Noordelijk amateur Filmfestival. Gaan wij winnen?

Het is een spannende dag. Vandaag wordt onze film “Close-up” vertoond op het amateur Noordelijk filmfestival. Wij zijn al genomineerd in de categorie semi-professional. We moeten nu zien of we kans maken op de prijs.

Hee rienk? Waar is die rode loper?

Bijna de hele filmcrew was aanwezig op enkele na. De regisseur LL zit vanwege zijn stage in Hong-Kong. De hoofdrolspeler TA is elke zaterdag aan het werk en assistent EL kon vanwege sport niet aanwezig zijn.

De hoofdrol speelster
Het team. Van links naar rechts. SG, JT, Ma T, YY en LD

Onze film draait in een filmblok met drie andere films. Er draaide een film met daarin een soort big brother. Met alleen het verschil dat de deelnemers zijn vastgebonden en worden gemarteld over een periode van 100 dagen. Degene die het overleefd wint natuurlijk de hoofdprijs. In deze film komt heel goed naar voren waar we met de Nederlandse televisie niet naar toe moeten gaan. Er draaide een soort logfilm van een vriendenclub die met behulp van oude motoren een soort roadtrip houden. De boodschap ontgaat me volledig. En een korte film van een meid die zichzelf fotografeert bij haar denkbeeldige zwembad.

Na dit blokje met film heb ik nog meegedaan met een workshop over sounddesign. Het publiek kreeg scene’s te zien uit film die meedoen met de competitie. Er werd behandeld dat wat je ziet in de film ook hoorbaar moet zijn. Voetstappen, papieren die knisperen. In principe moet je alles horen wat je zit. Ook al gebruik je het heel zacht. Het publiek zal het onbewust verwerken en meenemen in de ervaring van de film. Ik heb deze informatie genoteerd en ga het zeker gebruiken in toekomstige projecten.

‘s avond om 2000 was de uitreiking.

sg, vind je het al spannend?

De uitreiking heb ik met de mobiele telefoon opgenomen voor de mensen die er helaas niet bij aanwezig konden zijn.

Helaas hebben wij niet gewonnen. Maar ik moet wel bekennen dat het stukje film wat ik van de winnaar heb gezien zeker zeer goed vond. Ik zag niet dat het was gemaakt door een amateur. Gefeliciteerd

1 Comment

Add Yours →

[…] Dit is de synopsis van onze film. Sinds september 2005 zijn wij al met dit project bezig. De film is sinds eind september 2006 al afgerond. Tussen de verschillende schoolprojecten hebben wij de tijd gevonden om de opnames te doen. Afgelopen november heeft de film nog meegedaan op het Noordelijke amateur film festival. Omdat de film afgelopen half jaar in Hong Kong lag is pas deze week een goede 16:9 rendering gemaakt. Deze is vannacht online gezet voor de wereld. […]

Leave a Reply