Heeft zeker weer een ambtenaar lopen slapen ?

Ik woon nu zo’n 4,5 jaar in de Mondriaanstraat. In al die jaren heb ik nog nooit iemand zien voetballen op het basketbalveldje wat voor mijn huis ligt. Wel hele meutes met Chinezen en Bulgaren die iedere avond hun eigen basketbal competentie spelen. Maar deze tijd is voorbij. Er is iemand op het idee gekomen om het basketbal veld te verbouwen naar een voetbalveld. Aan de hoeveelheid materiaal te zien mag het best wat kosten. Zal wel weer een beslissing zijn geweest die achter een bureau is genomen.

Het stomme is dat 100 meter naar het oosten een groot grasveld is waar elke zonnige dag de jeugd voetbalt. Had daar voor een paar honderd euro twee doelen neergezet. Maar ik denk dat de belangen voor dat veld een stuk hoger ligt. Er zijn plannen om daar een appartement complex neer te planten. Vermogende bejaarden met uitzicht over de dokkumer EE telt nu eenmaal zwaarder dan speelruimte voor de jeugd. Zo is een paar jaar geleden een mooi grasveld aan de Jokse ook opgeofferd aan gewetenloze vastgoedmagnaten.

Ach, waarom maak ik me hier eigenlijks druk om ?

1 Comment

Add Yours →

Leave a Reply