livebloggen voor gamenations, een nieuwe ervaring

Donderdagochtend kreeg ik een emailtje of ik die middag kon invallen voor Tineke Admiraal. Zij is de liveblogger van Kabelnoord. Helaas was ze ziek geworden waardoor Kabelnoord een vervanger nodig hadden. Natuurlijk heb ik ja gezegd. Dit is een hele eer.

Live bloggen is een hele andere benadering dan ik tot nu toe gewend ben. Normaal als ik een stukje op dit blog schrijf neem ik er echt de tijd ervoor. Ik wil rustig informatie inwinnen. Plaatjes maken en/of zoeken. Maar belangrijker is dat ik rustig mijn teksten kan bekijken.
Donderdagmiddag zat ik er in het Crystalic gebouw er helemaal klaar voor. Ik had werkelijk nog geen idee hoe de middag ging verlopen. Ik moest het maar letterlijk over mij heen laten komen. Eerst ben ik maar gaan mee typen in Word. Op dezelfde manier als ik notulen noteer. Later zou ik dan de teksten uitwerken en online zetten. Maar dit is helemaal geen livebloggen. Na een kort overleg werd mij verteld wat ik op de blog zet helemaal geen 100% klare tekst hoeft te komen. Dus ben ik verder gaat typen op de blog zelf.

Wat ontstond was eerst een overzicht van allemaal korte zinnen die waarschijnlijk alleen door mezelf te begrijpen waren. Tijdens de pauzes heb ik zoveel mogelijk teksten lopen uitwerken tot iets meer begrijpelijke teksten. Ik wist dat het veel werk zou worden. Maar dat het zoveel werd kon ik zelf niet inschatten. Het is zeker al meer dan vijf jaar geleden dat ik hele teksten heb getypt zonder naar het scherm te kijken. Ik wist niet eens meer dat ik zo snel kon typen.

afgelopen dagen heb ik alle berichten uit lopen werken. Zoiets moet je ook snel doen omdat je anders het risico loopt dat je niet meer begrijpt wat je hebt geschreven. Dit heb ik in het verleden ook regelmatig meegemaakt met het uitschrijven van notulen.

Wat heb ik geleerd van deze middag. De volgende keer moet ik me wat meer verdiepen in de blog software. Ik blog altijd in WordPress. Gamenations maakt gebruik van blogspot. Blogspot is makkelijk, maar als je in de informatie vloed die je op dat moment hebt ook nog eens de extra functies van blogspot moet aanleren ben je al te laat. Een andere fout die ik heb gemaakt is dat ik allemaal informatie ging noteren die ook al in de presentaties staan. Als ik weer ga livebloggen vraag ik om de presentaties vooraf. Dan kan ik bepaalde berichten al vooruit maken en tijdens de werkelijke presentatie aanvullen met de gepresenteerde informatie.

De berichten die ik deze dag heb gemaakt:

Het aftellen is begonnen

Het is nu een paar minuten voor één. De gasten druppelen binnen. Iedereen krijgt bij binnenkomt een informatiemap met informatie voor de komende uren. 

Wat gaat er gebeuren. Daar ga ik jullie de komende uren op de hoogte over houden. Maar wie ben ik dan?

De bedoeling was dat Tineke vandaag de Gamenations liveblog zou bijhouden. Helaas is ze op het laatste moment overvallen door de herfst. Ze zit ziek thuis. 

Daarom ben ik, Rienk Jan aka Rinkel, gevraagd om voor vandaag het bloggen over te nemen. Aan de ene kant een grote eer. Aan de andere kant jammer omdat Tineke het nu niet kan doen. Ze is in het bloggen een Rising Star. 

In de reacties kunnen wij beterschap wensen voor haar achter laten. Wat nog hipper is om haar een digitale Hallmark kaart te sturen.

Tineke, beterschap

Ik ben er klaar voor…. De eerste spreker begint….

Klaas Jansma trapt af

De presentatie komt vers uit de computer gestraald naar het grote scherm. 

De dag wordt geopend door meneer Klaas Jansma , onze dagvoorzitter.

“De Ratrace tussen de verschillende aanbieders“, de digitale chaos staat om de hoek te wachten. (red: Gaat die dan nog erger worden). Alles en iedereen die een beetje fabrikant gaat zich nu bezig met zijn eigen unieke toepassingen. Helaas past het ene niet op het andere. Een oude telefoon past niet in een nieuwe carkit (Ook niet met een hamer).

