Opeens wordt de drukte je te veel

Het huis is een chaos. Je ziet door de bomen het bos niet meer op school, mijn salaris wat niet binnen is, het verdwenen geld en de herfstdip. Al deze factoren hebben er voor gezorgd dat ik even gas terug moet nemen. Ik moet niet het idee hebben dat ik aan vier uren slaap per nacht genoeg kan hebben. Er is tijd zat om alles te doen wat ik graag wil doen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen.

In mijn boekenkast staat al enkele maanden de boeken “Getting things done” van David Allen en het boek “Laat je creativiteit zien” van Rob Bevan en Tim Wright. Twee boeken die hetzelfde uitgangspunt hebben. Tijd en concepting.

Getting things done is het enige boek waar ik nu een stuk uit gelezen heb. Daar stond een stukje in wat zeer herkenbaar was. Iedereen maakt in zijn hoofd lijstjes van dingen die je nog wilt of moet uitvoeren. Dit kan gaan over het versturen van een emailtje tot het halen van boodschappen. Veel van die todo dingen blijven in een lusje in je hoofd draaien. Onbewust blijf je denken aan de dingen die je moet doen. Dit is verspilling van je hersencapaciteit. De tijd die je kwijt bent om je todo lijst in stand te houden had je heel goed kunnen gebruiken om aan andere dingen te besteden.

Om in de huidige maatschappij mee te kunnen draaien moet ik een ander denkpatroon aanleren. Ik ben niet iemand die op vaste tijden werkt. Op vaste tijd eet en daarna de avond vul met tv kijken. Het klinkt wel erg verleidelijk. Op die manier leven maak je leven een stuk makkelijker. Maar je bent dan net als de massa. Creativiteit kan pas echt ontstaan als je “out of the box” denkt.

Ik heb de afgelopen twee dagen gebruikt om even weer tot rust te komen. Het heeft me zeker goed gedaan.

1 Comment

Add Yours →

Leave a Reply