Macme Heerenveen – Moet je de markt niet verdelen?

De laatste paar weken valt het mij op dat er ontzettend vaak met google wordt gezocht naar “Macme Heerenveen”. De eerste paar keer dacht ik serieus dat dit een fout moest zijn. Macme zit in Leeuwarden en Dalsheim zit in Heerenveen.  Maar toen Macme zelf begon te adverteren op hun website voor personeel voor een nieuwe winkel in Heerenveen begon ik na te denken.

In Friesland zijn nu twee plaatsen met een Apple winkel. Heerenveen (42.000 inwoners) en Leeuwarden (95.000 inwoners). Waarom Macme er nu voor kiest om een tweede winkel te openen in Heerenveen vind ik persoonlijk een rare keuze. Dit omdat Heerenveen waarschijnlijk niet groot genoeg is voor een tweede Appleshop. Echt concurrentie zal er nooit zijn tussen die twee winkels omdat ze beide de adviesprijzen van Apple gaan hanteren.

Waarom Macme niet voor Sneek (33.000 inwoners), Drachten (44.000 inwoners) of een andere grote plaats heeft gekozen weet ik  niet. Friesland krijgt nu twee Apple steden. Maar sluit hierdoor wel een groot gedeelte van de markt uit. Als iemand uit Workum of  Jubbega gaat winkelen in Sneek of Drachten zal deze niet zo snel in aanraking komen met een Apple.  Sinds mensen Apples echt fysiek kunnen bekijken is de verkoop ook een stuk harder gegaan. Wie heeft er niet eerst kwijlend in een Apple winkel lopen spelen met zo’n mooi apparaat voordat de koop werd gesloten.

6 Comments

Add Yours →

Dalsheim zit toch ook in Leeuwarden? Die zit althans hier bij mij op de hoek. Is praktisch mijn buurman. In Leeuwarden hebben we dus ook 2 Apple zaken.

Hmm, dat snap k ook niet helemaal idd. Had er veel liever een paar in andere steden gezien. Misschien eens vragen aan Dirk Sierd? Die werkt er nu tenslotte 🙂

Heerenveen de plaats zelf heeft 28.000 inwoners de gemeente 42.000… Drachten heeft 44.000 en de gemeente Smallingerland 55.000

Dit wou ik even melden, en ik vind het buiten gewoon dom dat er een Macme in H’veen zit :S

Waarom wel in H’veen en niet in Drachten dus?

Beetje nuiver…

In drachten hebben we ook wel een Apple dealer (van der Wal en Stockman ofzo), alleen ik betwijfel dat ze daar net zo’n service bieden als in MacMe of Dalsheim.

@ gerrit je bent zelf dom man :S

wat denk je van : heerenveen trekt veel meer mensen aan,afgezien van de plaatselijke inowners

die mensen zijn van die bedrijven zijn niet achterlijk

waarom denk je dat heerenveen 5 coffeeshops had (inmiddels 4)
en drachten er mah 1 0f 2? terwijl drachten en de gemeente waar het in ligt meer inwoners heeft ? aantrek van steden en dorpen buiten af

Leave a Reply