Omdat wij een druk middag programma hebben word het stokje doorgegeven aan de volgende spreker; Richard van den Boogaard.

Op weg naar televisie 2.0

Richard van den Boogard is van QNH Interactive, een ict-bedrijf uit Zeist, met 200 werknemers. Richard begint met het verplichte standaardlijstje van de bedrijfsfilosofie. Wie er allemaal tot de klantenkring behoren en de geheime dingen waar natuurlijk niet over gesproken mag worden.

Presentatie Richard van den Boogaard:

In een ver verleden, 1935, is een ‘meneer’ (naam volgt) begonnen met het promoten van de televisie in Nederland. Een geweldig medium. Maar doordat er toen werkelijk geen idee was wat je allemaal kon tonen deden de televisie pioniers van toen maar standaard dingen. Zoals scheren of koken.

Anno 2007 moet de moderne man zich nog steeds scheren. Maar tegenwoordig kan dit met een gele banaan. 😉 De creativiteit van tegenwoordig komt niet alleen meer bij de grote tv bedrijven weg. Maar van iedereen die toegang heeft tot de huidige communicatietechnieken kan zijn eigen creativiteit kwijt.

De conventionele televisie zoals wij die altijd kennen is dom. De informatie gaat maar één kant uit. Er is een zender en en er zijn ontvanger(s). Maar aan dit rechtlijnige communicatie model komt nu een einde. Wij gaan meer naar het video 2.0 model. De ouderwetse televisie is gericht op de massacommunicatie. Van één zender naar heel veel kijkers. Adverteerders zijn gek op dit model. Met weinig middelen kun je een grote groep mensen bereiken. “Many to one” (gedeelde ervaring), samen kijken.

Longtail.
Een economische model dat laat zien dat je vaak meer meer kijkers/omzet kunt halen uit een samenklonteren van meerdere kleine media’s dan uit één groot medium. Een voorbeeld is dat als je een voetbal wedstrijd van Oranje hebt via de conventionele televisie dat je 10 miljoen kijkers op hetzelfde moment heb. Je hebt ook het “Esmee Denters effect“. ZIj heeft ook tien miljoen kijkers. Maar bij haar is dit verdeeld over meerdere maanden. Dat is meer dan tijdens een voetbal wedstrijd. En het is ook niet eens live. Je kunt zelf kiezen wanneer je haar wilt zien zingen. 

televisie 1.0:: oud. Deze manier van televisie kijken kennen wij al tientallen jaren.

Televisie 1.1:: Televisie met interactie terug. Dit kan met behulp van de telefoon, website of sms. Wordt massaal toegepast sinds de soundmixshow, Big Brother en Idols. Elk groot tv programma wat nu op de buis is heeft wel en vorm van interactie met het publiek. Een leuk feitje is dat na een oranje goal er drie maal zoveel sms’s worden verstuurd.. 

Televisie 1.2: On demand televisie. De content is direct beschikbaar. De videorecorder is een voorbeeld dat in veel huishoudens terug is te vinden. Maar ook uitzending gemist is een veel gebruikt medium. On demand content vereist een ander reclame model. De consument kan zelf besluiten wanneer deze kiest en de reclame doorspoelen. (red: De reden dat de commerciëlen nog steeds het PDC signaal boycotten) Het grote succes van uitzending gemist is te danken aan de moderne internet infrastuctuur in Nederland. Doordat wij als mens nieuwsgierig zijn lopen wij het risico om informatiestress te ontwikkelen. (Kan ik hier ook voor behandeld worden?). On demand is ook snel een illegale film downloaden waar wij geen recht op hebben. Helaas hebben wij door het snelle internet te snel en te veel informatie tot onze beschikking. 

Televisie 1.3: Hierbij wordt er extra informatie aan het livesignaal toegevoegd. Dit kan de content verlengen of verdiepen. Je kunt meespelen met het programma en spelletjes. Je wordt als passieve kijker een actief onderdeel van het programma. Je kunt ook informatie achter laten zoals je (email-)adres. 

Transactie. Bestel een film. En bestel dan meteen ook de pizza voor onder de film. De grote banken doen onderzoek naar telebankieren op de televisie. Maar willen wij dat wel ?

iTV reclamemogelijkheden: Impulse response. Er wordt laag op de content geplaatst met de commerciële boodschap. Mini DAL. De commercial plaatst het televisiebeeld in een klein kader. Deze methode word/werd toegepast bij de formule1 verslaggeving op RTL5. 
DAL: aparte omgeving. 

