Noordelijk Film Festival 2007: We own the night

Het gaat echt slecht, mijn kijkgehalte ligt op dit moment op 0,87 films per dag. Ontzettend slecht van mezelf. Normaal deed ik er drie films per dag, 15 op een heel festival. Volgend jaar ga ik drie maanden van te voren de datum van het noordelijk film festival 2008 al doorgeven aan welke projectgroep en instanties dat ik die vijf dagen niet gestoord wil worden.

Gisteravond kon ik de allerlaatste film die de zaterdag werd in gestart nog meepakken. We own the night met Joaquin ‘AM I NOT MERCIFUL?’ Phoenix , Monkeyboy Mark Wahlberg en de de altijd hete Eva Mendes. Normaal word ik niet warm of koud van latina’s. Maar haar zwoele blik krijgt het als enige wel voorelkaar.

Weer de zoveelste film waarin een hoofdrol speler met zichzelf in de knoei zit. Joaquin is de manager van een nachtclub. Hij heeft er een lekker leventje en over geld hoeft hij zich ook geen zorgen te maken. Joaquin is ook het zwarte schaap van de familie die verder alleen bestaat uit politie-agenten. Ben je dan mooi klaar mee. Joaquin hoeft zich verder geen zorgen te maken omdat hij toch niets illegaals doet. Toch is de nachtclub waar hij de scepter zwaait een broeihol van illegale praktijken. Wat doe je? Ga jij je familie helpen en kies je voor de kant van je vrienden en ga je een stap verder door de illegale zaken te betreiden?

Dit is het zoveelste verhaal wat niets nieuws bied. Deze film moet het echt hebben van het spel van de top acteurs waar de cast uit bestaat. Ze spelen letterlijk de sterren en de volle maan naar beneden. Ik heb de fim een drie gegeven. Maar misschien was dit cijfer een stuk hoger geweest als die verdwenen 12 minuten film ook waren getoond. Op imdb staat dat de film echt 117 minuten duurt terwijl het festival maar 105 minuten deed. Misschien heeft het wel te maken dat de film pas echt uitkomt in januari en dat hij het hebben moeten doen met een niet afgeronde editie van de film.

Leave a Reply