Walking in the Tao Dan park

This blogpost is dynamic. It will be edited with the latest information. You will find a changelog at the end of this blogpost.

What?

The meetup groep Thanh Pho Ho Chi Minh Walking for health Meetup-Tao Dan park is bringing people together every 12 weeks for a walk. But some people disagree that every 12 weeks is enough. Every week or two weeks is better. We try to contact the administrator of the meetup group. But this person stayed silent. So this is a shadow document with more information about the weekly walking group.

Why?

After a busy week its good to have a walk. You can use it for learning or practicing a new language. Make new friend, Exchange information about cultures. Try new food. See people practice different sports or just walk in silence.

Time

Every Saturday morning. We gather at 7:00 (AM) in the bird cafe. Around 7:15 (AM) we start walking in the Tao Dan Park. Around 9:00 (AM) we sit in the Bird cafe for coffee and/or tea.
Some members of the walking group starts at 6.00 (AM) with sport.

Where

The walking is in the Tao Dan Park in District One. This park is central in Ho Chi Minh City. The park is situated behind the Independence Palace (aka Reunification Palace / Dinh Thống Nhất)
As adres for your navigation system, Taxi, Grab or Uber you can use the address 57 Nguyễn Thị Minh Khai, Bến Thành, Hồ Chí Minh, Vietnam

Bird cafe

Every morning bird lovers gather in the bird cafe. They bring a cage with their beloved bird. A good place to gather for the walk. More information about the bird cafe can be found at -> Cà phê chim Tao Đàn, thú vui tao nhã của người Sài Gòn (Sorry. The text is in Vietnamese)

Parking

If you come with your bike. Then you can park at two places in the park. The parking in the east is only a 10 meter walk to the Bird Cafe. The cost for the parking is 5.000 dong.

Coffee

In the Bird Cafe you can buy coffee. The price is a little bit higher then yo pay at the ‘street’. A coffee with milk is around 20.000 dong.

Breakfast

Walking makes you hungry. In the park is a small stand that sells warm soja yoghurt with caramel. Taste really good and is not heavy. The price is 5.000 dong for one bowl.

Toilet

In the park is a FREE public toilet. Its clean. Separated for ladies and gentleman. You are not allowed to wear your own shoes inside. Make use of the free provided flip flops. In the park are also paid toilets. You pay 2.000 or 3.000 dong in advance for the service. Be aware thats there no toiletpaper. You have to get the toiletpaper separated in advance from the toilet-lady.

Map

 

Changelog

28 september 2017 – first initial release.

Science Fiction korte video’s

Iedereen die mij kent weet dat ik van Science Fiction films hou. Helemaal als ze in de film proberen het zo realistisch mogelijk te maken. Jaren geleden zag ik de korte film “True Skin” voorbij komen. Ik was de video al een tijdje vergeten tot een oud collega mij HYPER-REALITY toonde. Zo kwam ik tot deze collectie van korte films waarvan ik denk dat die de toekomst aardig dicht benaderen.

True Skin

Rise

HYPER-REALITY

Sight

Een siliconen sok voor de 3D printer.

De eerste 3D printers maakten gebruik van ABS. Deze op oliebasis gebaseerde kunststof was ingewikkeld te printen. Je moet gebruik maken van een verwarmd printbed om te voorkomen dat je print kromtrekt. Daarnaast komt er giftige stoffen vrij bij het printen van ABS.

Als ik ABS print gooi ik de ramen helemaal open en sluit ik de deur naar mijn print ruimte. Ik wil niet in de buurt zijn. Natuurlijk heb ik de fout gemaakt dat ik bleef kijken bij een ABS print. Dit heb ik moeten bekopen met een heftige hoofdpijn voor de rest van de dag.

PLA is een kunststof die wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen. Ze zeggen wel eens als je met PLA print dat het ruikt naar popcorn. Ik vind dit onzin. Maar het stink niet. PLA heeft als nadeel dat je het meteen wilt koelen. Daarom hebben de goede 3D printers allemaal een filament cooler. De Kodamo trinus 3D printer heeft zelfs een 360 graden cooler. De koele lucht wordt rondom op het object geblazen. En laat hier nu het probleem zitten. De cooler is zo goed dat de printkop ook afkoelt. Soms koelt het wel af tot 20 graden onder de ingestelde temperatuur. Dit kan problemen geven met de stevigheid van het geprinte object. De nieuwe laag heeft door de lage temperatuur niet goed kunnen hechten aan de onderliggende laag.

Dit probleem kan je oplossen door de printkop te voorzien van een siliconen kapje wat rondom te printkop gaat. Mijn printer heeft geen problemen meer om de printkop op de juiste temperatuur te houden. Een tweede voordeel is dat de printkop schoner blijft. Verdwaalde print filament blijft niet meer plakken aan de printkop.

Ik heb drie siliconen sokjes (LINK) voor een paar euro gekocht vanuit Engeland. Voor mij nu al één van de beste aankopen voor mijn 3D printer.

