Sziget festival Boedapest dag 2 (zondag)

De zondag was echt een dag van spek en bonen. Niet echt bekende namen (voor mi dan) om het festival om te bezoeken. We zijn daarom ook vrij laat naar het festival gegaan. Het enige optreden wat we daar hebben gezien was van Simple Acoustic Trio. Men neme een tent. Leg daar vloerbedekking in. Neem een Jazz trio dat speelt met een Piano, Bass en een drumstel. En geheid dat je daar relax gaat liggen met jouw oogjes toe.

Simple acoustics Trio op het Sziget festival
Simple acoustics Trio op het Sziget festival

Op het Sziget festival is echt overal muziek. Is het niet bij een Podia. Dan staat er wel ergens bij een tentje een ghettoblaster wat metal loopt te blazen of draait er een DJ bij een biertent. Omdat we door die Jazz tent zo ver de slaperige kant waren opgedrukt werd het tijd om weer wat wakkerder te worden. Tijd om een biertent te zoeken en de slaap uit het lijf te dansen.

Wel eens twee dronken, maar hyper actieve Italiaanse dames gezien ?

Drunken Italian girls sziget festival
Drunken Italian girls

Met die dames zijn wij naar de Silent Disco gegaan. Een Nederlandse uitvinding. Iedereen krijgt voordat je de disco ingaat een koptelefoon. Je kunt kiezen uit twee kanalen. Op elk kanaal staat een DJ zijn platen loopt te draaien. Vind je de ene DJ helemaal niets. Click, dan schakel je naar de andere DJ. Maar het aller grappigste blijft gewoon dat je de koptelefoon af kunt doen en je staat in de stilte. Je kan gewoon met de medemens praten. Je ziet mensen dansen zonder muziek. Bizar.

Naast de Silent Disco stond de grootste tent van het Sziget festival; Party Arena. Daar draaide de Zuid-Amerikaanse DJ Hernan Cattaneo. Zo diep en hard heb ik zelden muziek gehoord. En de VJ deed daar visueel nog een schepje bovenop door de indruk te wekken dat de hele tent loopt mee te schudden op de muziek. Het was klere herrie. Maar wel klere herrie die bij mij een indruk achterliet.

Omdat het al zo laat in de ochtend was toen we terug gingen konden we zelf het laatste stukje naar de minicamping met de eerste wijkbus doen. Om 5:30 zie je de eerste mensen alweer naar hun werk gaan terwijl net thuis komen. Afwisseling van de wacht in de stad die nooit slaapt.

De vakantie naar Hongarije en Kroatie artikelen:
Op vakantie naar Hongarije en Kroatie
Sziget Festival dag 1 zaterdag
Sziget Festival dag 2 zondag
Sziget Festival dag 3 maandag
Sziget Festival dag 4 dinsdag
De Wereld stad Boedapest, hoofdstad van Hongarije
Van Boedapest naar Zagreb
Zagreb, deze Kroatische hoofdstad is toch een verrassing
Van Zagreb naar Plitvice. Onze volgende tussenstop
Bezoek aan het plitvice meren gebied Kroatie
zonder polarisatie filter en met polarisatiefilter
Nu willen we toch wel een paar dagen zon in Sibenik
De vakantie auto’s. Wat rijdt er allemaal in Kroatie
Aan alles komt een eind. Ook aan de vakantie

Leave a Reply