Donderdagochtend kreeg ik een emailtje of ik die middag kon invallen voor Tineke Admiraal. Zij is de liveblogger van Kabelnoord. Helaas was ze ziek geworden waardoor Kabelnoord een vervanger nodig hadden. Natuurlijk heb ik ja gezegd. Dit is een hele eer.

Live bloggen is een hele andere benadering dan ik tot nu toe gewend ben. Normaal als ik een stukje op dit blog schrijf neem ik er echt de tijd ervoor. Ik wil rustig informatie inwinnen. Plaatjes maken en/of zoeken. Maar belangrijker is dat ik rustig mijn teksten kan bekijken.
Donderdagmiddag zat ik er in het Crystalic gebouw er helemaal klaar voor. Ik had werkelijk nog geen idee hoe de middag ging verlopen. Ik moest het maar letterlijk over mij heen laten komen. Eerst ben ik maar gaan mee typen in Word. Op dezelfde manier als ik notulen noteer. Later zou ik dan de teksten uitwerken en online zetten. Maar dit is helemaal geen livebloggen. Na een kort overleg werd mij verteld wat ik op de blog zet helemaal geen 100% klare tekst hoeft te komen. Dus ben ik verder gaat typen op de blog zelf.

Wat ontstond was eerst een overzicht van allemaal korte zinnen die waarschijnlijk alleen door mezelf te begrijpen waren. Tijdens de pauzes heb ik zoveel mogelijk teksten lopen uitwerken tot iets meer begrijpelijke teksten. Ik wist dat het veel werk zou worden. Maar dat het zoveel werd kon ik zelf niet inschatten. Het is zeker al meer dan vijf jaar geleden dat ik hele teksten heb getypt zonder naar het scherm te kijken. Ik wist niet eens meer dat ik zo snel kon typen.

afgelopen dagen heb ik alle berichten uit lopen werken. Zoiets moet je ook snel doen omdat je anders het risico loopt dat je niet meer begrijpt wat je hebt geschreven. Dit heb ik in het verleden ook regelmatig meegemaakt met het uitschrijven van notulen.

Wat heb ik geleerd van deze middag. De volgende keer moet ik me wat meer verdiepen in de blog software. Ik blog altijd in WordPress. Gamenations maakt gebruik van blogspot. Blogspot is makkelijk, maar als je in de informatie vloed die je op dat moment hebt ook nog eens de extra functies van blogspot moet aanleren ben je al te laat. Een andere fout die ik heb gemaakt is dat ik allemaal informatie ging noteren die ook al in de presentaties staan. Als ik weer ga livebloggen vraag ik om de presentaties vooraf. Dan kan ik bepaalde berichten al vooruit maken en tijdens de werkelijke presentatie aanvullen met de gepresenteerde informatie.

De berichten die ik deze dag heb gemaakt:

Het aftellen is begonnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *