Een clitoris uit Hong kong

Vanmiddag kwam ik uit school. Ik zag net de TPG-post bestelauto de straat uitrijden. Ik doe de auto op slot en kijk in mijn brievenbus. Stik! Er ligt een papiertje van de TPG. Ze hebben voor mij een pakje, maar ik was niet thuis. Het is vrijdag. Maandag zou ik dan pas het pakje kunnen ophalen van het postkantoor. Als een ware Rinkel sprong ik in de auto om de TPG bestelauto te zoeken.

Twee straten verder spotte ik de bestelbus. Even klemrijden. De postbode had inderdaad een pakje voor mij. Een pakje uit verre oosten. Uit Hong-Kong. Ik kreeg al een vermoeden wat de inhoud kon zijn.

Thuis het pakje open gescheurd. Een Apple Wireless Mighty Mouse. Een cadeautje van LL. Ik heb vorig jaar met het maken van de film veel kosten gemaakt. En om met de andere medewerkers de kosten een gelijk te strijken. LL deed mij een paar weken terug het voorstel om zijn ‘debt’ aan mij te voldoen met leuke dingen uit Hong-Kong. Een super goed voorstel. Alleen past dat nu niet in mijn clean house concept. Dus heb ik hem het voorstel gedaan om mij een wireless mighty mouse te sturen. Een voorwerp waar ik veel meer mee kan. Het gaat dagelijks gebruikt worden. Hij werkt met het draadloze bluetooth protocol (Joepie, een vrij USB poort. Ik heb er maar twee :p) en als laatste zit er een 360 graden scrollknop op. En die scrollknop geeft de muis ook meteen zijn bijnaam. De Clitoris-muis.

Geloof je mij niet. Kom dan maar persoonlijk voelen

Ik was even bang dat de muis erg RSI verwekkend zou zijn. Ik kan jullie mededelen dat dit erg meevalt. Maar je weet dat pas zeker na een paar weken gebruik. De muis ligt lekker in de hand. Klikt professioneel. De twee zijknoppen is helaas iets waar niet overna is gedacht. De knoppen gaan te zwaar. En je moet je vingers te raar draaien om bij die knoppen te komen. Jonathan Ive moet echt een keer met Logitech gaan praten over de plaatsen van toetsen. De muis is helaas van hetzelfde spul gemaakt als vele andere Apple producten. Je hoeft er kort naar te kijken en de krassen ontstaan al. Mooi dat ik nog een enkele sok heb liggen.

Leave a Reply