Naar Groningen om de Macbook te laten repareren.

Mijn wekker heeft een prijs gewonnen. Gefeliciteerd

De RSS feeds stonden er vanochtend vol mee. Elke website wilde mij er op attenderen dat Dove een video heeft gemaakt om de mensen te laten zien dat de schoonheid die je vaak ziet nep is. In het boek Spares van Michael Marshall Smith heb ik ooit een stukje gevonden wat erg herkenbaar is. Mannen proberen altijd in de vrouw iets te vinden wat haar niet perfect maakt. Ook al is de vrouw perfect, er zal gezocht worden naar een nadeel. Je moet als man dat niet doen. Dan zul je in elke vrouw schoonheid vinden. Aldus het hoofdpersoon Jack Randall. Hier het bewuste filmpje van Dove

Ik moet vandaag naar Groningen toe. Mijn Apple Macbook heeft last van het Random Shutdown Syndroom. Op de vreemdste momenten valt die zonder reden zomaar uit. De Appleshop in Groningen heeft een eigen technische dienst die het probleem kan oplossen. Ze konden voor mij alvast het vervangende onderdeel bestellen met de voorwaarde dat ik binnen 24 uur bij hun moet melden als ze het juiste onderdeel binnen krijgen. Gistermorgen hebben ze gebeld. Dus vandaag moet ik naar groningen.

In de sneltrein naar Groningen had ik even de tijd om even te gaan mindmappen over de uitwerking van de vertaalfunctie voor een mobiele telefoon.

Mindmap abri

In groningen eerst de Macbook naar de Appleshop gebracht. De reparatie van het probleem heeft ongeveer een uur nodig. Kan ik in de tussentijd in Groningen opzoek naar een elektronicawinkel om een glasvezel opzet adapter te zoeken. Ik wil graag mijn versterker aansluiten op de macbook. Alleen gaat dit niet omdat er een afwijkende glasvezel uitgang opzit. Gelukkig bestaan er omzet stukjes voor dit probleem. Bij Okaphone kon ik dit onderdeel voor goedkoop aanschaffen. :p

Ik woon nu langer dan twee jaar in Leeuwarden. Ik begin de stad Leeuwarden nu een beetje te kennen. Maar elke keer als ik in Groningen ben verbaas ik me over de eigen identiteit van deze stad. Het straalt iets uit wat Groningen unieks maak. En leeuwarden klein en nietig laat aanvoelen. Ik moet zeker vaker naar Groningen toe.

De Macbook lag al op mij te wachten toen ik terug kwam in de Appleshop. In een rap tempo liep ik terug naar het station. Helaas kon ik de trein terug naar Leeuwarden niet meer halen. Was ook niet erg. Op het station in Groningen raakte ik aan de praat met een DJ. Hij was afgestudeerd aan de groningse kunstacademie. Met hem heb ik het gehad over marketing en techniek. Grappig om te zien dat dingen waar ik over na denk ook door andere mensen in hun gedachten voorkomt.

Leave a Reply