Mijn speaker standaarden zijn bijna klaar.

Mijn vorige post ging over de tribute weblog die ik over mijn handige vader heb gemaakt. Maar soms heb ik ook van die vlagen dat ik ook even zien heb om creatief te doen. In mijn woonkamer staat al tijden een allermachtig lelijk boekenkastje. De enige echte functie dat die daar staat is omdat ik anders geen plaats heb voor mijn rear-surround speaker. De andere had ik al een plekje kunnen geven in de vensterbank. Helaas is dit ook niet de meest charmante oplossing. Als ik de gordijnen weg doe valt de helft van het achtergeluid weg. Hier moet een goede oplossing voor komen.

Omdat de Woonfriesland druk bezig is de flat hier te vullen met buitenlanders vluchten de ouderen. Zo kreeg ik van een oudere meneer vier oude tafelpoten. Ik had werkelijk geen idee wat ik met die dingen moest doen. Maar nam ze met alle genoegen aan. Ze zien er stoer uit. Dan wil ik ze wel hebben.

De tafelpoten stonden afgelopen maanden stof te happen tot ik afgelopen zondag eens vroeg mijn nest uit kwam. Maandag is mijn moment dat ik weer vol fris met tegenzin weer bezig ga houden met school. Even een zondagje creatief met moeren en bouten bezig gaan voordat ik me weer stort op dat akelige PHP.

De eerste stap is dat ik het hele huis heb afgezocht naar rest-plankjes hout. Ik ben begonnen met de voeten. Op elke voet heb ik twee tafelpoten gebout met daarop weer een plank gemonteerd waaraan de speaker hangen. Onderop zitten voorop rubberen tafelpooten en achter viltjes. Op de mm uitgemeten. De standaards staan ook als een huis. Het hele ontwerp stelt niets voor. Maar ik heb wel een hele lijst met voordelen.

  • Geen speaker meer achter het gordijn staan. Surround beeld klopt beter.
  • Speakers staan nu allemaal op dezelfde hoogte. Surround beeld klopt beter.
  • Lelijke boekenkast is eindelijk de woonkamer uit. Die ruimte ga ik morgen opvullen met een kamerplank die bij de Aldi in de aanbieding is.

Er moet aan de standaard nog een paar dingetje te gebeuren. De schroeven wegwerken met een beetje plamuur en het hout een verfje geven. Hopelijk krijg ik morgen mijn bestelling binnen. Een Decibel-meter. Kan ik de versterker eens gaan calibreren :p

En dan nu de foto’s

Surround speaker standaard voor de lelijke kast

Die lelijke boekenkast is nu eindelijke pleite

Surround speaker op standaard

Klein maar fijn, klink beter dan die pc rommel. Is ook nog eens zwaarder en duurder dan een standaard 5.1 setje voor bij de computer.

Rechter surround speaker

De rechter surround speaker

Linker surround speaker standaard

De linker surround speaker (Nooit flitsen bij glimmende objecten)

Leave a Reply