Leeuwart festival Leeuwarden

Gebeurt er te weinig in Leeuwarden op gebied van kunst en stappen? Volgens een paar medestudenten van mijn opleiding is dit eenmaal zo. Dus hebben zij met ze drieen de handen in elkaar geslagen om tot een nieuw concept te komen op gebiedt van een nieuw festival.

Gisteravond was de eerste uitvoering van dit festijn. Omdat ik weet dat WG en RS altijd wel in zijn voor dit soort dingen ben ik samen met hem daar naartoe geweest. Voor de entree moest ik vijf euro flappen. Niet veel als je de voorkennis hebt dat je er ook een prima bord eten kunt krijgen. Chilli con kots in de twee smaken vlees en geen-vlees. Het smaakte prima. En omdat iedereen het had werd er ook al gevreesd voor de lucht die vanavond in de danszaal gaat hangen. DIE LUCHT

In de danszaal zag ik de VJ gebruik maken van twee technieken die ik nooit eerder had gezien. De eerste techniek is het projecteren van VJ beelden op allemaal witte hangende bruidsluiers. Je krijgt hierdoor een erg ruimtelijk 3D effect. Het mooiste effect was een foto van Mona Lisa die rondjes aan het draaien was.

tekentablet waarop je creatieve uitspatting op kunt kalken. En een camera scant deze afbeeldingen realtime naar een scherm. Erg leuk bedacht.

Eindresultaat:

Er speelden verschillende bands op deze avond. Ik ben altijd wel in voor maffe muziek en was ook blij met de keus van joris & Insects. De andere bands heb ik weinig van meegemaakt omdat bier duur is en thee gratis. Er werd namelijk gratis thee geschonken in de lounge room.

De lounge room was een doodlopende gang waar kussentjes lagen, lampjes die non-stop van kleurtjes veranderen. bakken met snoep (:p). Soort pannenkoek mix kloppers die je hoofdhuid stimuleren tot een gedachten orgasme. En een ghettoblaster , hoe kan het ook anders, lounge muziek. En af en toe pleuris kaalkoppie gabber bagger klere kut hardcore hard house meuk.

Hier ligt RS na te stomen van een keiharde presentatie over zijn opvattingen over Freud, Daniel Wagner en de white bear theorie. Om 0:30 werd iedereen Theater Romein weer uitgetrapt omdat de vergunning afliep. Een broodje kip bij Du Nord en een oude ontmoeting met een oud project genoot FHD bracht mij pas om 2:00 in mijn bedje. De klote wekker ging vijf uurtjes later weer
De avond was zeker geslaagd.

Draaiden de DJ’s nu wel of niet stiekum muziek van “The future sound of Londen” ?

1 Comment

Add Yours →

Ja, dat was inderdaad volgens mij muziek van “The Future Sound Of London” die gedraaid werd door de DJ’s.

Dank je wel voor de complimenten over ons VJ’en. Er heeft heel wat tijd en geld in gezeten, maar leuk om te horen dat je het kon waarderen!

Leave a Reply