Natuurlijk wil jij geld – Kerstspreuk terreur folders bezorgers.

Lang geleden, toen ik nog blij was met een 486dx2 80 Mhz met 8MB intern geheugen en een 420 MB hardeschijf. Tijdens die periode had ik mijn krantenwijk. Elke dag, weer of geen weer, deed ik mijn ronde. Of het nu vroor of de zon schijn. Ik was van de party. En zoals elk jaar ging ik rond deze periode de mensen lastig vallen met een kerstspreuk en een nieuwjaarswens. Altijd goed voor 200 gulden opbrengst. Kon ik die gekke 486 weer een beetje sneller maken.

Je had ook altijd de andere bedrijfstak. De folders. Dit werk was altijd weggelegd voor de luiere mensen onder ons. Zij gingen maar één dag per week rond met hun commerciële boodschappen. Ze waren ook nog vrij om zelf de dag te kiezen. Regent het een dag, dan gaan de folders de dag erop wel rond. Hun werk was ook nog een makje. Wat nou adressen leren. Elke gleuf kreeg een stapeltje folders. Terwijl de echte krantenbezorgers de route feilloos uit hoofd kenden. Zelf een postbode heeft het nog makkelijker met de adressering op de brief :p

Die folder parasieten kwamen een paar jaar geleden ook op het idee om langs de deuren te gaan om een wens te doen. En dat merk je als vaste krantenbezorger wel. De einde jaar bonus ging omlaag. En het wordt elk jaar erger. De reclame bezorgers hebben al hun eigen kaartjes. Interlanden helpt ze aan stapels van dat papier waar ik nog minder waarde aan hecht dan de folders zelf.

Zonet stond er eentje aan de deur. Hij overhandigd zijn kaartje en doet zijn spreuk. Dus ik vraag : “Nu wil je zeker wat geld van mij” , waarop zijn antwoord is “Nou meneer, dat mag u zelf weten”.

Jij neemt de moeite om twee met een toegangspasje beveiligde deuren te omzeilen om daarna naar de bovenste verdieping te gaan. Mijn deurbel in te drukken en mij de wensgroet te doen. Terwijl je ook het kaartje door mijn brievenbus beneden had kunnen drukken. NATUURLIJK WIL JIJ GELD!!!!!!!!!!

Ik keek nog even goed naar die jongen. Ik zag meteen waarom hij geen dagkrant rond brengt, maar folders. Waarom de VMBO bestaansrecht ken in Nederland . Dagkranten zijn alleen voor echte mannen. Even moest ik denken aan die flapdrol van gisteren. Dat gun ik niemand toe om aan wat geld te komen.

“Ik ben student, hier heb je 50 cent”

Tegenwoordig prijkt er een mooie NEE-NEE sticker op mijn brievenbus.

4 Comments

Add Yours →

Kerel, houdt je bek met je gangsta praat, je bent gewoon dom dat je die domme moeilijke krantenwijken loopt, terwijl je weet dat het makkelijker kan. en als je die folders niet wilt dan plak je gewoon een stikken, had dat dan eerder gedaan hampel. sneue gast zeg..
je moet uitkijken met je VMBO vooroordelen.

Groeten VMBO student met een folderwijk van interlanden.

ROFL… mooi stuk, maar moest helemaal lachen om die sneue reactie.

Ik heb zelf vroeger braaf een folderwijk gelopen – ‘in mijn tijd’ mocht ik als meisje geen (ochtend)krantenwijk.
Zoals je zegt ‘Dagkranten zijn voor echte mannen’ 😉

Toch voel ik mij een beetje in mijn eer aangetast als ex postbezorger. ‘Zelf een postbode heeft het nog makkelijker met de adressering op de brief :p’. Drie keer per week laat onze baas ons ook folders lopen. Dat zijn twee stapels op de arm! Een keer geadresseerd, een keer ongedateerd: de ultieme bezorger!

Regen is geen probleem voor een bezorger, wind wel.

Leave a Reply