Little miss sunshine

Opa zit aan de drugs, vaders is een Emiel Ratelband in wording, moeders zit vol met stress, broer heeft net een zelfmoordpoging gedaan, zoon is een depressieve puber en dochter is een 7 jarige die oefent voor een schoonheidswedstrijd.

Stop dit zootje in een Volkswagen Transporter T1 (Die hippie bus) en je hebt alle ingrediënten voor een leuke feelgood movie met een portie drama. Little Miss Sunshine is de naam van een kinder miss verkiezing in de film.

Olive is 7 jaar oud en wordt door haar opa gecoached om mee te doen aan een miss verkiezing voor jonge meisjes. Als het gezin een telefoontje krijgt met daarin de boodschap dat kleine Olive mag meedoen aan de verkiezing in Californië. Een klein probleem is dat het 1300 KM ver is. Iedereen moet mee en er is geen geld voor vliegtickets. Dus maar met het busje. Alleen deze heeft ook zijn beste tijd ook gehad. Rijden met een rol duc-tape in de aanslag.

Wij volgen het gezin met voor- en tegenspoed tijdens hun roadtrip om tot een verrassend einde te komen. Er zijn de laatste tijd weinig films waar ik zo hardop bij het gelachen. Zelf American Pie 5: The Naked Mile kreeg dat niet voorelkaar (Slechte film met een paar leuke vondsten. Geen zin om daar een review over te maken) Maar Little Miss Sunshine deed me regelmatig rollen van het lachen. Heerlijk. Dit soort films wil ik meer van zien in 2007. Misschien moet ik maar eens nadenken over een ticket naar de VS ?

Leave a Reply