Wat ik al maanden terug had moeten doen. Reclame op mijn website.

Al twee maanden ligt hier de rekeningen van mijn webhosting bedrijf op de hoek van mijn bureau. Voor 24 december moet ik deze betaald hebben. Ik heb geen idee hoeveel hits deze weblog per maand genereer. Mijn datalimiet zat 1 keer een paar megabytes onder mijn maximale datalimiet. Ik heb daarom besloten om een test te gaan draaien door een tijdje twee reclame banners op mijn weblog te laten meedraaien.

Omdat ik hiervoor in de code van het theme moet gaan sleutelen heb ik meteen gezocht naar een nieuw theme. Mijn eisen waren simpel, black en 2 kolommen. Met die trefwoorden vond ik de theme S.M.A.R.T.

Banners zijn al jaren een visuele ramp. Bedrijven begonnen ons te irriteren met flash, popups en geluid. Google kwam met de tekstbanner. Een verademing voor de serieuze internetter. Kleine blokjes met daarin een titel, korte beschrijving en klikbaar. Een banner die je kunt aanpassen aan het aanzicht van je site. De irritatie wordt tot een minimum terug gebracht.

Een groot nadeel van deze theme vind ik dat de zoekbutton helemaal onderin staat. En af en toe treed er layout problemen op. Een mooi voorbeeld hiervan kun je zien als je een zoekopdracht hebt uitgevoerd. De sitebar staat dan niet waar die hoort te staan.

De komende weken ga ik kijken of ik de weblog volledig XHTML versie 1.0 strict kan krijgen. Een ander theme werd echt hoogtijd. Te lang heb ik de standaard theme gebruikt. S.M.A.R.T. is voor mij erg wennen. Het geeft de weblog een totaal andere aanzicht. Iets wat ik al maanden eerder had moeten doen.

Leave a Reply