Waar is dat geld gebleven ?

“Ik heb mijn salaris al ontvangen” aldus een collega van mij. Waarom heb ik dan nog niet mijn salaris van augustus ontvangen. Dat idee speelde al het hele weekend. Misschien zijn ze mij vergeten? Heeft mijn uren briefje van augustus de reis naar Lemmer niet overleefd. Allemaal doom scenario’s die zich in mijn hoofd afspelen. Ze waren mij ook al vergeten mijn salaris specificatie van juli te versturen. Of heeft het toch te maken met die geruchten dat drie jaar lang op een nul uren contract toch te lang is en dat het bedrijf van me af wil. Volgens de wet moeten zij mij nu een vastcontract aanbieden.

Vandaag heb ik de salaris specificaties van zowel juli en augustus ontvangen. Er zat ook nog wat anders in de envelop. Een kopie van de geld-envelop met daarop met weinig woorden omschreven dat er geld en papieren mist. Hoe kan dat nou ?

Ik heb meteen gebeld met de financiële administratie. Bij het open maken van mijn geld envelop bleek dat het geld bedrag niet compleet te zijn. Degene die verantwoordelijk is over het tellen van het geld was niet aanwezig. Ik heb gevraagd of hij mij terug kan bellen.

Mijn bijbaantje is taxichauffeur. In augustus heb ik enkele dagen op de Sneek Week gereden. Ik doe vooral avond- en nachtwerk. Elke nacht na het werk room ik geld af in een kast van mijn ouders. Ik begin dan volgende dienst met een beetje wisselgeld. Op de laatste nacht heb ik alles opgeteld. Nooit eerder had ik zo goed gereden tijdens de Sneek Week. Het geld heb ik samen met de formulieren en bonnetjes in een envelop gedaan. Ik heb een fiets in de kofferbak van de auto gegooid en heb de auto weggebracht. Daarna op de fiets het envelop naar het huis gebracht van de rayonhoofd van afdeling Sneek. Ik dacht nog voordat ik de envelop in de brievenbus gooide of ik niet even ga aanbellen om de envelop persoonlijk te geven. Het was erg vroeg in de morgen en de vriendin van de rayonhoofd heeft mij ooit verzekerd dat de brievenbus veilig is. Ze heeft al eens de kinderen in de buurt gevraagd om te proberen of zij dingen eruit konden vissen. Dat bleek niet mogelijk.

Ik was aardig van slag na het telefoontje. Het bedrag wat is verdwenen is te groot om een telfout te zijn. Ik heb onmiddellijk mijn moeder gebeld. Die vond het ook een erg raar verhaal. Ze merkte wel dat ik van slag was. ‘s avond is ze samen met mijn vader langs geweest. Zij vonden het briefje wat ik heb ontvangen niet netjes. Ik heb verder geen telefoontje gekregen of een formele brief ontvangen. Wel vond ik na een grondige zoektocht in mijn beurs de verdwenen papieren. Maar dat lost niet de vraag op waar het geld is gebleven.

Als blijkt dat er een verband is tussen het verdwenen van dat geld en het niet ontvangen van mijn salaris. Waarom heeft mijn baas mij dan niet een brief gestuurd of aangifte tegen mij gedaan? Kan een baas zomaar salaris inhouden bij het verdwenen van dat geld? Wie heeft dat geld allemaal in zijn/haar handen gehad voordat het bij de eindverantwoordelijk is aangekomen? Hebben die personen misschien ook niet hun salaris ontvangen?

Leave a Reply