Camping Appelhof Terschelling, Sex, Bier en ……

…… wat nog meer eigenlijk ?

Elk jaar vertrekken de boten afgeladen vanaf Harlingen-haven richting het eiland Terschelling. Als de zon weer hoog en warm boven Terschelling staat gaan de jeugd campings weer open. Elke avond stond ik met mijn taxi bij Camping Appelhof. Deze camping is voor veel tieners de eerste echte vakantie zonder de ouders erbij.  Het is voor de jeugd dichtbij en goedkoop te bereiken. Maar omdat het op een eiland is voelt het toch als het buitenland.  Daarom komt hier veel jeugd die van hun ouders nog niet naar het buitenlandse vakantie mogen. Omdat de jeugd op Terschelling niet zo veel te besteden heeft, en daardoor weinig fooi geeft moet ik maar naar andere middelen grijpen om toch nog een extra zakcentje te verdienen. Dus waarom niet een stukje over Camping Appelhof vanuit de ogen van de taxichauffeur.

Camping Appelhof op Terschelling
Camping Appelhof op Terschelling

De jeugd komt in het Terschelling-West massaal van de boot en pakken dan de bus richting Camping Appelhof. Het is kamperen. Maar ze nemen niets mee wat met kamperen heeft te maken. De tent staat al klaar. Er staat een koelkast en bedden in de tent. De heren komen aan met een weekendtasje. De dames met een trolley, weekendtas, handtasje en een beautycase. Camping appelhof heeft plek voor meer dan 1100 bezoekers.

De sigaretten zijn op
De sigaretten zijn op

Camping Appelhof is een totaal zelfvoorzienende camping. Alles is aanwezig. Een broodjes/snacktent die de hele dag voedsel verkoopt. Een bierkelder waar je lekker gekoelde kratjes bier kunt kopen. Condooms en Sigaretten kun je bij de receptie krijgen. Maar die twee producten kunnen soms uitverkocht zijn. En dan heb ik het nog niet gehad over het “the Big Apple” . Camping Appelhof zijn eigen discotheek. Met elke avond zijn eigen thema. Schuimparty, miss wet t-shirt contest of een optreden van Mental Theo. Je hoeft de hele vakantie het campingterrein niet eens af.

Een nieuwe lading met jongeren arriveert
Een nieuwe lading met jongeren arriveert

Er komt van alles op bezoek bij Camping Appelhof. Je herkent ze meteen:

De Gabbers

Een zwarte trui met een uitgewassen print (Thunderdome 1994), Witter dan witte sportschoenen, Een kilo aan bladgoud kettingen om de nek en een petje met een perfecte volmaakte ronde sinus in de klep. Drinken vaak Amstel. Draaien de hele tijd hardcore hardstyle house muziek uit de mobiele telefoon. Denken dat ze heel wat voorstellen door een hele tijd een beetje agressief uit de ogen te staren.

De sloebers

Gaan voor het eerst op vakantie. Staan door de weeks bij de Albert Heijn te werken voor 2,40 euro per uur. Drinken altijd Pitt bier (4,99 per krat. Hoofdpijn komt na het tweede flesje). Zij hebben helemaal geen geld. Voor elke uitgave gaan ze uren overleggen. Eigenlijk willen ze helemaal niet op vakantie. Het geld hadden ze veel liever in een nieuwe game-pc gestoken. Zij zijn er iedere keer weer van overtuigd dat ze voor 5 euro in totaal met 20 man in een taxi naar de andere kant van het eiland kunnen. Erg irritant.

De studentikoze’s

De eeuwige Hillfinger en Ralph Horizontale streepjes. Ze brengen alleen dat merk kleding naar het eiland. Hertog Jan is hun lijfmerk en “Mijn papa rijdt Bently”. Fooien altijd 10 %. Fijn volk.

De Achterhoekers/Kop van Overijssel

Klompen, spijkerbroek, Heineken. Een kenmerk is dat ze totaal niet te verstaan zijn. Lijflied : bier met tieten. Eisen dat ik 180 KM/u ga rijden. Betalen tot de cent nauwkeurig de taxi rit. Moeten na een week weer terug zijn omdat ze de koeien moeten melken.

De huisstijl groepen

Lopen de hele week in dezelfde truien/t-shirts (Gaat dat nou niet stinken heren?) met daarop een groepnaam en de naam van persoon die het draagt. Hebben vaak ook een eigen lijflied. Houden vaak een ranglijst bij wie de meeste dames heeft volgeblaft. De echten maken ook stickers.

