Mindmappen – Sociaal Fonds Taxi – filmavond

Vandaag ging het niet veel beter met mij.

Gelukkig gingen we op school Mindmappen. Dan ben je met je verstand met andere dingen bezig. Je pakt een groot vel papier waarop je trefwoorden opschrijf die horen bij een bepaald hoofd woord. Tussen de woorden die je hebt gevonden maak je weer verbindingen. Het klinkt erg verwarrend en je krijgt op het papier ook een gigantische spinnenweb. Maar mindmappen is wel 1 van de beste methodes om verstand te stimuren om dingen te bedenken. Wij hebben een mindmap gemaakt met woorden. Maar je kunt het nog een dimensie hoger brengen door gebruik te maken van tekeningen. Dan maak je optimaal gebruik van je linker en rechter hersenshelft.

MK, onze informatie docent was zwaar onder de indruk. Hij is groot voorstander om gebruik te maken van deze technieken om tot nieuwe inzichten te komen. Hij moest er bijna een traantje van wegpinken.

Zoals elke woensdagmiddag was er ook vanmiddag de mogelijkheid om te schetsen. Ik zat helemaal met mijn verstand op de verkeerde plek. Het lukte mij niet om de kracht en inspiratie te vinden om een tekening te maken. Waar kan dat geld zijn gebleven? Om toch tot antwoorden te komen heb ik het Sociaal Fonds Taxi gebeld. Het SFT maakt de CAO voor de taxi branche en ziet erop toe dat de taxibedrijven de CAO naleven.

  • Ik heb vorig jaar een schoolroute gereden. Omdat ik zoveel uren maakte heb ik recht op een vast contract aldus het SFT. Vaste contracten binnen de taxi branche zijn not done. De markt is gewoon te onzeker. Ik lees regelmatig verhalen op fora’s dat taxibedrijven het personeel op de gekste manieren het bedrijf uitwerken om ze daarna weer via een uitzendbureau aan te nemen. Het kan dus zomaar zo zijn dat het taxibedrijf van mij afwil. Maar dat lijkt me sterk omdat ik in september ook 2 weekenden heb gewerkt.
  • Verder wist de juffrouw mij te vertellen dat zodra ik het geld heb ingeleverd de verantwoording daarover volledig bij de werkgevers ligt.
  • Het bedrijf mag niet het salaris van de werknemer zomaar in beslag nemen. En helemaal niet zoals het bij mij is gegaan.

Het SFT wilde dolgraag weten voor welk bedrijf ik werk!

Ik heb het als eens met de buren erover gehad dat ik een filmavond wilde houden met de buren. Vorige week kon niemand. Dus vanavond was de herkanzing. In totaal zijn er zes mensen op bezoek geweest. De film die is vertoond was Mission Impossible 3. Had wel een sterk Ocean twelve gevoel bij deze film. Te veel op de automatische piloot. En bij 1 van de inbraken is een stuk weggelaten. Ik lees het wel in de comments als iemand het daar niet mee eens is.

Leave a Reply