Apple timemachine is dom

Afgelopen weekend bezig geweest met het mooie Apple software Aperture. Een handig foto beheer programma wat ontzettend handig is voor mensen met duizenden foto’s. Ik voelde me meteen aangesproken.

Nog bij de import functie aangegeven dat alle foto’s op de originele locatie op de hardeschijf moeten blijven staan. Ik weet niet of het toen al fout is gegaan. Of later op de avond dat ik na het spelen Aperture de opdracht gaf om de hele foto bibliotheek te verwijderen.

Wat ik wel zeker weet is dat ik er zonet achterkwam dat mijn volledige fotomap leeg was. Al mijn foto’s van de afgelopen 7 jaar waren verdwenen. Vroeger schoot ik in de paniek. Nu bleef ik ontzettend rustig. Pakte mijn timemachine harddisk en begon met de recovery. Met het gemak van een Apple. Al mijn foto’s werden pijnloos teruggezet.

Wat ik dan niet snap? Waarom is timemachine nu alles weer aan het backup wat ik zonet heb terug geschreven. Heb ik nu 20 gigabyte aan foto’s twee maal op mijn hardeschijf staan.

Leave a Reply