Je moet drie opdrachten uitvoeren om bij het einde te komen. (red: Betrek de speler helemaal in het spel. Voorbeeld: Nokiagame). 

Televisie 2.0, wat gaat dat worden ?  
Meer naar Ugc = user generated content. Joost is mooi voorbeeld van wat dichtbij komt. Aanbevelingen – Laat het gedrag van andere mensen zien. Intelligente EPG. Op jouw smaak gericht. 

red: Gaan we nu eindelijk decoders krijgen met profielen die ook parent control en zender bundelingen gaan aanbieden ? Iedereen in het gezin hem/haar eigen voorkeuren.

email: Richard.van.den.boogaard@qhn.nl

toevoeging: Omdat ook deze presentatie voor de zoveelste keer heeft bewezen dat een Windows machine totaal niet geschikt is voor het weergeven van presentaties en deze wet ook tijdens de presentatie van Richard zich weer heeft bewezen. Terwijl een team techneuten bezig waren met windows overlay problemen , heeft Klaas even een metafoor de zaal in gestuurd.

Interactieve televisie is net als een aquarium;

Nu kun je verschillende handelingen doen om het leven in deze aquarium te veranderen

Piranja’s erin = horror
Hormonen erin = porno
Geen voer erin = thriller
Totaal verschillende vissen = De Gouden Kooi

enz enz enz. Je hebt de macht wat er op het scherm gebeurt

Kabelnoord verkent de digitale weg

Gijs van Hesteren neemt het stokje van Richard over. 
Kabel Noord heeft een pilotproject gedaan samen met Thuiszorg Het Friese Land. Het heette “Virtuele Zorg” en het ging om Thuiszorg op de Televisie. Fryslân Fernijt, een Europees/provinciaal fonds voor risicovolle projecten in o.a. ICT en Zorg heeft het gesubsidieerd. Vanuit die ervaring en contacten is dit volgende project voor Fryslân Fernijt opgezet.

“Interactiviteit op televisie”, Kabel Noord heeft daar de afgelopen tijd ontzettend veel over geleerd. Kabel Noord moest wel op deze nieuwe boot mee omdat je anders als bedrijf gaat achterblijven. Maar waar begin je? Nederland BreedbandLand heeft Kabel Noord op de goede weg geholpen. Bij een NBL-meeting heeft Kabel Noord de mensen van Mediamall ontmoet. Samen met Mediamall heeft Kabel Noord met veel zweet, pijn en moeite de digitale televisie in Friesland geïntroduceerd. 

Gamenations is ontstaan als antwoord om content aan te kunnen bieden op Mediamall. En zo heb je een unieke samenwerking. Kabel Noord voor de infrastructuur, Mediamall voor de techniek en administratie, Mediaheads en de Noordelijke Hogeschool CMD voor content. 

Wat vinden de ‘kijkertjes’ hier nu van? Samen met Junior Consult is hier weer een beeld van gemaakt. Wat jammer was dat de techniek niet zo werkte als iedereen verwacht had. Dus helaas was dat het na een paar weken al zo dat de gebruikers het bijltje bij neer hebben gegooid. Dit is niet erg!!!! Van deze ervaringen leert Kabel Noord.

Op dit symposium gaan wij samen kijken wat de toekomst van digitale televisie gaat worden. Één ding weten wij zeker. Om dit tot een succes te maken moeten wij samenwerken.

Mediaheads, een nieuwe speler in de digitale wereld

Chamin Hardeman van Mediaheads vindt het ontzettend aardig van de vorige sprekers dat ze al zoveel verteld hebben. Zijn eigen presentatie is in één klap verbannen naar de /dev/nul. Hij kan nog wel vertellen wat Mediaheads inhoudt. 

Wat kun je doen in een verzadigde mediamarkt? De IPTV is in opkomst. Dus moet je als jong bedrijf ook gaan inspelen in deze jonge markt. Het thema “Gamenations” is gekozen door de persoonlijke eigen interesse voor games. Op dit moment is Mediaheads nog in de opstartfase. Maar de toekomst is wel veel belovend. 

