Een Minolta camera en zijn kapotte sensor

Sony is groot. Zo groot dat ze elektronische onderdelen verkopen aan de halve wereld. Sony staat er bekend om dat het goede producten leveren. Maar soms zit het even niet mee. Zo gebeurde het dat in het najaar van 2005 Sony bekend maakte dat er in hun CCD beeld sensoren een productie fout zit.

Mijn Minolta Dimage 7HI digitale camera komt ook voor in de lijst met camera’s die problemen kunnen krijgen met hun sensor. Ik zeg ook “kunnen krijgen” . Je camera wordt kosteloos gerepareerd bij eventuele fouten. Mijn camera had gelukkig nergens last van. Hij heeft zelf in de zomer van 2005 een grote beurt gekregen omdat er met bevrijdingsdag een glas bier overheen is gegaan.

Najaar 2006 kwamen de problemen.

Een telefoontje naar Minolta bracht mij het nieuws dat ik de camera moest opsturen naar Manpower. Die heeft de garantie overgenomen van Minolta naar Sony. Minolta fotografie is namelijk verkocht aan Sony 🙁

Het schijnt een groot drama te zijn bij Manpower Sony. De goede beeld sensoren zijn niet aan te slepen. Om de klanten toch tegemoet te komen kan jij je geld terug krijgen. Helaas kan ik hier niet in aanmerking voor komen omdat ik de camera in het voorjaar van 2003 tweedehands heb gekocht. Ik heb geen aankoop bon. Ook lees ik verhalen dat er klanten zijn die de camera al langer dan drie maanden kwijt zijn of gerepareerd terug krijgen en administratiekosten moeten betalen. Twee scenario’s waar ik geen zin in heb.

Ik heb de camera ingepakt met het vriendelijke verzoek om de camera binnen een redelijke termijn weer terug te krijgen. Voor mijn multimedia opleiding maak ik graag foto’s. Ik neig helaas wel steeds meer naar de camera van mijn Sony Ericsson W810I omdat ik die toch altijd bij me heb (Ojeeh, ook een sony product. Hoop dat die camera wel langer blijft werken). En de dag voordat ik op vakantie ging heb ik de Minolta verstuurd per post. Gelukkig kon ik van SW zijn Canon EOS 350D lenen voor mijn vakantie naar Curacao.

Drie weken later kreeg ik mijn camera helemaal gerepareerd terug. Niets geen drie maanden wachten. Ook geen administratiekosten. De camera CCD beeld sensor is vervangen en de camera is helemaal schoongemaakt.

Waarom blijf ik met dat oude apparaat werken en heb ik hem nog niet vervangen door een spiegelreflex? Ik wil graag een spiegelreflex. Alleen ben ik bang dat het een gebed zonder einde gaat worden. Er zijn zoveel accessoires te krijgen dat je geld blijft uitgeven. Mijn foto docent MR gaf mij ook de raad mee om eerst alles uit die Minolta te halen wat te halen valt voordat ik ga kijken voor iets anders. Ik ben erg tevreden over mijn camera. Op drie punten na. Slechte focus met weinig licht. veel ruis bij hogere iso waarde en het gigantische energie verbruik. vier 2700 Mah 1,25 volt batterijen kunnen mij nog een leuk middagje plezier geven. Maar vier 1800 Mah 1,20 volt batterijen geven het na een half uurtje al op. Nu hopen dat het snel gaat sneeuwen. Dan kan ik weer met de camera op pad in het leeuwarderbos.

Een wijze spreuk van een fotograaf in mijn MSN lijst: “Understand the light…. Not your camera”

3 Comments

Add Yours →

Wie zegt dus dat een camera geen bier lust 🙂
Hij wordt er alleen een beetje plakkerig van.

Mooi dat dat ding weer heel terug is!

groetjes.

Hij is wel teruggekomen met een klein nadeel

Er zitten nu meer dode pixels in dan een heldere sterrenhemel in Kroatië.

Het blijft verder een erg fijne camera. Ik heb moderne camera’s in mijn handen gehad die traag en onlogisch werken.

Hello, I’m viewing this website through my iphone 3gs and it looks kinda weird. Thought you would probablywould like to know. It’s a awesome post anyway.

Leave a Reply