Bierteam Nijeveen
Bierteam Nijeveen

De tutjes

Ze bestellen een taxi om 22:00, Maar komen pas om 22:15 bij de taxi omdat ze nog druk waren met de neusjes te poederen. Deze dames weten dondersgoed wat ze willen.

De gezellige mensen

Zij weten wie Hessel is.

…en alles en iedereen die ik verder ben vergeten.

De boeren weten prima waar ze even hun biertje laten als ze een sigaretje roken
De boeren weten prima waar ze even hun biertje laten als ze een sigaretje roken

Veel jeugd is jong, te jong om zomaar alles te mogen doen. Daarom werkt Camping appelhof en de horeca op het eiland met armbandjes. Je kunt meteen aan de kleur zien hoe oud iemand is. Zo weet je zeker dat iemand van 15 jaar geen Glenlivet kan bestellen. De jeugd fiets de hele dag af en aan met verse kratjes bier. Maar het is niet zo erg als de media de mensen wil laten geloven. Camping Appelhof heeft een bewakingsteam wat alles in de gaten houdt. Op een avond heb ik de som op de proef genomen en ben ik ook met een grote Maglite zaklamp het terrein opgelopen. Overal waar ik scheen met mijn gemene lichtbundel was iedereen stil.

Camping Appelhof bandjes
Camping Appelhof bandjes

De inwoners van Terschelling hebben het echte ondernemersbloed. Overal zien zij handel in. Zelf de kinderen beginnen op jonge leeftijd al een eigen zaakje. Met je trap-schelter en aanhang-karretje bier van de supermarkten naar de campings te brengen. Ze vragen 50 cent per te vervoeren kratje. In een zomervakantie van 6 weken fietsen deze heren toch 250 á 300 euro bijelkaar. Respect!

Jelmer verdient elk jaar geld
Jelmer verdient elk jaar geld

De echte achterhoeker heeft de bezorg jeugd helemaal niet nodig. Zij nemen hun eigen aanhangwagen mee. Ook al is de SuperdeBoer maar 535 meter hemelsbreed van Camping Appelhof. Toch heeft dit groepje er graag 120 euro voor over om een aanhangwagen mee te nemen op de boot richting het eiland. Voor 120 euro had je ook die jochies 240 keer kunnen laten fietsen en hadden jullie met 130 KM/h kunnen rijden naar Harlingen in plaats van de 80 KM/h die je nu moet rijden met een aanhangwagen.

Neem je een aanhangwagen mee voor veel geld. Jelmer is veel goedkoper
Neem je een aanhangwagen mee voor veel geld. Jelmer is veel goedkoper

Rond een uurtje of 22:00 begint de grote leegloop bij Camping Appelhof. Grote groepen jongeren vertrekt richting het wilde westen. Naar de Braskoer in Terschelling-West of de Wyb‘s in Midsland. De nieuwe mensen op Terschelling haal je er altijd meteen uit. Deze pakken pas om 0:00 de taxi richting de discotheken met het idee dat ze tot 6:00 ‘s ochtend kunnen drinken en dansen. Helaas moet ik ze meteen al teleurstellen dat om 1:45 de lampen aangaan en je om 2:00 op straat staat.

Twee dames onderweg voor een leuke avondje stappen
Twee dames onderweg voor een leuke avondje stappen

Fuck de fiets, Fuck die regen, we gaan met de taxi. Helaas heb ik wel een hekel gekregen aan het type jeugd wat rondloopt met een mobiele telefoon van 450 euro. Voor 450 euro aan kleren draagt. Elke avond voor 100 euro opdrinkt. Maar die paar euro voor de taxi niet kunnen ophoesten. Zal wel komen dat ze zo ver bezopen zijn dat ze echt niet meer kunnen uitrekenen dat 20/8 = 2,50 per persoon is. Het kost maar 20 euro van Appelhof naar Terschelling-west. Dus voor 5 euro heb je een retour Appelhof – Terschelling-west. Nee hoor. Ze gaan liever voor 4,50 met de nacht bus die ook eens vier keer zo lang onderweg is en maar één keer per uur gaat. Durf te denken gasten.

