Rinkel, Waarom heb jij geen Ipod Touch ?

“Rienk, Waarom heb je een iPhone gekocht. Je had net zo goed een iPod touch kunnen kopen?”

Dit is een opmerking die ik regelmatig hoor. Een maand geleden liep ik door mijn digitale junkfood lijst heen. Ik had er een leuke regel aan toegevoegd die zocht naar alle iPhones in een straal van 3 km rond mijn huis heen. zo geschiede dat ik tegen een goedkope eerste generatie Apple iPhone 8 gigabyte liep. Door erg snel te handelen kon ik dezelfde avond de iPhone adopteren voor 250 euro. Met behulp van wat hacks heb ik het apparaat een paar uur later van firmware 1.1.4 naar 2.02 geupdate. Hierdoor kreeg ik toegang tot de nu al legendarische Apple App-store. Nu draait de iPhone naar alle tevredenheid de firmware 2.1

De opmerking op waarom ik beter geen iPod Touch had kunnen kopen gaat erover dat ik mijn iPhone helemaal niet gebruik om mee te bellen. Omdat ik toch al een tijdje niets had gepost op mijn blog wordt het tijd voor weer eens een stukje uit de stal van Rinkel.

Ik heb erg lang nagedacht om een elektronische Agenda. Ik heb in het verleden al aardig wat ervaringen hiermee opgedaan met een Casio 64KB zakjapanner, Palm IIIe, Philips Nino, Philips Velo 500, Nokia 6230, Sony Ericsson w810i en de K800i. De k800i is de telefoon die ik heden nog steeds gebruik voor mijn in- en uitgaande telefoon gespreken. Daar heb ik hele goede redenen voor die ik in dit stukje ga toelichten.

De Sony Ericsson k800i is een telefoon die ontzetten lekker in de hand ligt tijdens een telefoon gesprekken. De iPhone is te dun om een goede grip mee te hebben. De k800i heeft een camera die technologisch lichtjaren voor ligt op de camera die Apple gebruikt in de iPhone. Ook blijft de rechtstreekse call knop op de desktop van de k800i een verrukking.  Ik kan op de k800i met minder stappen een telefoongesprek starten of een SMS sturen dan met de iPhone. De k800i vind het verder wel heel normaal om langer dan een week uit te houden op een enkele accu lading.

Gaan we beide telefoons vergelijken op andere punten dan wint de iPhone het. De iPhone kun je de agenda of programma met minder stappen bedienen. probeer maar eens op de k800i snel je agenda te starten en het overzicht erin te vinden, een drama.  Ook het opstarten van programma’s is een drama. Je moet eerst naar een applicatiemap die ver is weg gestopt. En dan pas kun je het programma opstarten. De iPhone is gemaakt voor het internet. De k800i heeft internet er voor de leuk erbij.

Ik werk nu een maand met beide apparaten naast elkaar en dat bevalt prima. Ik doe mijn telefoon gesprekken lekker met de k800i. En hou de iPhone ernaast om snel aantekeningen te maken in mijn Agenda. Mijn todo lijst bij te werken of ik gebruik een programma die me snel informatie geeft over een treintijd of de route in een stad.

Ik moet er niet aan denken om dat allemaal met één apparaat te moeten doen. Steeds de telefoon moeten wisselen tussen het oor en oog om zo de informatie te verwerken. Nu roepen mensen dat ik dan een bluetooth oortje moet nemen. Nou, die heb ik liggen. Maar ik vind die dingen mega onhandig. Accu altijd op de verkeerde momenten leeg. Vergeet hem vaak mee te nemen en ik voel me net zo’n pc-Hoofdstraat jup met dat ding in mijn oor.

Wat ook heerlijk is dat ik nu de keuze heb om de iPhone lekker thuis te laten. Dat je lekker de stad in gaat zonder je iPhone. Ik gebruik de iPhone als PDA en dat betekend dat ik daarin alles bewaar tot betrekking met school en werk. Als ik de iPhone altijd bij me zou hebben zou dat dus betekenen dat ik ook altijd aan het werk ben.  Ik sta er bekend om dat ik een beetje ruig ben. De k800i heeft al meerdere keren op de grond mogen stuiteren. Dat doe ik liever niet met de iPhone.

Nu op de vraag terug te komen waarom ik dan een iPhone heb genomen en niet een Ipod touch ?

Omdat ik het internet gedeelte van de iPhone erg veel gebruik. Lekker gebruik maken van Twitter.  Mijn mail mobiel lezen. Ik heb overal in het land een apparaat bij me waarmee ik het internet op kan gaan via het GSM netwerk. Het gebeurt nu regelmatig dat ik de laptop thuis laat liggen omdat ik de kleine dingetjes ook met de iPhone kan uitvoeren. De iPod Touch is alleen voorzien van Wifi. Nu zei een FON evangelist dat lekker voor het internet FON spots kan gebruiken. Alsof ik die tegenkom als ik met 130 KM/h in de trein door de veluwe knal?

Sinds ik de iPhone heb ben ik voor mijn gevoel een stuk productiever geworden. De frustraties die ik bij eerdere PDA had heb ik met de iPhone totaal niet. Het is nu leuk geworden om dingen in mijn agenda te zetten, Todo lijstjes bij te houden, mensen lastig te vallen op twitter en het spelen van spelletjes.

6 Comments

Add Yours →

Sterk verhaal!

Heb lang getwijfeld over een iPod toen ik twee jaar lang dagelijks anderhalf uur in de trein zat, onderweg naar mijn werk. Ik heb het bij het lezen van (veel!) boeken gelaten, simpelweg omdat ik tijdens het werk al heel veel muziek lees en verder geen tijd voor ouderwets lezen heb.

Op dit moment heb ik een Nokia N73. Bellen en sms’en doet-ie zoals ik dat van een mobiele telefoon verwacht. De agendafunctie gebruik ik sporadisch (vergeet dagelijks te syncen met Outlook) maar op een conventionele telefoon zijn dit soort functies inderdaad een ramp in gebruik.

Wellicht toch eens nadenken over een iPhone of (waarschijnlijker) volwaardige PDA. Al heeft het op dit moment geen haast omdat ik maar een paar keer per week de deur uit hoef voor afspraken e.d.

Je opmerking dat je door al je gadgets mee te slepen eigenlijk continu het gevoel hebt aan het werk te zijn, is erg treffend 😉

Een fon evangelist.. 😛 Maar ik kan mij niet voorstellen dat ik ooit gezegd zal hebben dat je in de trein voordeel bij fon hebt. Integendeel; de mogelijkheid om, als die er al is, verbinding te maken met een fon met 130km/u is ongeveer 8 1/3 seconde at best 😉 knappe typiste die zo snel kan inloggen op de fon!

Nee, wat dat betreft is wifi dekking niet genoeg om ook in de trein te kunnen genieten.

I might also like to say that most of those that find themselves without having health insurance are typically students, self-employed and people who are out of work. More than half of the uninsured are under the age of 35. They do not feel they are requiring health insurance since they’re young plus healthy. Its income is often spent on real estate, food, plus entertainment. Many individuals that do go to work either complete or part time are not given insurance by means of their work so they go without as a result of rising valuation on health insurance in america. Thanks for the concepts you reveal through this web site.

HiThe first versions that shipped had also built in Wirless N, even in Europe.

Leave a Reply