NFF 2007: Разследване AKA The investigation

Dit is de vierde en laatste film die ik de zondag heb gedaan. En ook de laatste film die ik heb gezien op het Noordelijk filmfestival 2007. het is mooi geweest.

Ik heb deze film op aanraden van A gezien. De regisseuse is in het filmhuis circuit geen onbekende dame. Ze was zelf van Bulgarije naar Leeuwarden gereisd om de film aan te kondigen.

De film investigation is niet veel bijzonder. Ik werd er zelf een beetje despressief van. De hele tijd maar natte sneeuw en kou. De hoofdstad van Bulgarije, Sofia staat bij mij niet meer zo hoog op de must-see steden. Misschien als ik eens de kant van Istanboel opfiets dat ik er dan misschien een bakje koffie doe.

Wij volgen een moderne vrouw die moeite heeft om haar werk als politie rechercheur en moeder te combineren. Ze heeft net een politiezaak overgenomen met daarin een verdachte die waarschijnlijk zijn eigen broer heeft vermoord en in stukjes heeft verstopt. De verdachten houdt zijn lippen stijf opelkaar en nergens is er hard bewijs wat hem als dader aanwijst.

Het tempo in de film ligt iets te laag om mij te boeien. Dit is ook niet mijn soort film. Er was weinig humor en het was allemaal niet iets te zwaar.

De film duurt net iets te lang. Ik had al vele uren film erop zitten en was na deze film ook zo gaar als een Aldi Zalm. Mooi moment om naar huis te gaan en vroeg mijn nest in te kruipen. Helaas dacht mijn onder buurman daar anders over. Ajax had verloren en was drank en terror-hardhouse de enige twee uitwegen. Das niet fijn wakker worden.

Het lange wachten op het Noordelijk Filmfestival 2008 kan beginnen.

Leave a Reply