Stond opeens vorige week maandag mijn Duitse buurvrouw IS aan de deur. Ik had nog beloofd om op haar te passen. En beloofde maakt schuld. En zo onstond het idee om te gaan winkelen. Alleen waar ga je dan naar toe. De Grote Bos Atlas werd er bijgepakt en al snel viel de keuze op Bremen. Maar 250 kilometer rijden.

Trip naar Bremen

De volgende ochtend om acht keer reed de oude rode peugeot 205 de Mondriaanstraat uit. Het is deze vakantie dinsdag lekker rustig op de nederlandse wegen. Wisten wij veel in wat voor onheil wij zouden belanden. Laat ik alvast de hint geven dat de brandstof meter van mijn auto verre van betrouwbaar is.

Nadat wij de duitse grens over waren heb ik volgens duitse traditie de auto naar onnederlandse snelheden gebracht. De draaikolk in de al zo lege brandstof tank werd alleen maar groter. Zo gebeurde het dat na Oldenburg de auto wat begon te schudden en in te houden. Toen wist ik het zeker. De snelheid werd gehalveerd naar 80 KM/h in de hoop om een tankstation te vinden. Helaas is alles in Duitsland groot. Ook de onderlinge afstand tussen de tankstation.

Motor valt uit. storingslampen springen aan. De wijzer van de brandstof meter lacht mij toe. En zo sta je stil op de Duitse Autobahn. je stapt uit en hoopt dat er nog wat in je reserve Jerrycan zit in de kofferbak. Helaas. Je pakt de Lege Jerrycan. Lacht even hard met je buurvrouw. Het enige wat je nu kunt doen is de auto op slot draaien en gaan lopen.

On the autobahn without gas

Hellooooooooowwwwwwwwooowwwwwoowwwwwwwwwwwwwwww, Jep, an echo. It’s really empty

Na 100 meter lopen kwam het geniale idee om te gaan liften. En binnen 15 seconde hadden we beet. Een aardige duitser wilde ons naar de volgende afrit brengen twee kilometer verder op. En alsof we een engeltje op onze schoot hadden zitten. Bij de afrit was een auto van de Duitse anwb; de adac. Bij hem konden wij een 5 liter brandstof kopen.

Liften is leuk, terug lopen is niet leuk. Helemaal als je de auto niet kunt zien. Langzaam komt er de angst dat de auto misschien al van de vluchtstrook is verwijderd. Wat doe je dan? Maar gelukkig na 2 kilometer lopen kwam de auto weer in zicht. Snel de verse peut erin en rijden maar.

Drinken kreng.

Ergens in een dorpje om de hoek de auto afgetankt. De reserve jerrycan meteen ook maar aftanken zodat het niet nog een keer kan gebeuren. Paar minuten later was ik weer der König der autobahn.

Wat ik fijn vind van de Duitsers is dat ze een echte auto cultuur hebben. Elke Duitse stad heeft een goede parkeer route en een grote parkeergarage in het centrum. En laat Bremen dit nu ook hebben :p. Je stapt de parkeer garage uit en je staat ook meteen in het centrum. Heerlijk.

Bremen staat bekend om twee dingen. Becks bier en de Stadsmuzikanten.

Becks

Bremen stads muzikanten

Na zo lange reis begin je lekker met een bakje koffie. Ik bestelde een grote koffie en warme appeltaart. Ik kreeg een kan koffie en warme appeltaart met slagroom zonder suiker en een bol vanille ijs :p . Hierna zijn wij begonnen met waarvoor wij in bremen zijn. Zoeken naar leuke kleertjes. Winkel in en winkel uit. Ik zal jullie de winkel verslagen besparen. Ik kan wel zeggen dat ik op zoek ging naar een broek en alleen een jas, trui en een hemd heb gekocht.

Behalve winkelen hebben wij veel gezien van de stad. Bij de kade gezeten van de Wezer, Waterbedden uitproberen, drogisterij gezoeken. Ik was dit maal met een dame. Dus dit keer heb ik geen mediamarkt bezocht :p. IS moest wel haar energie even kwijt in de speeltuin :p

Spelen

Spelen

Ze wilde niet herkenbaar op mijn weblog komen. Gelukkig had ik nog ergens een balkje liggen.

Bremen

Bremen

Bremen

Aan het eind van de middag zijn wij op zoek gegaan naar een supermarkt. Er was per sms een grote drankbestelling binnen gekomen. RL is donderdag 1 maart jarig en heeft nog goede Duitse wijnen nodig. Dit kan natuurlijk geregeld worden.  Bij de real supermarkt zijn wij aan het winkelen geslagen. 12 flessen wijn, fles whiskey en vele Duitse producten. Om 2200 reed de snelle rode sportwagen Leeuwarden weer binnen.

5 thoughts on “Spontane reis naar Bremen

  1. Eddie says:

    Jouw Duitse buurvrouw kijkt wel zwart uit haar ogen 🙁

    Nee, een schoon balkje hoor! Wat een geluk dat je die nog had liggen!

  2. Ellen says:

    super leuk geschreven 😀 hier kan ik wat mee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *