Ik ga de Mondriaanstraat niet verlaten! Huren in Leeuwarden

Twee maanden geleden heb ik er al een artikel over geschreven. Dat de Mondriaanstraat de functie van de Rengerslaan gaat overnemen. Vorige week was ik weer terug van een lange tijd Terschelling. En ja hoor. Ook ik had nu een brief gekregen.

Dezelfde brief heeft mijn buurman BG ook gekregen. Hij heeft het aanbod aangenomen om te gaan verhuizen. Voor hem was het een geschenk uit de hemel. Nu hoeft hij zelf niet een half jaar op de wachtlijst te staan voordat hij in aanmerking kwam voor een huisje. Hij is zelf werkende en dan begint het wonen in een studentenkamer je wel tegen te staan. Dus vol nieuwsgierigheid heb ik vorige week contact met hem opgenomen. Ik had de brandende vraag hoeveel tegemoetkoming hij van het woonbedrijf heeft gekregen voor de verhuizen. Helaas heeft hij geen bijdrage gekregen. Wat wel heel apart was dat hier in de straat studentenkamers speciaal leeg zijn gehouden voor de golf nieuwe studenten na de zomervakantie.

Dus mijn droom om te verhuizen naar een leuk appartement in centrum zag ik als een zeep bubbel uit elkaar klappen. Maar aan de andere kant wil ik helemaal niet verhuizen. Na drie jaar heb ik het hier erg leuk voorelkaar. Als ik verhuis kan het hele opknappen opnieuw beginnen. En zo aan het begin van het nieuwe schooljaar heb ik daar helemaal geen zin in. En waarom zou ik?

Ik betaal 210 euro huur per maand voor mijn appartement. Met een woonkamer van 20m2 . twee slaapkamers van 10m2 en 6m2. Een grote inbouwkast. Een ruime keuken. Een groot balkon op het zuiden van 6m2 en een gigantische hal. Het appartement is voorzien van een één jaar oude HR ketel met Centrale Verwarming in elke ruimte. Ik woon als een god in Frankrijk Leeuwarden

1 Comment

Add Yours →

Leave a Reply