Een rood hoofd. Op stap met Nike+ iPod

Afgelopen weken was het weer eens lekker weer. Niet koud en droog. Eindelijk heb ik een vrij momentje gevonden waarop ik eens de Nike + iPod kan uitproberen. De sportschoenen met shoe pouch aangetrokken. Een lekkere foute sportbroek en een trui. Voordat je de iPod + Nike apparatuur echt kunt gebruiken moet je het kalibreren. Zo gebeurde dat ik de voordeur uitliep als een ware techno junkie. gewapend met een iPod Nano, hartslag meter, bluetooth GPS module en een mobiele telefoon voorzien van mobitrack ging ik op stap.

Ik heb eerst met de GPS een waypoint gemaakt aan het begin van een lang bospad. Vrolijk ben ik 400 meter gaan lopen. Heb ik meteen de warming-up te pakken. Op het moment dat de GPS 400 meter heb ik de kalibreer functie geactiveerd op de iPod. Op een rustig draafje terug gerend naar mijn waypoint. De iPod gaf toen 320 meter aan. Een afwijking van 80 meter.

Het is zeker al vier maanden terug dat ik voor het laatst heb hard gelopen. Ik had geen idee hoe mijn lichaam zou reageren op zoveel beweging. Nauwkeurig hield ik de hartslag meter ook in de gaten om er voor te zorgen dat ik op het juiste moment weer stop. De eerste 400 meter van de kalibratie viel me zwaar tegen. Maar het is gelukkig niet zo erg als toen ik een jaar geleden begon. Toen viel ik na 100 meter al neer.

Tijd voor een tweede run. Ik begin simpel en stel de iPod in op 5 minuten joggen. En wonder boven wonder heb ik die 5 minuten ook kunnen uitlopen. Dus er is gelukkig nog een beetje conditie aanwezig in mijn lijf. De iPod stimuleert je ook flink. Je hoort een vrouwenstem af en toe wat statistieken doorgeven en hoe lang je nog moet. Ik heb door het Leeuwarder bos nog vele kleine stukjes hard gelopen en normaal gelopen.

Ik moet zeker weer vaker op pad. Waar ik een paar maanden terug nog zonder problemen 15/20 minuten kon hardlopen met een normale ademhaling en geen rood hoofd. Zo was ik vandaag als een vis op het droge te happen naar lucht. En brandde mijn hoofd alsof het vandaag 30 graden was.

De iPod + Nike software is erg gelikt en overzichtelijk. Je kunt uit verschillende programma’s kiezen. Wat ik helaas wel mis is een beginners mode. Dat je een gebalanceerden trainingschema hebt die je help met het bouwen van een conditie. Wat ik verder nog mis aan dit product is de integratie van de hardslag meter. Ik gebruik nu nog een losse meter. Maar mooier is als Nike dit in de toekomst ook gaat inbouwen in hun product. Je kunt dan ook het verloop van je hartslag bijhouden tijdens het sporten en feedback ontvangen als je te hard of te zacht gaat.

1 Comment

Add Yours →

Leave a Reply