Als ik zo vrij mag zijn om Klaas jansma te quoten : “In het jaar 2009 volgt de harde confrontatie met de economische werkelijkheid”

Wat vinden wij van digitale televisie in Friesland…

Junior Consult is een Marketing en Onderzoeksbureau in Sneek en Groningen. Het unieke bij Junior Consult is dat er studenten verantwoordelijk zijn voor een project. Ze voeren de projecten zelfstandig uit, maar kunnen altijd terugvallen op begeleiding en expertise.

Daniël de With is afgestudeerd bij Junior Consult op het onderzoek : Iptv in Noordoost-Friesland. Daniël heeft zich bezig gehouden met het in kaart brengen van meningen en wensen op basis van gemeenschappelijke literatuur met behulp van telefonische enquêtes.

Daniël presenteert:
Een veel gehoorde klacht was dat de techniek van Mediamall moeilijk in te passen is tussen alle andere bestaande techniek die er bij de gemiddelde Fries al op en om het televisietoestel staat…

Mediamall bleek traag, had wat technische mankementen. Consumenten accepteren dit niet. Helaas was de content ook nog magertjes. De testpersonen zien wel veel potentie in digitale televisie. Een kleine groep is meteen bereid om te betalen. Meer dan de helft wil het na de testperiode blijven gebruiken.

Gamenations bied tmogelijkheden voor de mensen die eigenlijk niet veel hebben met games. Lokale televisie wordt interessant gevonden, maar er is een breed en divers aanbod nodig om veel mensen aan te spreken. De grootste interesse ligt bij mannen tussen 30 en 50 jaar met een modaal of hoger inkomen. 

Aanbevelingen:
Snelheid: moet op hetzelfde niveau liggen als televisie en het internet komen te liggen. Bied iedereen een eigen pagina aan. Je kan je eigen filmpjes, bestanden en foto’s delen met anderen. 
Films: Jansma zegt: “Bied nieuwe films. Op films uit de huidige collectie stond niemand te wachten. Begin eventueel een samenwerking met een videotheek voor een groot aanbod.” 
Games: Simpele spelletjes voor tussendoor. Bijvoorbeeld voor tijdens de reclame (Dat gaat Richard van den Boogaard niet leuk vinden :p).
Product : Altijd communiceren dat er een voordeel te behalen is. Bied mensen een proeftijd aan en bied een betere technische oplossing. De meeste inkomsten moeten toch uit de advertenties komen. 

Het volledige onderzoek.

We lopen nu al een dik kwartier uit. Gelukkig is de pauze lang :p

De Mediamall demonstratie

Nu een demonstratie van Gamenations op Mediamall.

Op het grote scherm verschijnt het bekende menu van Mediamall. Ik zie nu allemaal dingen die ik op mijn Mediamall decoder thuis nog nooit heb gezien. Meneer van Hesteren! Kan ik deze kanalen ook bestellen ?

Met Mediamall kun je meteen je bankzaken regelen. Lekker op de bank achter je eigen televisie. Zitten wij hierop te wachten? Persoonlijk denk de presentator van niet. Hij zit liever achter zijn eigen snelle computer.

Hij laat nu een filmpje zien van een winkel in Amsterdam die oude computer spellen verkoopt (Whooohoo. Retro is Hip). De camera man loopt de winkel in en op dat moment springt de Mediamall decoder in de stress. 

Net op tijd voor de koffie pauze, dat wel.

Workshops – Het mes op tafel

Hoe gaan wij nu verder met Gamenations, Mediamall, Televisie 2.0?
Om die vraag te beantwoorden gaan wij enkele workshops doen. 
De conferentiezaal wordt door voorzitter Klaas Jansma in drie groepen uiteen gehakt. 

# Narrowcasting en televisie voor specifieke doelgroepen
# Heeft interactieve televisie een kans in Fryslan?
# Het verschil tussen internet via TV en TV via internet

Gewapend met goede argumenten en de drang voor discussie gingen de groepen uiteen

De workshops – Wat is eruit gekomen

Workshop – tv of computer

De tv en computer worden als twee verschillende onderdelen gezien. De televisie is het meubelstuk van de woonkamer, dat zich op het gezin richt. De computer is een apparaat waar je meer individueel aan werkt. 

Zitten de gebruikers/kijkers op interactiviteit via dat woonkamermeubel te wachten? Wij denken in principe van wel. Wij zien graag het zoekgemak van het internet op de televisie verschijnen.

