Ik ga Mediamall interactieve televisie uitproberen.

Wat een verrassing. Ik heb vandaag post ontvangen van Mediamall. In samenwerking met Kabelnoord en Gamenations gaan zij interactieve televisie aanbieden in Friesland. Ik ben uitgenodigd om de komende maanden aan dit project deel te nemen.

Gelijk kreeg ik de angst dat ik hier voor niet in aanmerking kan komen omdat ik niet in het exploitatie gebied van Kabelnoord woon. Gijs van Hesteren kon mij gerust stellen. Dit project gaat werken via bestaande internet verbindingen. Hoe sneller het internet, hoe beter. Wat ben ik blij dat ik thuis een dikke 20Mbit verbinding heb.

Voor dit project heb ik wel een televisie nodig. En die heb ik helaas niet. Dus hoe kom ik de komende weken even snel aan een televisie. Wie van de lezers wil mij de komende maanden een (LCD) televisie sponsoren voor een review ?

Zal mij benieuwen. na het zien van het volgende filmpje weet ik wat ik kan verwachten.

persbericht:

“Kabel Noord en Gamenations starten met interactieve televisie van MediaMall. Een selecte groep klanten van Kabel Noord wordt deze week benaderd met de vraag deel te nemen aan een proef met interactieve televisie. Van mei tot en met augustus kunnen klanten gratis op hun eigen televisie interactieve diensten bekijken en testen, waaronder tientallen themakanalen en de mogelijkheid een eigen kanaal te beginnen. Daarnaast biedt Gamenations aantrekkelijke televisie met games en Gamenations TV voor zowel de ‘hardcore’ als ‘casual’ speler. In samenwerking met Accedo Broadband worden spellen aangeboden als Sudoku, Black Jack, Pyramid en Poker.

Innovatie
Met het aanbieden van interactieve televisie laat Kabel Noord zien voorop te lopen als het om innovatie gaat. Kabel Noord biedt al ruim 25 jaar radio- en televisiesignaal aan circa 25.000 klanten, maar inmiddels ook internet en telefonie. Deze diensten krijgen een nieuwe dimensie in het platform van MediaMall, waardoor er voor klanten achter de bekende zenders een wereld aan nieuwe mogelijkheden open gaat. Zo krijgen kijkers een totaaloverzicht van de programma’s in een programmagids en programmainformatie tijdens het zappen. Daarnaast kunnen kijkers themakanalen vinden over bijvoorbeeld sport, lifestyle en nieuws, of vanuit de huiskamer een potje patience spelen met de afstandsbediening. Ook is het laatste gaming nieuws te volgen over competities, nieuwe releases en game-evenementen. Kabel Noord probeert het televisiekijken voor haar klanten zo persoonlijk en aantrekkelijk mogelijk te maken.

Gijs van Hesteren, innovator bij Kabel Noord: “Kabel Noord neemt graag het voortouw als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. We willen onze klanten daar zoveel mogelijk bij betrekken en zien in MediaMall op dit gebied een grote toegevoegde waarde. Dit platform maakt het ons mogelijk om op korte termijn het door de provincie Friesland gesubsidieerde project Gamenations op de juiste manier ten uitvoer te brengen en op de wat langere termijn nog veel meer interactiviteit aan de klanten te bieden.”

Wie is Gamenations
Gamenations is een initiatief van het jonge Friese crossmediabedrijf Mediaheads. Gamenations brengt de ontwikkelingen van gamers en gameproducers in beeld op internet en nu ook op televisie. Gamenations verslaat in periodieke afleveringen competities, doet interviews en reviews, laat previews zien, organiseert prijsvragen en maakt wedstrijdverslagen (E-sports). Kijk voor meer informatie op www.gamenations.nl.

Wat is MediaMall
Met MediaMall kan iedereen heel eenvoudig zelf televisie maken en uitzenden. Je kunt op MediaMall daarom van alles zien wat op de normale televisie niet te zien is: wedstrijden van de lokale sportclub, voorstellingen van de theatervereniging of een eigen kijk op het nieuws uit de regio. Omdat iedereen in zijn omgeving een eigen televisiekanaal met MediaMall kan beginnen zijn de mogelijkheden eindeloos. In de nabije toekomst kan met MediaMall ook heel eenvoudig films uit de uitgebreide filmbibliotheek worden besteld met Video on Demand. Mocht u toch een programma gemist hebben, dan biedt MediaMall u de mogelijkheid om oude afleveringen op te vragen. Tevens biedt de Fun & Film omgeving oude televisieprogramma’s, een enorm aanbod aan games en ander entertainment. Voor het aanbieden van de games werkt MediaMall samen met Accedo Broadband.

MediaMall is een joint Venture tussen Stream Group Limburg en KPN. Momenteel draait MediaMall in Sittard-Geleen, Roermond en Enschede. MediaMall zal in de loop van het jaar aan duizenden kijkers in Nederland haar diensten aanbieden. Kijk voor meer informatie op www.mediamall.nl.”

4 Comments

Add Yours →

Video on Demand, mocht u toch een programma gemist hebben, dan biedt MediaMall u de mogelijkheid om oude afleveringen op te vragen.

Zit ik hier in het godvergeten Belfast, waar bijna alles wel een beetje achterloopt zou je denken, maar televiesie heeft hier al allerlij verschillende kastjes met allemaal leuke functies.

TV ON DEMAND erg leuk (oude series terug kijken, aflevering gemist geen probleem, helaas alleen nog beschikbaar bij de BBC met het kastje dat wij hebben) je kan een week in het verleden terug kijken, of bij series alle al uitgezonde afleveringen, en het kost je niets extra. Je Schijnt ook aan te kunnen geven of je er een programma bij wil hebben dat hun voor je bewaren.

ZENDERS: SCI-FI, SKY, VIRGIN, en 100e andere (als je maar genoeg betaald, in basis pakket heb je helaas geen SKY en een aantal andere leuke zenders)

FILM: voor een paar pondjes kun je een film huren via het kastje, de film is 24 uur beschikbaar en de kosten worden op je normale rekening bijgeschreven. Het is net of je een dvdtje er in stop: play, stop, pauze, vooruit en achteruit en geen reclame.

Helaas hebben deze kastjes nog niets om zelf een zender te beginnen, wat mij doet afvragen, Rinkel is dat jouw intentie? ga je Rinkelvision beginnen, TV in plaats van bloggen, wat gaat het straks worden? bevald het een beetje? T.V. opgehaald? bedoel je gekocht, geleased of in bruikleen?

Televisie is compleet van mij. Bevalt mij echt prima. Deze week een review over deze geweldige tv.

Nederland loopt gigantische achter. Mediamall probeert er iets aan te doen. Maar ik vind het persoonlijk dat het nog flink moet groeien wil het een waardige concurrent worden voor de nu bestaande oplossingen

Leave a Reply