Apple Imac besteld

Sinds ik een Apple Macbook heb, is het werken met computers een totale nieuwe ervaring geworden. Ik ga dit hier niet beschrijven waarom. Het is een gebed zonder einde om mensen te overtuigen dat Apple best lekker werkt. Maar eerlijk te zijn is het niet de computer de grote kracht. Maar het besturingssysteem die het allemaal mogelijk maakt. Mensen moeten er eerst mee werken voordat zij een mening vormen. Ik was in het begin ook niet echt positief over Apple. Maar ik heb toch de stap om een paar maanden geleden zo’n machine te bestellen. Tot de dag van vandaag geen spijt van.

Ik doe bijna niets meer met mijn Windows machines. na lang denken heb ik toch voormezelf de knoop doorgehakt. De Windows computer wordt ook vervangen door een Apple computer. Na lang beraad met mezelf is het de Apple iMac 17″ geworden met een draadloos toetsenbord en een draadloze muis. k heb lang getwijfeld tussen de 17 inch en de 20 inch uitvoering van de iMac. Ik heb toch maar voor de 17″ gekozen omdat die beter in mijn budget past.

Waarom gaat deze computer nerd van een normale computer naar een alles in één oplossing ? Ik ben het nu eens zat om een computer te hebben waar duizenden draden uitsteekt. Mijn werkstation staat in tegenstelling bij veel mensen wel in de woonkamer. Ik zie een computer zowel als behang als een onderdeel van het huis. Ook past een iMac in het clean office concept.

De behang functie is dat de computer op de achtergrond zelfstandig zijn functies uitvoert. Dat kan zijn dat die op achtergrond muziek draait en dingen aan het downloaden is. Bij de actieve dingen ben je echt met de machine bezig en is de voornaamste taak mij te serveren van informatie. Maar ook door de kracht van twee processors mij te helpen met het maken van de dingen die ik graag wil maken.

Waarom ik niet door spaar voor de 20 of zelfs de 24 inch uitvoering. Ook hier kan ik je antwoord op geven. 7 oktober stopt de Apple ‘ back to school’ actie. Apple geeft je 160 euro korting op de aanschaf van een iPod mp3 speler. En 17″ geeft mij in principe voldoende werkruimte. Ik kan me namelijk erg goed redden op het 13,3 inch scherm van de macbook. Als Apple MP3 speler heb ik gekozen voor de iPod nano 4 gigabyte.

MV liet mij weten dat hij graag een goede kleurenprinter nodig heeft. Dus heb ik voor hem met een dikke korting de HP photosmart 8250 mee besteld.

Al dit moois moet volgens de Apple site op 18 oktober bezorgt worden. Spannend!

3 Comments

Add Yours →

[…] Begin oktober 2006, voordat de ellende met mijn ex-werkgever begon, heb ik de keuze gemaakt om volledig naar Apple over te stappen. Ik heb toen meegedaan met de Apple “Back to school” actie en de printer actie van Apple. In de herfstvakantie heb ik de bestelling mogen ontvangen. Twee dagen later heb ik MV zijn printer gebracht en heb ik de formulieren voor de acties op de post gedaan. Binnen acht weken moet dit verwerkt zijn volgens Apple. […]

Leave a Reply