door Macme Leeuwarden

In augustus 2006 ging ik een paar weekjes op vakantie. De dag dat ik vertrok heb ik de Apple Macbook gebracht bij Macme Leeuwarden. Drie weken later kreeg ik een telefoontje dat die klaar was. De hele topcase was vervangen door een nieuw model. Week later had ik daar ook alweer de eerste gele vlekken opzitten.

september 2006 rsd – Random shut down

Nouja. Nu lees ik op het internet dat er bij Apple gebruikers de Apple Macbook zomaar uitvalt. Gelukkig had ik daar geen last van. Maar positief denken helpt niet. paar dagen later kreeg ik het probleem ook. Op de meest vreemde problemen viel de Apple Macbook uit. Had iets te maken met een koelblok die zo heet werd dat er kabels smolten en kortsluiten maakten. Apple heeft hier later een firmware update voor uitgebracht die de ventilator wat sneller liet draaien. De Macbook werd een stuk koeler. De Accu ging helaas ook wat korter mee.

September 2007 – Macme Groningen vervangt Koelblok en Topcase

Omdat ik mijn laptop niet meer drie weken kwijt wilde kreeg ik het advies van Macme Leeuwarden om naar Macme Groningen te gaan. Die hebben een eigen technische dienst. Even gebeld en een week later kon ik terecht. Macme is een uurtje bezig geweest met de Macbook. Ze hebben meteen als service mijn Gele Topcase ook weer vervangen. Dit keer door een model wat niet meer geel wordt.

weblog link : Groningen

voorjaar 2007 accu dood

Macbook accu doodNa een nachtje calibreren deed de accu de volgende ochtend niets meer. De Macbook wilde alleen op een adapter werken. Wat ik ook probeerde. De Accu gaf geen teken van leven meer. Dus naar Macme Leeuwarden. Het was een bekend probleem bij Apple en ik kreeg meteen een nieuwe Accu mee. Een week later bracht Apple een firmware update uit die het Accu problemen moet voorkomen.

Nieuwe Accu Apple Macbook

weblog link : Het apparaat is niet vooruit te brandenMaar ik rook niet

voorjaar 2007 scheuren behuizing

linksvoor de laptop zat een vrij klein scheurtje. Maar kleine scheurtjes willen groot worden en dan doen ze dan ook. Macme Leeuwarden wilde mij niet helpen met deze scheuren. Ze waren mijn eigen schuld. Alsof ik elke dag loop te basketballen met mij Macbook. Ik heb me er maar bij neergelegd dat een Macbook scheuren hoort te hebben.

Crackbook

Apple macbook scheuren

Apple macbook scheur behuizing

weblog link: Nog twee dagen Macme GroningenApple center Dalsheim Heerenveen verstaat zijn vak

6 juni 2007 – Garantie verlopen

Een mijlpaal. Volgens een telefoontje naar Apple is dit de dag dat de garantie op mijn Macbook is verlopen.

zomer 2007 – Ethernetpoort dood

Tijdens mijn vakantiewerk op Terschelling had mijn logeeradres geen wireless netwerk. Ik was weer aangewezen op de ouderwetse netwerk kabel. De Apple Macbook wilde met geen mogelijkheid het netwerk op. Macosx zegt wel dat die een netwerkkaart ziet. Maar er is met geen mogelijkheid geen verbindingen meer te krijgen.

weblog link: Apple center Dalsheim Heerenveen verstaat zijn vak

Zomer 2007 – Knipperend scherm

Als de macbook net aan werd gezet dan had ik een knipperende back light in mijn scherm. Jeetje mijn Macbook valt echt uit elkaar.

weblog link: Apple center Dalsheim Heerenveen verstaat zijn vak

september 2007 – Apple dalsheim lapt macbook op

Dalsheim was een offici√ęle Apple reseller geworden. Zij mogen nu ook Apple problemen oplossen voor Apple. En dat hebben ze ook gedaan.

weblog link: Nog twee dagen Macme GroningenApple center Dalsheim Heerenveen verstaat zijn vak

Het apparaat is nu weer probleemloos de afgelopen paar weken weer in gebruik. Het enige probleem wat ik soms heb is dat die niet helemaal goed uit de sleepmode komt. Alleen kan ik daar niet zo wakker om liggen. Eind deze week krijg ik het druk. Ga ik mijn Apples allemaal voorzien van MacosX Leopard. Oh wacht. Breek ik dan niet met de regel dat ik eerst twee maanden moet wachten voordat het foutloos werkt?

4 comments

  1. Sypie says:

    Zoals zoveel mensen zeggen: Wacht met Leopard tot versie 10.5.2. Daar zouden toch echt alle beestjes wel uit moeten zijn volgens de geleerden. En trouwens: Wat je nooit hebt gehad kun je toch ook niet missen? In ieder geval, ik ga niet voor de deur liggen met mijn slaapzak om dat pakket te halen. Ik wacht wel tot ik een nieuwe Mac aanschaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *