Waldrock 2008 – Ground zero in Burgum

Lang geleden heb ik voor de lol foto’s lopen maken op het bevrijdingsfestival in Leeuwarden. gewoon een beetje slap ouwehoeren met de camera. Mijn plaatjes werden opgepikt door Marijke Roskam, eind-redactrice van de Friese Jongeren site Fynst.nl. (de kracht van Twitter) Zij is op zoek naar fotografen voor leuke dingen in Friesland. In ruil voor een kop cappucino, een dienblad bier en de eeuwige roem en gratis naar Waldrock ? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Metal luisteren en een beetje leren fotograferen.

Samen met Jeroen Gerth werd ik afgelopen weekend naar het Waldrock festival in Burgum gestuurd. De fynst hummer was helaas op een andere klus in Friesland. Dus waren moesten met de bus. De rijdende bakermat waar vele festivals al zijn gestart. Daar de eerste twee metals fans ontmoet die de ochtend om 4 uur al de trein vanuit Tilburg hadden gepakt.

Het fijne van een fotograaf zijn is dat je een perskaart en een bandje krijgt met een leuk kleurtje. Je kunt de hele dag over het terrein lopen zonder dat je gehinderd wordt door controles. Op het festivalterrein de fotocamera’s uitgepakt en aangeslingerd. Hier kun je de foto’s zien van 14 uren rondlopen op een weiland in Burgum.  En wat heb ik geleerd van deze dag?  Nou, Als ik zonnebrand creme meeneem moet ik die ook gebruiken :p

De foto’s zijn gebruikt in een geweldig verslag op de Fynst website