Lang geleden heb ik voor de lol foto’s lopen maken op het bevrijdingsfestival in Leeuwarden. gewoon een beetje slap ouwehoeren met de camera. Mijn plaatjes werden opgepikt door MR, eind-redactrice van de Friese Jongeren site Fynst.nl. (de kracht van Twitter) Zij is op zoek naar fotografen voor leuke dingen in Friesland. In ruil voor een kop cappucino, een dienblad bier en de eeuwige roem gratis naar Waldrock ? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Metal luisteren en een beetje leren fotograferen.

Samen met Jeroen Gerth werd ik afgelopen weekend naar het Waldrock festival in Burgum gestuurd. De fynst hummer was helaas op een andere klus in Friesland. Dus waren moesten met de bus. De rijdende bakermat waar vele festivals al zijn gestart. Daar de eerste twee metals fans ontmoet die de ochtend om 4 uur al de trein vanuit Tilburg hadden gepakt.

Het fijne van een fotograaf zijn is dat je een perskaart en een bandje krijgt met een leuk kleurtje. Je kunt de hele dag over het terrein lopen zonder dat je gehinderd wordt door controles. Op het festivalterrein de fotocamera’s uitgepakt en aangeslingerd. Hier kun je de foto’s zien van 14 uren rondlopen op een weiland in Burgum.  En wat heb ik geleerd van deze dag?  Nou, Als ik zonnebrand creme meeneem moet ik die ook gebruiken :p

De foto’s zijn gebruikt in een geweldig verslag op de Fynst website

1349 bouwt af. Slayer staat er klaar voor

ijskoud de lekkerste

De energie in de pit bij Biohazard

Emo

De shockrockers van Lordi starten met hun kunstje

3 thoughts on “Waldrock 2008 – Groundzero in Burgum

 1. Jeroen Gerth says:

  Noem dan ook mijn hele naam :p…

  Die eerste foto is een mooi pano van het terrein en podium @ night. Nice!

  Ik miste wel de gratis dranken en hapjes voor de media van de organisatie van Waldrock. Dat kreeg ik op het Noordeslag Festival wel altijd. Daar kon ik ook altijd bij de persconferenties zijn en in contact komen met andere mensen uit de media. Dat is nog het leukste van perskaarten.

  Vond de item op Fynst.nl wel wat aan de korte kant. Misschien hebben we ook wel te veel vette shit gemaakt :p..

 2. Rinkel says:

  Ik noem nooit hele namen zonder toestemming . Jij hebt mij net een reden gegeven om het artikel een edit te geven p

 3. Misschien ff een uitgebreidere post aan het artikel wijden… denk dat er veel intresse is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *