Concepten krijgen uitwerking. Return of the blue cabin.

De wekker ging vanochtend met het slechte nieuws dat die incompetente noord-Koreanen een nucleaire test hebben uitgevoerd. Een land wat door de media wordt neergezet als een dictatoriale staat. Waar de bewoners worden onderdrukt (Ik weet niet of dat waar is. Misschien zijn de noord Koreanen gelukkiger dan menig Europeaan. Misschien is wel een bepaalde bestuursvorm nodig om mensen te laten beseffen wie ze zijn en wat ze hebben. Moet ik me maar een keer in verdiepen).

Zou de United states of America nu de plannen klaar hebben om noord-Korea binnen te vallen ?

Ik ben tegen de werkwijze van Amerika. Maar als er een land is wat ik echt een dreiging vandaan voel komen is het wel noord-Korea. Het is een dubbel gevoel. Maar ik hoef niet bang te zijn dat de Amerikanen noord-Korea zullen binnen vallen. Er is geen olie, het ligt vlakbij Rusland en China en de Koreanen hebben (nog) niet de technologie om een raket in de buurt van Amerikaans grondgebied te krijgen. De mensen leven weer door. De politici slaan nog een balletje met golven. De wereld stopt niet met draaien door wat gedreig.

Op school hebben we ons bezig gehouden met het verder uitwerken van concepten. Voor de mobiele telefoon beginnen er ideeen te ontstaan om de drie producten te bouwen. Wat we nu hebben bedacht is een Friese beltegoed opwaardeer lijn. Een mobiele telefoon met camera die Friese teksten kan vertalen naar het Nederlands en nog iets (Mijn verstand is pulp)

Ieder groepje is bezig om tot een concept te komen. De mensen van het restaurant zijn ook tot iets leuks gekomen. De Friese elfsteden opgedeeld in een culinaire map. En elke stad heeft zijn eigen culinaire hoogtepunt.

Bij de kennisoverdracht van vandaag was er eindelijk goed nieuws. Er zijn competenties vastgelegd die wij kunnen gebruiken bij de minor concepting. De competenties zijn allemaal zo gekozen dat ze het beste aansluiten bij de minor concepting. Verder gaan we aanstaande vrijdag beginnen met creatieve denk tanken. Wij worden dan in de gelegenheid gesteld om bij andere groepen onze ideeën neer te leggen en te bespreken. Maar ook andere ideeën van andere mensen bespreken.

MR heeft ons in de middag uren een workshop gegeven over Photoshop. lagen zijn leuk, maar maskers zijn nog veel leuker. Verder heeft hij heel veel nuttige tips gegeven. Maar nog veel belangrijker. Ons de instellingen gegeven zoals die in het bedrijfsleven worden gebruikt. (sRGB is voor mietjes. adobe RGB is voor de die hards)

In de middag nog even een telefoontje plegen met de Apple Shop in Groningen. Mijn Macbook begint een beetje flauw te doen.. Diagnose is macbook random shutdown. In de Apple Macbook die zijn geproduceerd voor week 35 zit een falende temperatuur beheer. Als de macbook te heet wordt is de kans aanwezig dat de Macbook op de gekste momenten kan uitvallen. Ik heb er tot nu toe drie keer last van gehad. Het juiste onderdeel is besteld. Ik kan nu alleen afwachten tot het onderdeel binnen is.

Wat is vandaag helemaal niet kon verwachten is dat ik werd gebeld door EV. Video docent en is betrokken bij Mjuks . Hij is bezig met een project van de provincie Friesland. Hoe ziet Friesland er in 2030 uit? Ter ondersteuning van dat project kan ’15 seconds of fame’ gebruikt worden. Voor de zomervakantie heb ik deze weggegeven aan het dorp Tynje. Dus de vraag was of ik deze mag lenen van Tynje :p

’15 seconds of fame’ is voor het Fries Straatfestival ontworpen om de reacties van de bezoekers mee op te nemen. Het is een grote cabine waarin een scherm en een camera gemonteerd zit. Met een druk op de knop neemt het apparaat 15 seconde beeld en geluid op.

Later op de dag kreeg ik goed nieuws. ’15 seconds of fame’ is terecht en we mogen hem lenen.

Leave a Reply