Hoe willen wij beelden tot ons krijgen? Willen wij dat iemand anders (in dit geval de kabel) voor ons beslist wat wij zien? Kiezen wij voor de vrijheid dat wij zelf kiezen?

workshop narrowcasting

Wat is het begrip narrowcasting? Het betekent éénrichtingsverkeer. (al is daar nog discussie over). Is voor IP-televisie de settopbox te simpel en de computer te duur? Moeten prijs en performance naar elkaar toegroeien? De conclusie is dat de grens tussen de settopbox en de computer aan het verdwijnen is

Workshop – Heeft interactieve televisie kans in Friesland?

Het uur van de waarheid. In Friesland gebeurt alles jaren later en de Friezen zitten er niet op te wachten. Inderdaad, dat is beetje het geval en dat is jammer. Het gevoel van saamhorigheid is een voordeel. De hedendaagse Fries is helemaal niet zo conservatief en eenzelvig, zeggen weer anderen.

Feiten: arm, stug, toegang tot voorzieningen en internet beperkt, de tv moet deels de rol overnemen van internet. Daar zijn wij het niet mee eens. Ouderen gaan niet meer voor nieuw spul. Ouderen kennen tv, dus daar maakt digitaal een kans. 

Dat is jammer voor Kabel Noord: de pc blijft overheersen. 

Mediamall open ? Meerdere portalen op het systeem ?

Zijn wij bereid om te betalen voor internetachtige televisiediensten? Dat ligt aan het aanbod. Vooral regionaal kun je je echt profileren en daar zouden mensen wel voor willen betalen. Het moet wel vlekkeloos werken.  
Uitkomst: er zijn wel degelijk kansen in Friesland voor interactieve televisie.

Wij zijn gek !!!!

Dagvoorzitter Klaas Jansma windt zich op:

Bedrijfsuitstapjes zijn helemaal hip. Samen met het hele bedrijf karten en steengrillen. De markt springt hier op in. 

Evenementenbureaus schieten als paddenstoelen uit de grond. Iedereen wil een bureau voor complete belevenis oplosingen aanbieden. Hoe gekker hoe beter.  

Neem nu vlotvaren op de Berkel: voor je het weet vlieg je over de stuw en gaat het goed mis. Zo ook het abseilen van een 20 m hoge graansilo. Uit de bocht gevlogen!

En waarom gaan wij abseilen van een graansilo als Oostenrijk zo vlakbij is. Europa kent geen afstanden meer. 

Dit dat gebeurt in veel branches; Heel veel bedrijven springen op een bepaalde markt. Er moett veel voor weinig geboden worden. Het kan ook hier zomaar mis gaan. Zo gaat het nu ook met televisie content. Er word gezocht naar hoe je content bij de mensen thuis kan krijgen. En hoe, en goedkoop. 

Zo’n experiment als dit balanceert op het randje.

(red: televisie is heilig voor de moderne mens. Ik voorspel ook een soort anarchie (en babyboom) als de televisie enkele dagen niet beschikbaar is voor het volk. Mensen willen vermaak. En vermaak kent veel concurrentie. Toch blijft de ouderwetse televisie oppermachtig omdat het zo makkelijk is. Je hoeft niets anders te doen dan languit op de bank liggen. Ene hand je biertje/roseetje en de andere hand het machtigste voorwerp in elk gezin; de afstandbediening)

Presentatie Minor Crossmedia

Erik Voigt is projectmanager en docent bij de Communication and multimedia design opleiding aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Daar leidt Erik de Minor Crossmedia. Dit is het antwoord van de NHL op de nieuwe televisie/content markt en hoe zij deze optimaal kunnen bedienen. De NHL doet dit op zijn eigen manier. 

Door het niet correct functioneren van de decoder helaas geen Mediamall Gamenations demonstratie.

Ik krijg een deja vu :p Ik ben zelf een student aan de CMD opleiding en zit al drie jaar lang in dit unieke leersysteem. De punten die Erik verteld aan het publiek komt mij zeer bekend voor.

CMD doet het nieuwe leren. Vraaggestuurd leren met echte projecten. 

CMD levert de missing link. Het vult het gat tussen de content en de multimedia. CMD bouwt een multimediale soep met de ingrediënten foto, video, muziek enz enz enz.

CMD heeft zeven minoren. Ze werken daar in projecten. college’s , workshop en trainings. multidisciplinair. 

