Noordelijk filmfestival 2007 : Sand and Sorrow

Okeeh, Als ik in staat zou zijn een een veto uit te mogen spreken is dat tegen elk land in de wereld wat zijn neus in het zand steekt en die achterlijke gladiool (IQ lager dan 80) die op IMDB de film Sand and Sorrow een één heeft gegeven.

Waarom weet ik zo weinig over het conflict in Darfur? Is het de schuld van de media omdat zij er zo over berichten. Is het de landen in de wereld die er zo weinig aandacht aanbesteden. Darfur is een regio die twee dingen totaal tegen heeft. Het is geen bedreiging en het heeft niets te bieden. Totaal niet belangrijk.

Hoe kun je de wereld er op wijzen dat er op dit moment een genocide gaande in. Wij leven in de 21e eeuw. Wij als moderne gemeenteschap hebben regels bedacht om ons tegen de evolutie te beschermen. Waarom kunnen wij onze regels en macht niet gebruiken om de mensen in Darfur te helpen en te beschermen. Waarom is daar nu al jaren iets gaande wat door de regering van Sudan wordt ontkent.

Regeringen en wereldleiders worden soms kort opgeschrikt door een bericht uit de media wat er gaande is. Beloven ons dingen om het volk weer gerust te stellen om daarna weer door te gaan met dingen die totaal niet belangrijk zijn.

Als je in de gelegenheid bent om de film Sand en Sorrow te kunnen zien. (Helaas nog niet te vinden bij de betere “on demand” video kanalen) moet je dat zeker ook doen. Doe eens geen avondje Hollywood maar bekijk in 90 minuten een complete uitleg van a naar z wat zich afspeelt in Darfur. Dat is beter dan die één minuut kort nieuws dat het Journaal er soms aan besteed.

Oja, Na het zien van deze documentaire : Obama for President !!!!!

1 Comment

Add Yours →

[…] Omdat ik toch moest nadenken over de Documentaire Sand and Sorrow die ik gistermiddag zag heb ik zonet besloten om alle reclame opbrengsten van Maandag t/m Zondag te doneren aan Darfur. Op het Noordelijk Film Festival staat een glazen pot waar mensen geld kunnen doneren aan Darfur. Daar doe ik dan zondagavond na de laatste film de opbrengsten van deze week in. […]

Leave a Reply