Poken – Fynst artikel

Op de valreep van 2008 is besloten dat swaffelen het woord van het jaar is. 2009 gaat het jaar van het digitaal swaffelen worden; Poken.  Ik pok, jij pokt en wij poken. Het moet in 2009 net zo normaal klinken als SMS, twitter en Hyves. 

Maar wat is nu dat poken? Het is een undercover visitekaartje wat vermomt gaat als een lief beestje. Hou twee Pokens kort tegen elkaar en in een flits worden de contactgegevens uitgewisseld. Een groen lichtje lacht je toe als het gelukt is. 

Ideaal op de luidruchtige dansvloer, de keren dat je een leuk persoon in de trein ontmoet en weer eens geen pen bij de hand hebt.  Er is plek voor 64 visitekaartjes. Al je vriendjes en vriendinnetjes die je in het nachtleven tegenkomt passen erop. Thuis plug je de token in je computer en kun je je veroveringen aanschouwen. Je ziet meteen van welke hippe profiel sites ze lid van zijn. Het kan allemaal.

De Poken mag gezien worden. Hang hem aan je sleutelbos, aan je keycord, Gebruik twee als oorbellen, hang hem aan je mobiele telefoon. 

Wil die creep van school met je Poken! Druk incognito twee keer op het knopje en je poken gaat in de stealth mode. Je kunt nu normaal poken maar er worden geen gegevens uitgewisseld. 

De toekomstige mobiele telefoons kunnen over een paar jaar ook Poken. Maar tot die dag kun je er helemaal bijhoren met een losse Poken. De Poken is bij verschillende Cyberpimps in het Leeuwarden nachtleven te dealen voor 12 euro. Je kunt hem gelijk gebruiken .

Leave a Reply