Waarom Crossmedia. De leerlingen leren nu al te anticiperen op de komende technieken. Die leren ze om ‘out of the box’ te denken. Ze maken hun eigen producten.

Wat maakt de minor Crossmedia allemaal ?

Bij de Minor Crossmedia hebben ze een eigen televisie station: Mjuks. Dit televisie kanaal zend op verschillende manieren uit; internet, mobiele telefoon.

De studenten kunnen hun eigen creativiteit kwijt. Bijvoorbeeld in Nordic Stalking


Op flabber.nl is dit filmpje meer dan 1 miljoen keer bekeken.

mjuks goes europe:

Aan het einde nog de oproep voor meer leuke concepten. u mag ze hier in de reacties parkeren.

Kabelnoord op het bankje

Gijs en Niek,

gaat u maar even voor de klas zitten. 

Meester Klaas wijst iemand in de klas aan.

Wacht even. Ga niet pionieren. 

Voordelen van Kabel Noord is de zelfstandigheid en daardoor de vrijheid om te experimenteren. Het focus wordt gelegd op de eigen regio en Kabel Noord kan zichzelf daar in de markt zetten. 

Belangrijk: samenwerking zoeken met meer partijen om tot meer content te komen en om het product interressanter te maken. De techniek staat niet voorop: het aanbod is nog veel belangrijker. Geef elk dorp de kans om op een speciale avond aan te geven welke wensen de bewoners hebben. 

Hoe kom je aan goede content? Via de Vecai (tegenwoorddig heet dat NLkabel)? De vraag is hoe professioneel de content moet zijn. Kabel Noord moet de infrastructuur leveren, maar niet de content. Dat is niet hun core business. 

Kabelnoord is niet groot. Maar daarom wel geschikt om gebruikt te worden als proeftuintje. 

Wat willen die 25.000 aansluitingen van Kabel Noord zelf ? Zijn wij bezig om iets voor die 25k mensen te doen of gaat ‘t om dingen voor de totale markt? Je moet dingen bedenken om te zien hoe mensen er op reageren. Als je mensen op de man af vraagt wat ze willen, dan weten ze het vaak niet.

Kabel Noord moet het land in gaan en praten met de mensen. Zoals wij dat nu aan het doen zijn met dit symposium. 

Burgemeester Arie Aalbers:
Voorbeeld: in het mobieltjesproject van Evoice misten heel wat SMS-antwoorden. Vodafone had 60 mobieltjes uitgezet om meningen te peilen. De techniek faalde af en toe, zodat er geen resultaten gemeten konden worden. Het was een test waar ook weer de nodige ervaringen zijn opgedaan. 

Niek Geelhoed:
Kabel Noord is en blijft een distributieplatform en geen producent van content en programma’s. Dit is een primaire doelstelling. Kabel Noord heeft niet de taak en het doel om als een journalistieke redactie de regionale activiteiten vast te leggen en te verwerken in programma’ws. Schoenmaker, blijf bij je leest.
Dat neemt niet weg dat Kabelnoord contacten heeft met de lokale omroepen. 

Waar ligt de grens van innovatie? Waar ligt de grens van de interactie? Waar ligt de grens van de mogelijkheden?

Blijft dit allemaal betaalbaar? Hebben wij hier geld voor over? Video on demand kan extra inkomsten genereren. De markt zoek naar manieren om geld te verdienen aan een markt waar de klant niet voor wil betalen. Het liefst voor veel content voor weinig geld. 

Moet Kabel Noord niet nadenken over het aan de man brengen van gokdiensten, misschien op christelijke grondslag, zoals Klaas Jansma voorstelt? :p


Jansma stelt nog:
Kabel Noord heeft met deze dag 25000 euro bespaard door informatie in te winnen van zeer deskundige “consulenten”

Pfff, het einde

Het harde werken zit er weer op. Het toetsenbord van mijn arme Apple Macbook is aan het stomen van an het werk. Veel tekst heb ik geplaatst. Nu komt het echte werk. De teksten gaan de komende dagen gecontroleerd worden op fouten en worden waar nodig verbeterd. Het meeste werk is on the fly gedaan. Er zullen nog enkele foto’s aan gehangen worden. 

Tijd voor een sapje. 

En daarna mag ik me om 17:30 bij mijn baas @home melden. Als undercover spion voor Kabelnoord natuurlijk

Leave a Reply