Verse fruit / groente lidl, Dikke bullshit

De versheid van ons assortiment is voor u en ons zeer belangrijk. Vanaf het productieproces tot en met de verkoop in onze filialen letten wij zeer nadrukkelijk op de versheid van ons assortiment. Alleen dan kunnen wij u garanderen , dat u alleen verse en kwalitatief hoogwaardige artikelen in onze schappen vindt. En dat garanderen wij u dus !!

aldus de website van de lidl.

Normaal doe ik mijn boodschappen in de Aldi Bilgaard (NEE, NEE, voor de duidelijkheid. DIE IS NIET AFGEFIKT) Maar de groente en fruit is daar een dik drama. Zak appels /bananen die na drie dagen de fruitmand al uitrot. Paprika’s die rotte vloeistof lekken. Aardappels die op het randje van houdbaarheid zit. Nee, zolang er een alternatief is haal ik daar mijn groente en fruit. Bananen bij de AH kunnen zonder problemen twee weken liggen zonder bruin te worden. De appels blijven fruitig. Zelf de paprika’s voelen stevig. Okeeh, je betaald er wel voor. Maar het bespaart flink wat ergernis.

Zo is de reputatie van fruit en groente bij de Lidl ook altijd erg goed. In het begin verheugde ik mij altijd om boodschappen bij de lidl te doen. Ik zag de lidl altijd als de exotische Aldi. Lidl heeft al die leuke aparte producten die de Aldi nooit had. Bijvoorbeeld American Filet (Aldi is afgelopen jaar druk bezig om  inhaalslag met producten.) Maar de laatste tijd merk ik dat de kwaliteit bij de lidl ook terug loopt. Tot gisteren het een nieuw dieptepunt haalde.

Aan de buitenkant van het bakje kon je het niet zien. Het dekseltje was beslagen. Maar dat doen die bakjes wel vaker. Wat ik zag leek nog een  wit. Vieze champions heb ik nooit problemen mee gehad. Dat maak je met keukenpapier makkelijk schoon. Maar toen ik thuis het bakje opentrok draaide mijn maag toch even om. Smerige ranzige bende.  Lidl. bespaar een keer niet op je personeel en neem eens wat extra mensen aan die dat gaan checken. In de tussentijd haal ik mijn groente en fruit wel bij de groenteboer en de supermarkten die kwaliteit echt waar maken.

UPDATE 20 mei 2010

Lidl leest ook het internet. In drie jaar tijd kan er heel veel gebeuren bij een bedrijf. Daarom gefeliciteerd met het oordeel van de Consumentenbond dat de beste groenten en fruit bij de Aldi en Lidl liggen.

3 Comments

Add Yours →

Nou mooi verhaaltje maar nu even een response op dit artikel

Ik werk namelijk in een Lidl en elke morgen om half 7 mogen wij beginnen omdat de verse groente en fruit weer binnen komen.

Dan wordt er zorgvuldig nagekeken en weggegooid van AGF

Als ik in beide iedere andere supermarkt binnen loop en een keer over de groente heen kijk, liggen er tal van beschimmelde producten bij. Dus het is niet alleen lidl die weleens iets over het hoofd ziet. Maar ja koop je groente maar ergens anders van die ene klant hoeven we het niet te hebben.

groet

Nou, geen mooi verhaaltje dus. Ik kom regelmatig bij verschillende Aldi winkels in Amersfoort en ook bij een Lidl winkel en soms ook bij AH en de Boni en bij Hoogvliet en C1000. Bij de Aldi heb ik nog nooit beschimmelde groenten of fruit gezien. Soms is een komkommer zacht, dan pak ik gewoon een andere. Bananen in de zomer in de woonkamer houden het geen 14 dagen uit en dat is ook niet nodig want bananen moet je gewoon opeten. De groene, keiharde, onsmakelijke van AH zullen het misschien wel langer uithouden, maar dat is hard nodig want die zijn de eerste week nog nauwelijks eetbaar. Bij de Lidl koop ik tegenwoordig de EKO aardappels. Heel mooie aardappels en van een prima kwaliteit voor een prima prijs en dat geldt voor veel meer produkten. Zowel bij Aldi als Lidl geldt trouwens ook de geen gezeur niet goed geld terug garantie. Dus mocht iets niet in orde zijn, dan gewoon even bij de kassa melden.
Hoogachtend,
Een tevreden klant bij deze discounters

nou…
lekker dan kom ik om 6 uur uit mn warme bedje om groente klaar te leggen zeggen ze met andere woorden dat de groente van de lild niet te zien zijn en te eten…of eigelijk ROT….nou ik zeg je eerlijk onze groente is de schoonste en de beste ( vara..kassa )
ander check je gewoon lidl vlissingen altijd netje keurig en dik in orde !!!

faatje

Leave a Reply