Test je kleuren laserprinter

Een normale laserprinter die alleen in het zwart kan afdrukken is een apparaat wat altijd werkt. Maar een kleurenlaserprinter is een verhaal apart. In dit apparaat is bijna alles in viervoud gebouwd. De drie kleuren en zwart hebben alle vier een eigen afdruk gedeelte. Een eigen toner en een eigen drum. Vier keer zo veel kans op een storing. Vier keer de aanschaf van een toner als deze leeg is. Deze vier componenten moeten precies op elkaar afgestemd zijn. Anders heb je al een afwijking in jouw drukwerk.

Deze vier moeten heel goed op elkaar zijn afgestemd.  Dit is voor mij de reden dat ik mijn kleurenlaserprinter heb omgeruild voor een normale laserprinter. Vier keer zo klein.

Wil je toch kijken of jouw kleuren laser printer goed werkt? Dan kan je de volgende PDF downloaden en gebruiken. Je kan zien of de vlakken egaal zijn. Of de printer randloos kan afdrukken en of de printer niet overlapt in de kleuren.

rectangle25_a4_rgb

Mobiel internet in het buitenland

Internet op je mobiele telefoon, in het buitenland, was jarenlang  een luxe die alleen was weggelegd voor zakenmensen. Per 1 MB data betaalde je ongeveer hetzelfde als wat je voor een biertje betaalde. Maar het kon de rest van mensheid ook niet veel boeien of je nu wel of geen internet had tijdens je vakantie. De internetverslaving nam enkele jaren geleden nog geen epidemische vormen aan. Nu krijg je in een hostel of een hotel eerst de wifi sleutel en dan pas de sleutel van je kamer. Elk jaar wordt het moeilijker om op vakantie te gaan zonder mobiel internet op je telefoon.

Er is gelukkig goed nieuws. In de zomer van 2017 verdwijnen de roamingkosten in Europa. Als je in Nederland een internetbundel van 2GB hebt. Dan kan je die 2GB ook over de grens gebruiken. Maar tot het zover is moet je nog behelpen. Deze zomer bieden wel alle grote belbedrijven al goedkope bundels aan. Ik als TELE2 klant heb al 200MB internet in het buitenland cadeau gekregen. Een nieuwe bundel kost 10 euro voor 1GB aan data. Vorig jaar betaalde ik nog voor 100MB € 7,50. Zo snel gaat.

Het kan nog goedkoper. Begin dit jaar heb ik tijdens onze vakantie naar Polen gekeken wat ik van een MIFI vindt. Een kleine mobiele router waarin je een SIMKAART kan plaatsen.

Huawei mifi

Je kan dan een prepaid simkaart van een lokale telefoonprovider gebruiken. In Polen koop je voor 5 Zloty bij een kiosk een prepaid starterspakket. Omgerekend € 1,25. Ik heb een kaartje gekocht van PLUS.

Poolse simkaart met internet

Opwaarderen doe je bij een pinautomaat. Daar heb ik tien Zloty op mijn prepaid kaartje gezet.

Bij het activeren van de internetbundel liep ik tegen een probleem aan. Je moet deze activeren via de telefoon. Je kan hiervoor geen SMS sturen. Een andere methode is dat je via de website van PLUS de bundel activeert. Helaas kon ik hier de actiebundel van 2GB voor 7 Zloty niet activeren. Dus heb ik een bundel van 500MB voor zeven Zloty geactiveerd. Voor € 1,75 euro hadden wij voor de hele week 500MB. Ik moet je eerlijk bekennen. We hebben deze bundel niet opgekregen. We hebben het overal gebruikt. In de bus, in de trein en op het vliegveld. Bij de volgende vakantie nemen wij een kleine weggooi Nokia mee om dit probleem de volgende keer te tackelen. Ik hoor je denken? “Kon je die simkaart niet even in je eigen telefoon doen?”  Helaas werkt dit niet. De MIFI werkt met een standaard simkaart. Mijn mobiele telefoon heeft een NANO simkaart nodig. Dit past onderling niet.

simkaarten

Handig is om de vakantie goed voorbereiden. Als je van plan bent om een MIFI op je vakantie te gebruiken. Kijk dan goed naar welke frequenties die allemaal ondersteunt. Veel Europese MIFI’s werken niet in de Verenigde Staten omdat ze daar andere frequenties hebben. Een goede website om te kijken welke providers in welk land actief zijn is de Wikia over international prepaid simcards with data.

Ik hou de ontwikkelingen in de gaten over de nieuwe roamingwet van 2017. Het kan betekenen dat ik volgend jaar geen MIFI meer nodig heb als ik over de grens mobiel internet nodig heb. Maar als sommige landen je 2GB bundels kan aanbieden voor 2 euro. Dan ben je wel een dief van je eigen portemonnee als je dan je Nederlandse bundel gebruikt waar je voor tien euro maar 1GB data hebt.

Gebruik jij ook maar drie wachtwoorden?

