Ontvrienden – ontvriezen . Een artikel voor Fynst.

Voorjaar;  Nog even en de schaapjes poepen weer lammetjes uit, De vogels beginnen meer decibellen te produceren, de witbiertjes gaan weer in liters de terrassen op en  de meisjes gaan weer in jurkjes lopen. Alle symptomen van de lente die staat los te barsten. 

In de lente is de traditie dat de huisvrouwen weer beginnen met de grote schoonmaakactie. Het hele huis wordt ontdaan van stof en vuiligheid. Waarom gaan wij dat ook niet een keer doen met onze contacten?

MSN, Facebook, Skype, Twitter, Flickr, Hyves, Googletalk, Myspace, Icq, Yahoo Messenger , Ning en Linkedin. Op al deze websites en systemen ben ik actief aanwezig. En dan heb ik het nog niet eens gehad over e-mailen. Ik heb honderden contacten. 

Maar ik wil helemaal niet als ik met vrienden op het terras zit te genieten van een koude verfrissende Hoegaarden en al die mooie dames in mini rokjes spot,  elk uur op mijn iPhone controleren wat al mijn contacten doen! Je moet je echte vrienden koesteren en daarheen je aandacht richten. 

Stof tot nadenken;  van die contacten sites. Hoeveel daarvan zijn nu echte vrienden en hoeveel zijn daar nu kennissen van. Ik denk dat die verhouding tot vrienden en kennissen wel eens ver uit elkaar ligt. Ik stop vrij veel kostbare energie in het onderhouden van contacten met kennissen waar je nooit echt een vriendschap mee gaat krijgen.  Zonde!

Kwaliteit van vriendschappen worden belangrijk. De trend in 2009 gaat ontvrienden worden. Je contacten gaan belangrijker en van hogere kwaliteit worden. Het contact tussen mijn beste vrienden verloopt daarom ook bijna niet via het internet. Het wordt hooguit gebruikt om een afspraak te maken. De beste communicatie blijft tot face to face en telefoneren. Met vrienden een balletje stoten in de kroeg blijft zoveel leuker dan die stomme spelletjes op Hyves. 

Meisjes die op hyves met meer dan 250 vrienden hebben. Ik zeg tegen al deze dames. Gooi de klep van je laptop dicht en hijs jezelf in je mini rokjes. Ik moet deze lente wel wat moois te spotten hebben 😉

Conclusie is stop wat meer tijd in echte vriendschappen dan in al die vage kennissen online. Daar hebben we de koude winter voor.  

Ik ben bier drinken, zie jullie zo 😉

Leave a Reply