Creatief fietsen parkeren
Creatief fietsen parkeren

Maar ik vind het jammer dat er zoveel jeugd dan op een ziek niveau beginnen te ouwehoeren. Ga toch niet slopen wat er allemaal op je weg komt. Elke keer verbaas ik me weer hoeveel mensen hun auto parkeren in Landerum. Dat getuigd van lef. Het ligt aan de route die de jongeren nemen om terug te lopen naar Camping Appelhof. Ik las elke donderdag weer in de Terschellinger krant hoeveel auto’s deze week weer zijn bekrasd. Dat soort jeugd gun ik graag een Wadden eiland verbod voor de rest van je leven. Je hebt elke keer van die lui met een IQ van <70 die dan vechtpartijen gaat uitlokken met andere groepen. Helaas vergeet de jeugd weleens dat ze op een eiland zitten. Je bent ingesloten door 360 graden koud en zout water. Ze kunnen geen kant heen als ze (zware) kattekwaad uithalen. Verneukt jij het op het eiland. Er gaat een telefoonketen in werking en de oproerschoppers kunnen op geen andere camping meer terecht . Staan ze ‘s nachts de hele nacht op de eerste boot te wachten. Opgezout staat netjes

Wij hadden een mooie avond
Wij hadden een mooie avond

Terschelling is voor de jeugd een prima plek om lekker op vakantie te gaan. Je kunt alle kanten uit; Smakelijk eten in de vele eettentjes, Lekker op het strand liggen, onder het oog van alle taxichauffeurs ontmaagd worden in de berm. paintballen in het bos, scooters huren, meebleren met Hessel of gewoon voor je tent bier drinken.

Iedereen die naar Camping Appelhof gaat. Pak even je mobiele telefoon en programmeer even in. Komt altijd van pas!

Taxi Terschelling Talisman – telefoonnummer: 06-22777000

Soms heb ik medelijden met al die schapen die rond Camping Appelhof staan te grazen.

43 Comments

Add Yours →

Echt geniaal deze tekst! 😉
Ik heb je nummer al opgeslagen in mn telefoon en ik gaa in week 33 ook zeker gebruik maken van je taxi! 😉
Natuurlijk met fooi! 😉 ;P
Groet’n!

Naar mijn weten is de doelgroep van Camping Appelhof jongeren van 15 t/m 25 jaar. Jij met je 22 jaartjes bent gewoon welkom gok ik zo. Anders zou ik zeggen. Bel ze even :p

interessant stuk,

een vriend raad mij deze camping aan, ik vraag me echter af, ben ik niet te oud met 23?! we wilden een keer in nederland blijven, maar is dit dan wel een verstandige keuze?:D

eey

wat je hier allemaal typt daar heb je echt helemaal gelijk in,
maar wat ik ook vaak hoor en zie zijn de drenthenaren die met busjes vol bier naar de camping vertrekken.. Valthermond bv. Maar dat geeft niet. Wat je hier ook allemaal getypt hebt,, Echt gelijk heb je

Gegroet

Geen respect,
Jammer dat normaal volk ontbreekt bij de appelhof, dat bier erbij moet,
en uuh ik denk ook niet dat het veel mensen uitnodigd om naar de appelhof te gaan en een taxi te nemen als je weet dat ze zich als vieze gluurders opstellen wanneer er iemanfd ontmaagd wordt.

Maar iig beedankt, nu weet ik waar ik niet heen moet gaan en welke taxi ik niet moet nemen!

Meine Couch ist jetzt über 10 Jahre alt und denke jetzt ist es mal an der Zeit eine neue zu kaufen. Weil ich eine Katze habe, sollte der Bezug aus einem robusten Material sein ( da meine Katze ganz gern mal ihre Krallen an der Couch schärft ). Nun hoffe ich das mir hier im Forum jemand weiterhelfen kann, denn ich habe keinen Plan welche Art von Material ich nehmen soll.

