Navigeren en veiligheid – navigeren in de binnenspiegel

Ik mag graag autorijden. Dat doe ik dus ook regelmatig. De daling van de brandstofprijs afgelopen maanden heb ik ook met open armen ontvangen.

Zo reed ik vandaag ook. Het oud papier even wegbrengen en de koopjes van deze week ophalen bij de verschillende supermarkten. Ik moet ook regelmatig even rijden met het oude autotje. Staat hij een paar dagen te lang stil, dan is het een drama om de weer motor te starten.

Ik stond voor het stoplicht te wachten. En naast mij stond een model auto te wachten waarvan het a; een leasebak was of b; een auto die eruit ziet als een leasebak. Op het raam zat een navigatiesysteem verbonden met een zuignap. Eigenlijk helemaal niet meer bijzonder zou je denken. Ware deze meneer zijn navigatiesysteem zo hoog had bevestigd dat deze op dezelfde hoogte als het de binnenspiegel zat.

Ping! Zou er een navigatie systeem bestaan wat in de binnenspiegel verwerkt zou zitten. Je ogen kunnen dan op 1 lijn blijven met het wegdek in de binnenspiegel. Je hoeft je hoofd dan niet helemaal te verlagen naar bijvoorbeeld het navigatiesysteem in het dashboard. Even googleen bracht mij bij dit plaatje. Geniaal.

Leave a Reply