Er zit toch een dalende lijn in het films kijken.

De afgelopen weekje heb ik maar twee films gedaan. Dat is gelukkig al beter dan de twee films die ik per maand deed toen ik nog stage liep. Als het weer op Terschelling nu nog wat beter werd dan werden het er nog wel minder. Maar mijn weer widget heeft voor de komende dagen nog geen goed nieuws te bieden 🙁

The contract

Je bent een alleenstaande vader (Cussack) die een zoon heeft die naar Amerikaanse begrippen iets stouts heeft gedaan. De vader wil zijn band met zijn zoon verbeteren en daarom gaan ze samen een weekendje kamperen in de bergen. Daar vinden ze de leider (Morgan) van een gevaarlijke groep huurlingen. De badguy is net uit de handen van de justitie ontsnapt en moet zo snel mogelijk bij zijn huurlingen terug zijn. Er is namelijk nog een contract om aan te houden. Vader en zoon nemen hem gevangen en ze moeten nu uit de handen zien te blijven van de gewetenloze huurlingen. Gaap

Ik zal meteen eerlijk spelen over the Contract. Het allerleukste van deze film vond ik de aftiteling. De film zal wel ergens in/rond Rusland zijn geschoten. Want bijna elke naam die ik voorbij zag komen had wel een “nov” op het einde staan. Je moet toch wat wil je de kosten nog een beetje drukken. De film wordt ook echt gedragen door de veteranen Cussack en Morgan. De andere acteur spelen echt even voor spek en bonen mee. Of die meid die halverwege de film erbij komt moet echt een emotionele herstelmode van een badeend hebben. Okeeh, de huurlingen hadden ook wel wat. Maar ze werden weer iets te extreem in een hoekje gedrukt. Het is net alsof zij supieure mensen zijn. Maar aan het eind van de film gaat het toch te makkelijk fout.

The Shooter

Toch een erg leuke verrassing. Ik heb deze film met veel plezier gezien.

Je beste vriend is een hond en je geweer. Je leeft afgezonderd van de wereld na een incident wat drie jaar geleden heeft afgespeeld. Je hebt een gave. Met je geweer kun jij op grote afstanden objecten raken. Jouw kennis is daarom hard nodig om de President of the USA the redden van een andere sluipschutter. Maar dan gaat er iets finaal mis en voordat je het weet wordt je beschuldigd van een aanslag. Mark Wahlberg moet nu rennen voor zijn leven met het halve Amerikaanse justitieel apparaat achter hem aan. Kan hij op tijd zijn onschuld aantonen?

Ik dacht even bang dat deze film alleen een stomme knalfilm zal zijn. Nu is the Shooter ook een stomme knalfilm. Maar zit er een hele laag bij die de film erg interessant maakt. Je ziet Wahlberg op creatieve manieren overleven en uit de handen blijven van de bad guys. Hij krijgt hiervoor hulp van een FBI agent en een dame (Er moet altijd een dame in een film zitten :p. En deze dame heeft een stem die klinkt als een muziekinstrument.) Er zaten wel een paar momenten in de film dat ik even moeite had met het verhaal. Hoe ontsnapt hij zo gemakkelijk en waarom vind hij zo makkelijk die FBI Mexicaan. Misschien zal het wel komen omdat het een boekverfilming is. In boeken kun je eenmaal meer informatie kwijt dan in een film. De film is zeker een goede aanrader als je geen problemen hebt met de paar steekjes die het laat vallen.

Leave a Reply