De afgelopen maanden heb ik ontdekt dat mensen die ik ken maar drie wachtwoorden gebruiken. Drie verschillende wachtwoorden voor hun hele leven op het internet. Okeeh. Voor de bank en Digid hebben ze dan wel een apart wachtwoord. Toch zal een cyberdief dit niet tegenhouden om lol met hun te hebben. Ze hebben maar toegang tot een paar websites nodig om hun duistere zaakjes te voltooien. Het draait niet om wat ze met jouw informatie kunnen, maar wat ze met de informatie over anderen kunnen.

Voorbeeld. Stel eens voor dat een cybercrimineel toegang krijgt tot jouw Facebook. Dan hebben ze toegang tot jouw cirkel van vertrouwelingen. Daar kunnen ze al informatie uithalen om toegang tot een andere website te krijgen. Of te kijken wanneer jij niet thuis bent. Ik kan hier nu een heel betoog gaan houden wat criminelen allemaal kunnen doen. Maar ik gun iedereen even een moment om voor jezelf te denken.

Voor mezelf ben ik heel duidelijk

  • Voor elke website waar ik kom maak ik een apart wachtwoord. Ik heb daarom 1200 wachtwoorden.
  • Maak het wachtwoord complex. Maar zo dat je het voor jezelf kan onthouden. Ik maak gebruik van zinnetjes. Een voorbeeld kan zijn. “Wat zal er vandaag in de spambox zitten?” Een erg complex wachtwoord wat iedereen kan onthouden.

password_strength

Iedere puber met een dikke game-pc kan snel en makkelijk gelekte wachtwoorden databases hacken. Kan je voorstellen wat cybercriminelen voor investeringen doen om met veel rekenkracht achter wachtwoorden te komen.

 

De echte crimineel zal gewoon je knieschijf breken als die toegang tot jouw data wil hebben. Daarom zijn wachtwoorden nog niet de heilige graal voor data bescherming. In de komende tien jaar zal een knappe kop met een goede vervanger komen voor het ‘probleem’ wachtwoorden. Ik kan je nu al zeggen. Dat zal niet de vinger afdruk zijn.

security

Alternatieve opvulling voor die lege webvlakken

Je kent als webontwikkelaar wel dit bekende probleem. Bij de ontwikkeling van een nieuwe website zie je die grote lege vlakken. Het gaat hier niet om functioneel wit, maar om content die je nog niet hebt ontvangen van de opdrachtgever. Om de website toch een opvulling te geven maken webdesigners al jaren gebruik van de oude opvultaal Lorus Ipsum.

Op 42BIS staat nu het artikel:  19X LOREM IPSUM, VAN HODOR TOT CORPORATE KUL.  Nu raad je het al. 19 verschillende alternatieven voor het saaie Lorus Ipsum.  Hieronder de Riker Ipsum.

In all trust, there is the possibility for betrayal. I guess it’s better to be lucky than good. Ensign Babyface! Talk about going nowhere fast. and attack the Romulans. I’m afraid I still don’t understand, sir. Some days you get the bear, and some days the bear gets you. Maybe if we felt any human loss as keenly as we feel one of those close to us, human history would be far less bloody. Now we know what they mean by ‘advanced’ tactical training. I think you’ve let your personal feelings cloud your judgement. I recommend you don’t fire until you’re within 40,000 kilometers. Smooth as an android’s bottom, eh, Data? The game’s not big enough unless it scares you a little. Then maybe you should consider this: if anything happens to them, Starfleet is going to want a full investigation. What’s a knock-out like you doing in a computer-generated gin joint like this? We know you’re dealing in stolen ore. But I wanna talk about the assassination attempt on Lieutenant Worf. About four years. I got tired of hearing how young I looked. Computer, belay that order. Now, how the hell do we defeat an enemy that knows us better than we know ourselves? Our neural pathways have become accustomed to your sensory input patterns. The Enterprise computer system is controlled by three primary main processor cores, cross-linked with a redundant melacortz ramistat, fourteen kiloquad interface modules. Why don’t we just give everybody a promotion and call it a night – ‘Commander’? My oath is between Captain Kargan and myself. Your only concern is with how you obey my orders. Or do you prefer the rank of prisoner to that of lieutenant? Commander William Riker of the Starship Enterprise. I suggest you drop it, Mr. Data. I am your worst nightmare! Your head is not an artifact! Earl Grey tea, watercress sandwiches… and Bularian canapés? Are you up for promotion? You did exactly what you had to do. You considered all your options, you tried every alternative and then you made the hard choice. Besides, you look good in a dress. I can’t. As much as I care about you, my first duty is to the ship. Some days you get the bear, and some days the bear gets you. I’ve had twelve years to think about it. And if I had it to do over again, I would have grabbed the phaser and pointed it at you instead of them. And blowing into maximum warp speed, you appeared for an instant to be in two places at once. How long can two people talk about nothing? You’re going to be an interesting companion, Mr. Data. Mr. Worf, you sound like a man who’s asking his friend if he can start dating his sister.