Hersens, raar spul

Enkele dagen voordat ik op reis ging naar Letland en Litouwen kwam ik erachter dat ik de pincode van mijn creditkaart niet meer wist. Waar je in een recent verleden je een creditkaart nog kunt gebruiken door het zetten van een handtekening heb je anno 2008 een pincode nodig om je pasje te gebruiken.

Nu heeft mijn broertje mij al per mail gewaarschuwd dat op veel plekken je de conventionele pinpas niet kunt gebruiken in de winkels in de Baltische staten. Een creditkaart is voor veel betalingen een pré. Shit, daar zit ik dan met een probleem. De oplossing die ik bedacht is zo snel mogelijk een nieuwe code aanvragen en deze door mijn buurvrouw te laten sms’en. Ik heb de hele tijd lopen denken wat nu de pincode kon zijn. Ik heb maar twee pogingen kunnen proberen omdat je bij de derde poging met een geblokkeerde creditkaart zit. Dat drie dagen voor mijn korte vakantie is geen wijsheid.

Ik werd donderdag midden in de nacht wakker met een nummer in mijn hoofd. Een nummer wat zowaar mijn pincode kon zijn. Ik heb dit nummer genoteerd op het kladblok op mijn nachtkastje (zou verplicht moeten worden 😀 )

Het stomme is dat ik de volgende ochtend wakker wordt met de gedachte dat ik naar de bank moet voor een nieuwe pincode. Die gedachte heb ik de hele ochtend gehad. Ook vond ik het briefje met daarop een nummer wat hopelijk mijn pincode is. Ik bleef maar  knoop in mijn hoofd hebben dat ik een nieuwe code moest aanvragen. Het nummer op het briefje werd niet bewust verwerkt.  Het duurde zeker twee uren voordat ik pas echt realiseerde dat het nummer wel eens mijn pincode kon zijn.

Die middag heb ik de pincode uitgeprobeerd. Het was inderdaad het correcte nummer wat ik die nacht had opgeschreven. Waarom ik tijdens de nacht op de nummer kom kan ik niet verklaren.

Het rare is dat ik drie weken geleden ook de pincode van mijn normale pinpas even niet wist. Verschillende mensen hebben mij al verteld dat het kan komen door stress. Mooi moment om maar een weekje op vakantie te gaan.

1 Comment

Add Yours →

Weetje dat je in Ierland je pinpas gewoon als creditcard kunt gebruiken, er zit mastercard op (postbak iig wel). Daarvoor betaal je geen kosten, maar een pincode hoef je ook niet in te voeren. Zo heb ik in Noord Ierland geloof ik ook eens iets gekocht in een winkel, blij dat ik mijn pasje niet ben kwijtgeraakt tijdens mijn stage daar 😉

Leave a Reply