Regen in Rotterdam – Eten bij Team Coldfusion

Zoals ik al eerder schreef op dit blog probeer ik in het weekend leuke dingen te doen. Zo ging ik het weekend van 23 februari naar Nijkerk. MV had voor de vrijdagavond bier en Def Jam geregeld. Ik moest van MV leren om echt met een joypad om te gaan in plaats van het button bashen wat ik altijd doe bij Soul Calibur.

De volgende ochtend werd ik om 8:30 van mijn logeer nest geramd door MV (God, het is weekend). We moesten een beetje op tijd vertrekken naar Rotterdam. We gaan fotograferen. Alleen is de voorspelling zwaar knudde. De kans op regen is 100 procent

Van Nijkerk naar Rotterdam kun je in een uur doen. Alleen ben ik als Fries niet gewend dat er in de Randstad het ook vrij normaal is dat er in het weekend ook files zijn. Baf, half uur vertraging. Daarna kwam de navigatie systeem met de meest vreemde route die je maar kunt bedenken. MV had het ding ingesteld dat die snelwegen moest vermijden. En als ik ergens hekel aan heb als ik haast heb is binnendoor rijden. Navigatiesysteem even goed instellen en rijden met mijn rode bak.

Over het parkeren is goed nagedacht. Wij gaan die avond eten bij de nerds van Team Coldfusion. Deze hadden voor dit weekend een Lan-party georganiseerd in Krimpen a/d IJssel, onder de rook van Rotterdam. Vanaf daar hebben wij de waterbus gepakt. De Fast Ferry. Soort bus op het water met veel paardenkrachten. Deze grote klomp staal tikt zonder veel moeite de 45 km/h aan. Het goede nieuws is dat de OV studentenkaart ook werkt in dat ding.

Minolta DSC

Alsof het een film is. De “bus” halte is naast de Erasmusbrug. Je loopt vijf minuten en je staat midden in het stadscentrum van Rotterdam. En mijn god wat is dat centrum lelijk. MV vertelde mij dat dit niet de schuld is geweest van de Duitsers. De Rotterdammers hebben in 1930 al volop oude gebouwen gesloopt. In 1930 werden woorden als cultureel erfgoed nog niet gebruikt.

Het was helaas geen foto weer. Dus werd het loop weer. Lopen door het centrum van Rotterdam. MV kent een hele goede Surinaamse tent waar ik Roti moet uitproberen. Maar omdat hij niet helemaal wist waar die toko zat hebben wij het halve centrum doorgelopen. Wel de mooiste methode om een stad te bekijken.

Helaas had MV misinformatie van zijn schoonmoeder gekregen. Een bord eten is daar geen vier euro, maar acht euro. Maar dan krijg je wel een goed gevuld bord. Na dit bord eten zijn wij gaan uitbuiken in de Orange Shop. Dat is geen winkel meer. Maar een totaal nieuw concept. Het heeft aan de voorkant een verkoop ruimte. Achter in is een bar met de informatie hoek. En boven heb je een grote louche ruimte met spelcomputers, televisies en relaxte zithoeken. Als je ooit in Rotterdam bent. Bezoek dan zeker de Orange Shop daar.

Wat doe je als het regent en je bent in Rotterdam. Je maakt de fout dat je ook in deze grote stad naar de mediamarkt gaat. Twee uren lang kwijl je weg bij de nieuwste technieken: De platste lcd televisies en zelfmalende espresso machines. Gelukkig heb ik de verleidingen kunnen weerstaan en kwam ik buiten met alleen een setje DVD’s

We hebben weer honger. Tijd om de boot terug te pakken naar het Team Coldfusion Techno Hol. Zij hebben een gourmetstel daar. Veel vlees, goedkope salade en stokbrood met stijf bevroren kruidenboter. Oja, en een echte biertap. Helaas moest ik nog terug rijden naar Nijkerk. Dus heb ik maar heel snel drie bier achterover geslagen en ben toen over gegaan op het malt-bier en cola. Heerlijke smerige combinatie. Bij een goede gourmet hoort natuurlijk veel rook.

Minolta DSC

Na het eten zijn MV en ik weer in het rode monster teruggeknald naar Nijkerk. Natuurlijk moest er weer eens verplicht een Tool cd gedraaid worden. Terug in Nijkerk uiteraard weer Bier en Def Jam.

De zondag kon ik lekker uitslapen, om daarna bezig te gaan met Def Jam.

Ik mag van MV niet vertellen dat de Shoarma Tent Anatolia in Nijkerk zondag avond onze bestelling niet compleet heeft geleverd. Shoarma Tent Anatolia in Nijkerk was mijn broodje Kebab vergeten. MV vreest dat mijn weblog dan zoveel negatieve nieuws gaat genereren dat de Shoarma Tent Anatolia in Nijkerk dan wel kan ophouden. En Shoarma Tent Anatolia in Nijkerk schijnt op dit moment wel de beste shoarma tent in Nijkerk te zijn. Maar zoveel mensen kijken niet op mijn weblog. Dus Shoarma Tent Anatolia in Nijkerk heeft niets te vrezen. Nu maar hopen dat Shoarma Tent Anatolia in Nijkerk de volgende keer mijn broodje niet meer vergeten. Ze gaven zonder morren alsnog de juiste bestelling toen wij 20 minuten later de tent bestormden. Ze deden er zelf nog een salade bij. Het eten smaakte zeker goed na al dat wachten.

Gelukkig zal MV niet meer vaak bij Shoarma Tent Anatolia in Nijkerk komen omdat hij door zijn vrouw op een Sonja Bakker dieet is gezet. Ik zal aan je denken nu ik een heerlijk Calorie rijk blik Palm bier open trek. Proest iedereen

2 Comments

Add Yours →

w00t, Soul Caliber (II) blijft echt te fantastisch xD.

En je moet btw, als je nog boeiende pics van ‘t weekend hebt, ze even bij de baas afgeven. Rob en Edwin waren deze keer nml te lui om foto’s te maken ;).

Leave a Reply