Expo Dokkum 2007 – Zaterdag verslag

Iedereen die bij Nofcom stage loopt moet ook een dag op de Expo Dokkum staan. Ik heb voor de zaterdag gekozen.

Dikke onzin. Die meid bij de ingang van Expo Dokkum mag dan wel een hoog aaibaarheid factor hebben. Maar het is net een tijger als het gaat om het deur beleid. Ik kwam ruim op tijd aan in Dokkum om op de beurs te staan. Dan heb ik de tijd om alles goed neer te zetten. Maar goed. Ik heb niet de standhouders kaart. Ons tijgerinnetje wilde mij niet toegang geven tot de expo. Ze was zo hard. Als ik geen telefonisch contact kon krijgen met mijn big boss kon ik de hele dag bij de ingang wachten. In dat soort situaties ben ik altijd erg blij dat ik dan een laptop bij de hand heb. Gelukkig kwam de engel in nood YG om twaalf uur binnen. Haar glimlach deed de harten van de bewakers smelten en daardoor mocht ik alsnog naar binnen.

De expo Dokkum is dus niet zoals altijd in een grote hal, maar in tent. Vele grote giga tenten die je normaal altijd bij dorpsfeesten zit worden nu eens gebruikt om het neusje van de zalm aan regionale bedrijven in te herbergen.

Onze stek. Zeker drie keer grote dan het smalle hoekje wat wij op de Bedrijven Contact Dagen 2007 in Leeuwarden hadden. We hebben nu eens ruimte om onze kont te draaien. Je hebt de ruimte om even te kunnen zitten. Er is zelf supersnel internet.

Woensdag is de website noordoostfriesland.nl geopend. Dit is de nieuwste website van Nofcom die er voor moet zorgen dat bedrijven nog beter worden gevonden door andere bedrijven en particulieren. Zelf de allerjongsten onder ons zijn onder de indruk van deze website.

Ik heb in ons blok even een rondje gemaakt. Even zien wat de bedrijven om ons in de aanbieding hebben. Naast ons staat de boekwinkel “het-vergeet-mij-nietje” uit Veenwouden. De eigenaar liet mij een boekwerk uit 1701 zien: “Verhaal van de stad Leeuwaarden” door Simon Abbes Gabbema. In het plastic zit dit 3 eeuwen oude boek verpakt. Ik heb er even in mogen kijken. Een combinatie van oud Nederlands vermixt met oud Fries. Als ik 300 euro had liggen had ik het boek zeker meegenomen.

Ik dacht altijd dat de maaltijdservice Fryslan iets voor oudere bejaarden is. Elke dag komt een bezorger je vers gemaakte aardappel puree met een gehaktballetje en zachte sperciebonen bezorgen bij de niet al te mobiele medemens. Ik maakte als grapje bij hun stand dat ze ook op studenten moeten richten. Wat blijkt. Ik kan als student ook eten bestellen bij de maaltijdservice. In diepgevroren de meest exotische gerechten die je makkelijk kunt opwarmen in de magnetron.

Wolthus interieurs richt zich op een markt die groeiende is. Zwaar groeiend. Zij geven advies over hoe je sfeer kunt aanbrengen in je huis.

Moet ik natuurlijk niet vergeten te vertellen dat AB Nederland druk op zoek is naar vakantiekrachten die vanaf kunnen beginnen met vakantiewerk.

Expo Dokkum is echt dag en nacht verschil met de bedrijven contact dagen in Leeuwarden. Iedereen van Nofcom had het naar hun zin. Dit was bij de BCD wel anders. Het was een erg gezellige sfeer zonder dat het een commerciële opdringerige bedoeling was. Het was zeker een groot succes. Ook voor Nofcom!

Leave a Reply