Noordelijk Filmfestival Leeuwarden 2006 dag 4 (zaterdag)

a Soap

Het wordt weer tijd voor een echte film. Ik ben nu naar a Soap gegaan. Dit is een Deense film. Het eerste wat mij opviel is dat de Deense teksten erg veel op de Friese teksten lijkt. Dat zal wel een erfenis zijn van de Friese overheersing die in het verleden was. A soap is zwaar verhaal over twee personen. De ene is een vrouw waarvan haar relatie op de klikken is gelopen. De twee hoofdpersoon uit de film is een man die hopeloos zit te wachten voor toestemming om tot vrouw te kunnen worden omgebouwd. De twee krijgen een soort haat-liefde relatie.

Gravehopping

Van deze film heb ik alleen de eerste drie kwartier van kunnen zien. Ik had namelijk zaterdagavond dienst als vrijwilliger. Ik vind het al erg leuk om een film te zien uit het gebied waar ik afgelopen zomervakantie doorheen/langs ben gereden. De film begint met erg veel humor. Je ziet ook dat alcohol erg belangrijk is in het leven daar. In bijna elke scene komt wel drank in voor. De hoofdrol speler zoek in zijn leven naar inspiratie om teksten te schrijven die hij weer voordraagt bij begrafenissen.Ik weet niet hoe de film is afgelopen omdat ik zaterdagavond dienst had. Binnenkort maar eens proberen een download te vinden.

De plicht moet ook gedaan worden. tijd voor de avond dienst van mij.

The Black Dahlia

Erg mooie beelden. Helaas beland je in een lawine van namen en informatie. Alleen leuk als het een serie moet zijn. Maar in een film van dit formaat is het echt te veel informatie. Ik heb hem alleen gezien om de beelden en sfeer van de na-oorlogse amerika. Niet echt een film die ik graag nog een keer ga zien.

Na deze film heb ik mezelf nog geprobeerd een kater aan te drinken. Maar dat is niet gelukt. 4:00 lag ik in mijn nest

Leave a Reply