Terreur op de roltrap

Zodra mensen een roltrap zien wordt er meteen het luie onderbewustzijn geactiveerd. Lekker hangen tegen de leuning en het liefst twee of zelf drie breed naast elkaar staan.

Ik als actief persoon besef hoe kostbaar mijn tijd is. Roltrappen dragen bij dat ik nog sneller op mijn plek van bestemming kan zijn. Maar ik erger me mateloos aan de mensen die dat niet inzien. Ik sta volledig klem achter die vervelende bejaarden of moeders met kinderen. Met geen mogelijkheid kom ik er langs. De irritatie grens van mij stijgt als een vuurpijl naar record hoogte.

Zo ook deze week. Ik doe even mijn boodschappen bij het lokale winkelcentrum. Een merksupermarkt en een prijsstunter onder 1 dak. En boven op de tweede verdieping een drogist, klerendumpzaak en een warenhuis. Ik moet even bij de warenhuis voor een mes. Naar boven wordt ik geblokkeerd. En naar onder weer hetzelfde liedje.. Flikker op mensen.

Ik ondersteun ook volledig het initiatief van Sjors Gerritsen en Sander van den Dries. Wil je niet snel. Ga dan maar aan de rechterkant staan. We doen dat ook al tientallen jaren op de snelweg. Op Schiphol snappen ze het ook volledig. Daar geven op borden aan dat rechts voor de luie mensen is en links voor de actieve snelle mensen.

De volgende keer beuk ik er gewoon langs. guerrilla stickers maken en daarmee de roltrap mee voel plakken is ook een idee.

4 Comments

Add Yours →

Je kunt natuurlijk ook even vriendelijk vragen of je er langs mag. Ik irriteer me aan mensen die zo communicatie-gestoord zijn dat ze niets meer durfen te vragen…

Mooie Post Rienk Jan. Hier erger ik mij ook bijna dagelijks aan. Bijvoorbeeld als je op station Zwolle door de tunnel naar een ander spoor moet.

In Engeland hebben ze het nog veel mooier, gewoon elke roltrap heeft daar bordjes please stand on the right….

Komt dat rechts staan op de roltrap op schiphol niet omdat overal in de wereld ( denk even een praag en budapest metro stations ) de REGEL is dat je rechts stil staat en links door kan lopen?

Ik weet nog de eerste keer dat ik in praag was, ik werd gewoon van bovenaf die roltrap af geflikkerd door een boze tsjech omdat ik aan de verkeerde kant stond 😛

// RL

Je moet natuurlijk niks maar het is gewoon een handig idee! En waarom maken we het elkaar niet gewoon wat makkelijker…en het is inderdaad zo dat sommige mensen dan wat sneller hun “1-minuut-aansluiting” kunnen halen en ik kan daarnaast ook nog eens moeilijk stilstaan dus tsja…;)

Leave a Reply