You’ve got no wireless – NHL Hogeschool Leeuwarden draadloos netwerk zuigt

De Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden motiveert haar Leerlingen om een eigen Laptop/Notebook aan te schaffen. Bij mijn Opleiding Communication and Multimedia Design krijg je zelf een dikke bonus als je draagbare computer koopt en de opleiding binnen vier jaar afrondt.

Maar goed. Dan heb je na een zomer bollenpeilen van je laatste zuurverdiende centjes die mooie laptop gekocht. Kom je op school. Blijkt dat hypermoderne draadloze schoolnetwerk niet vooruit te branden. Eerst denk je dat het aan je eigen hardware ligt. Dus ga je naar de helpdesk. Maar die constateren dat alles op je laptop goed staat. Maar dan krijg je te horen dat het draadloze netwerk binnen de Noordelijke Hogeschool in een beta fase zit en dat ze er verder geen support opleveren. Pardon? Een beta fase dat al drie jaar duurt?

Ik zit nu helemaal alleen te werken op de afdeling (het is herfstvakantie) en het internet blijft traag als dikke stront door een trechter. Dus het excuus dat het te druk is op het netwerk kan bij deze in de prullenbak. Ik denk dat ik de rest van de week lekker thuis ga werken. Dit keer is het gras thuis wel groener.

Het is vechten tegen de bierkaai. Gelukkig zijn er nog anonieme mensen die leuke posters maken. Kan ik na een dag netwerk frustratie toch nog een glimlach op mijn gezicht toveren.

Leave a Reply