Media Art festival, de dure koe en liquid

De afgelopen weken hadden wij het Media Art Festival (MAF) als onze bovenburen. De Noorderlicht foto expositie heeft in het Amicitia gebouw te Leeuwarden de eerste en de tweede verdieping tot hun beschikking. De derde, vierde en vijfde werden gebruikt door MAF. Elk jaar organiseert het MAF exposities in Friesland om te laten zien wat voor moderne kunstvormen er bestaan.

Ik heb samen met MH al paar keer een bezoekje gebracht. De eerste waarschuwing die ik geef is dat je er echt open voor moet staan. Bijna alles wat ze daar tentoonstellen past niet in het hokje wat de meeste mensen gewend zijn. Door gebruik te maken van projectoren hebben veel projecten alleen maar een grotere impact. Er waren uiteenlopende dingen. Veel video montage. gebruik van projectoren op niet conventionele manier. Bijvoorbeeld om beelden te projecteren in een waterreservoir. Twee projectoren die samen een drie dimensionale voorstelling maakte. Maar ook op een glasplaat midden in een ruimte om de illusie te wekken dat je voor een stoplicht staat te wachten. Ik ga de dingen niet in detail uitwerken. Jullie gaan zelf maar een keer kijken.

Liquid organiseert al 2 jaar relaxte feesten in Leeuwarden. Elke keer is het weer een goede combinatie tussen geluid en visuele beelden. Ze doen altijd hun best om altijd weer een locatie te vinden om dit feest te houden. Dit keer werd het gehouden als afsluitend feest bij het MAF. En dat was vanavond.

JE, AE en ik gaan na het werken bij Noorderlicht naar Liquid. Wij zijn om 1830 klaar met werken en Liquid start om 2000. Dus hebben we mooi anderhalf uur om ergens te eten. Het blijft jammer dat je op zondagavond geen studentenhap kunt doen bij cafe Silberman. Dus gingen we een poging doen bij de lachende koe. Ook dit is niet meer zoals het ooit was. De 6 euro gerechten waren nergens te bekennen. Dus hebben AE en ik maar een normale gerecht besteld. JE is een vegetariër en ging voor een vegetarische hap. Nou, die dure vega hap bleek niets anders te zijn dat een potje met vier champignons en wat paprika’s zonder smaak. AE en ik hadden wel een normale hap. Maar het bewijst wel dat de meeste restaurants geen idee hebben wat ze met vegetarische mensen aanmoeten. Ik heb wel eens beter gegeten voor wat ik betaald heb. De volgende keer loop ik wel door naar de Thai. Ik heb van horen zeggen dat je daar wel voor 6 euro een goede hap heb die ook nog eens van goede kwaliteit is.

Het was zeker weer eens leuk om op een liquid te zijn. Het is zeker weer anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst ben geweest. De opbouw van de muziek was meteen goed. JE haar vriend kwam ons ook vergezellen. Dus eerst relax op een stel banken bier lopen tikken (Had dorst van het eten :p) Later op de avond ging de muziek al de snellere kant op. Zondagavond is niet echt een avond om te dansen. Uurtje of elf taaide we ook af.. Niet omdat het zondagavond is, maar omdat AE om 2320 de trein naar huis moet hebben.

Leave a Reply