Haha wat een verhaal, zou er echt niet dood gevonden willen worden. Kan je beter die 2 weken gaan werken als vakkenvuller, misschien dat je dan nog eens je golf polo rond krijgt. Lang leve de kippetjes en het pluimvee!

kut camping
je komt er aan moet je gelijk al meer geld betalen dat vooraf is afgesproken voor de borg
lig je in een leger tent wat stinkt en vies is
als het 1x regent ligt er net zo veel water in de tent als buiten, want bijna alle leger tenten waren zo lek als wat!! en komen de mensen die er werken je helpen? neee hoor..! je krijgt een rol teep mee en plak het zelf maar af! half `11 de muziek uit.. watis dat voor een tijd!?
en dan nog het ergste.. ga je naar huis heb je je heel de week netjes aan de regels gehouden krijg je je borg niet terug omdat ze denken dat wij de lek hebben gemaakt in de tent.. terwijl die er al inzat voor dat wij aan kwamen.. fijn.. al je spullen nat en vies. en krijg je je geld er nog niet eens voor terug.. daar ging onze 50 euro.. we hebben ons netjes gedragen en krijgen we dit..
ik raar NIEMAND maar dan ook NIEMAND aan om nog naar deze camping te gaan.. echt een rotzooi daar.. het geld wat we daar hebben uit gegeven hadden we beter op terpstra of renesse kunnen uitgeven

Haha heerlijk om te lezen. Leuk om te weeten dat je niet tot 6uur sochtends door. Ik zie me zelf al helemaal alleen in die straat staan om half drie. Ook ideaal te weeten wat voor tipetjes er komen!
Bedankt voor je verhaal. Als je me email leest ja dies egt …

Als ik alleen al de tekst zie, SEX etc. vraag ik mij af na het lezen van alles over deze camping, hoeveel kindjes er al geboren zijn onder de teeners??? Want daar heeft men het niet over en ik denk toch echt wel dat dit gebeurd zal zijn! Ik hoop echt niet dat mijn kleindochter haar plannen door gaan om hier heen te gaan!

Een Oma.

Heel fijn hoor deze site,
Sex, bier en …. heel leuk allemaal. Maar als mijn ouders deze site dus zien mag ik er niet naartoe. dus niet zo slim he?
niet echt goed voor de camping dus!

Ik ben het helemaal eens met Carlijn, mijn ouders gaan denk ik al geen ja zeggen op mijn vraag of ik naar terschelling mag maar als ze dit lezen kan ik mijn leuke vakantie wel vergeten jongens, bedankt

Geweldig om te lezen, kijk uit naar mijn vakantie en dan lekker al die figuren uit lachen, zelf hoor ik bij de gezellige mensen met mijn cluppie!

Tot 25 juli Terschelling en meneer de taxichauffeeur!

haha geweldig om dit te lezen,
ik kijk al uit naar 8 tot 15 augustus
dan kun je onze groep verwachten, het taxinummer staat
al in mijn mobiel!

Hehe tof geschreven, heb het nummer maar gelijk even toegevoegd!
Alleen jammer dat de ” achterhoekers ” weer zo worden uitgedrukt, beetje steriotyp he ?xd.

8 tm 15 augustus word top!

hello!,I love your writing so a lot! proportion we communicate more about your post on AOL? I require an expert in this space to resolve my problem. May be that’s you! Taking a look ahead to look you.

U zegt dat achterhoekers dus slootwater (heineken) drinken even een klein stukje geschiedenis:

bier uit Groenlo, het voormalige stadje Grolle. In 1615 begon Willem Neerfeldt een brouwerij in het Gelderse stadje Grolle, het huidige Groenlo.

In 1895 werd de inmiddels succesvolle brouwerij De Klok door de nazaten verkocht aan Theo de Groen, een telg uit een echte brouwersfamilie. In hetzelfde jaar besloten een aantal textielfabrikanten, handelaren en bankiers de Enschedesche Bierbrouwerij op te richten.
In 1922 fuseerde Bierbrouwerij De Klok uit Groenlo met de Enschedesche Bierbrouwerij tot bierbrouwerij “De Klok” dit is later omgedoopt tot de Grolsche Bierbrouwerij.

Grolsch komt dus uit de achterhoek om precies te zijn Groenlo iedere drink Grolsch (ruime merendeeld) eenk lein deel van de mensen drinkt een andere biersoort maar haast niemand (op camping gasten uitgelaten) drinkt slootwater (heineken).

en nog even wat anders dat van die aanhangers klopt wel (al staat achterin de aanhanger wel Grolsch en geen slootwater zoals je in dit stukje hierboven beweerde).

Grolsch hoort bij de cultuur van de achterhoek en heineken is een tegencultuur.

je moet je d’s en t’s checken ouwe. ik had dat op orde toen ik 10 was. hoe oud ben jij nu?

Leave a Reply