Four Eyed Monster

Ik heb zojuist de film “Four Eyed Monster” gezien. Volgens de makers de eerste volledige film die (legaal) op Youtube is gezet. Nu vind ik dat niet bijzonder. Wat mij wel verbaasd is dat deze film via Youtube meer dan 1,1 miljoen kijkers tot nu toe heeft gehad. Het is niet de sterkste film met het sterkte verhaal. Maar het pakt mij wel. Het is stiekum heerlijk doordacht. Heerlijk sfeertje en mooie beelden.

Vorig jaar heb ik tijdens een liveblog klus ontzettend veel informatie mogen ontvangen over de toekomst van de televisie. Four Eyed Monster heeft in een periode van 9 maanden 1,1 miljoen kijkers gehad. Die zelf hun moment hebben gekozen om deze film te zien. Ze hebben er voor gekozen om deze film te zien. Op je eigen plek in de wereld. Bij televisie versie 1.0 is 1.1 miljoen kijkers in Nederland een groot aantal. Alleen dat is maar één moment opname. Four Eyed Monster is een monster wat langzaam maar zeker een hoger kijkers aantal gaat krijgen. Groot gemaakt door blogs.

Helaas blijf ik Adobe Flash voor lange films een ontzettend stuk wanproduct vinden. Je voelt de laptop heet worden. Je hoort de koelers blazen. Voor een stuk video met een bagger resolutie. Ik heb een paar maanden geleden al eerder lopen bitchen op de flashvideo. Het heeft video op internet groot gemaakt. Maar ook heel wat CO2 de lucht in geholpen. Zelf Steve Jobs wil geen flash op de iPhone. Maar ik dwaal af.

De film:

Leave a Reply