Een duivels Kat en Muis spel

Op de verjaardag van JJ werd mijn oude liefde voor Anime tekenfilms weer geactiveerd. Ik heb het dan niet over die trage droge rommel als Dragon ball Z. Ik ging meer voor de series als Serial Experiments: Lain , Cowboy Bebop (De muziek alleen is al steengoed) en Vandread. Maar ook film als Mononoke Hime en Spirit Away blijven ware klassiekers.

Vanaf het moment dat ik op mezelf ging wonen heb ik niet echt meer Anime films meer gezien. Alleen op het noordelijke filmfestival heb ik nog the Cat return en Howl’s Moving Castle gezien. Ik moet mijn spijt bekennen dat het daarmee is gebleven.Een week geleden was ik op mijn favoriete emule site aan het kijken voor nieuwe downloads. En daar zag ik eens een Anime serie die niets Pools was nagesynchroniseerd. (Voor de mensen die het nog niet zagen. Osiolek is Pools). Een groot voordeel van anime series is de lengte. Een aflevering duurt rond de 22 minuten. In tegenstelling tot een film kun je Anime altijd even tussendoor kijken. Een groot nadeel is vaak het grote Bold and the beautiful gehalte die in sommige series heerst. Superlange discussies zonder einde

Death Note is een serie die op dit moment nog draaiende is in Japan. Ik heb de eerste aflevering gedownload om te zien of het wat is… Na de eerste aflevering was ik volledig in de ban en heb ik de overige afleveringen ook in de download gezet. ‘s nachts had ik ze allemaal binnen en ben ik verder gaan kijken. Laat ik zo zeggen dat ik binnen 24 uur alle 11 uitgebrachte afleveringen gezien heb.

Death Note begint als Light een notitie boekje vind. Op de eerste pagina van het notitie boekje staan hele rare instructies. Als jij een naam noteert van een persoon waarvan jij op dat moment een afbeelding ziet zal die persoon sterven. Light gelooft er niets van. Maar na een paar experimenten is hij er van overtuigt dat het notitie boekje werkt en gaat hij er mee aan de slag om rechtvaardig te zijn. Hij noteert alle namen van criminelen de hij in het nieuws ziet. Als er honderden criminelen sterven vertrouwd Interpol het niet helemaal meer en zet de top detective L op de zaak.

Light en L zijn beide hoogbegaafd. L moet zorgen dat Light stopt met het spelen voor god. Terwijl Light zich bedreigd voelt door L en probeert hem te vermoorden. Maar het notitieboekje werkt alleen als je naam kent van het persoon die je wilt vermoorden.

De death note is van een Shinigami. Dit is de japanse god voor dood. Deze Shinigami begeleidt Light bij zijn ‘godswerk’. Geeft hem tips over het gebruik van het boekje. Maar doet hem ook aanbiedingen om de macht van het boekje alleen maar meer te kunnen gebruiken in ruil voor de helft van zijn levensverwachting. De Shinigami zorgt ook nog eens voor de humoristische kant in de serie.

De serie grijpt je meteen letterlijk bij je keel. Wat is er over het script nagedacht. Je ziet een simpele student veranderen in een duivel. Die alles uit zijn weg probeert te werken die hem tegenwerkt. Je volgt de mensen die hem proberen te stoppen. De angst die er onder de politie heerst. Hoe Light met zijn briljantheid zijn boekje weet te gebruiken. Absoluut hulde!

Het concept van Death Note is een blijvertje. Na de anime serie zijn ze in japan ook bezig met een filmserie om het notitie boekje. Ik ben er van overtuigd dat er binnen twee jaar een Amerikaanse remake gaat komen. het concept is briljanter dan die van The Ring en The Grunge.

Light is het levende voorbeeld dat mensen onder de 18 niet mogen stemmen of autorijden :p

Ik kan niet wachten tot aflevering 12

Leave a Reply