Love me tender

Na een zaterdagavond zaten we nog even kort na bij SW en MS thuis. Zij hebben MV en MV te logeren. We waren kort daarvoor terug gekomen uit Heerenveen om te vieren dat LV 24 jaar is geworden. Met vijf man in een peugeot 205 zijn we op en neer gereden.

SW had nogj een Beertender staan. Maar eigenlijk er niet aan toekomt om een biertje te drinken. Ding staat al een half jaar nieuw in doos. En op het balkon staat ook nog een lekker fustje bier koud. Ook nieuw.

Aangezien ik die hele avond nog geen biertje heb gedronken omdat ik de Bob heb gespeeld en ik thuis geen flesje bier koud heb staan was de beslissing om de Beertender mee te nemen snel gemaakt. Dus zo gebeurde dat ik hier een splinternieuwe tweedehands Beertender heb staan. Ik heb genoten van mijn vers getapte biertje. Het smaakt totaal anders dan uit flesje. Twee glaasjes hebben mij een heerlijk nacht mutsje gegeven.

De volgende ochtend werd ik wakker en schrok ik me de pleuris met het feit dat ik een Beertender in mijn keuken had staan. F*ck. Hoe komt dat apparaat daar. Heb ik met mijn nuchtere kop in een impuls een Beertender meegenomen. Wat kan ik allemaal doen met een Beertender; Bier koud houden en tappen. Dus wat moet ik doen met een Beertender. Uitlenen aan mensen die feestjes gaan geven. Er komen weer een hele lijst aan verjaardagen eraan waar ik dat ding kan neerzetten. RL is binnenkort jarig. Mijn broertje. Mijn vader gaat de 55 jaar aantikken. Goed. Ik heb dus een mobiele party centrum.

Maar het aller lekkerste moet nog komen. In de zomermaanden het apparaat vullen met Witbier. Heerlijk op het balkon zitten met een fris en fruitige Wieckse Witte. Om daarna in de herfst over te gaan op de zware boterhammen van Murphy’s.

Ga ik het apparaat veel gebruiken? Dat hangt helemaal vanaf wat het mij gaat kosten. Buurman RL weet nu dat ik zo’n apparaat heb staan. Het eerste fust van vier liter was ook binnen zes uren leeg. Voor een keer vond ik het niet erg dat het zo snel ging. het bier moest ook op omdat het op het randje zat van houdbaar en slootwater. Een snelle blik op de dure webwinkel albert.nl leerde mij dat het bier voor een beertender € 2,09 kost per liter. Hetzelfde bier in krat zit op € 1,21/liter. Een gigantische verschil. Ook omdat je bij de Beertender verlies hebt bij het tappen.

Het koel houden is ook een wereld van verschil in prijs. Normaal bewaar je je bier in een koelkast. Die apparaten hebben mer dan 100 jaar evolutie ondergaan in het gebruik van isolatiematerialen, koelvloeistoffen en een compressor. Mijn moderne koelkast houd vele liters vriesvak stijfbevroren en heeft een koelvak waar je U tegenzegt. En dat alles houdt die op een schappelijke temperatuur met minder dan 1 Kwh verbruik per dag. De Beertender houdt het vaatje bier op temperatuur met een peltier element. Het rendement van een Beertender ligt dan ook rond de 10 a 20 procent.

Ik heb nog geen idee wat ik voor het apparaat wil betalen. Aan de positieve reactie te horen kan ik het apparaat vaak genoeg meenemen naar feestjes en andere sociale dingen. Als ik het een beetje slim aanpak hoef ik zelf nooit meer vaatjes bier te halen. Zometeen maar even zien in de google adsense hierboven wat een Beertender nieuw kost.

Binnenkort in Duitsland kijken waar daar de vaatjes kosten. In de tussentijd lekker rustig aan doen en het kinderslot gebruiken. Dan kan niet iedereen dat ding zomaar leeg zuipen.

Leave a Reply