De NHL is gestopt in het investeren in goed onderwijs

Uit een betrouwbare bron heb ik de volgende email mogen ontvangen.

From: support@nhl.nl
Date: 5 januari 2009 10:37:54 GMT+01:00
To: C.O.de.Jong@tech.nhl.nl
Subject: Support Centre ICT Afmelding incident nr. I0812 152 “draadloze verbinding v103”.

Geachte heer, mevrouw de Jong,

Uw melding is op 04-12-2008 onder nummer: I0812 152 aangemeld,geregistreerd en opgelost. Uw melding heeft betrekking op het volgende:

“draadloze verbinding v103”

Naast V103 hangt een Access Point. Echter, in het lokaal staan metalen kasten die invloed hebben op de verbinding (kooi van Faraday). Vanwege de verhuizing wordt er niet meer in meer AC’s geinvesteerd.

Met vriendelijke groet,

Support Centre ICT
058-2511878
support@nhl.nl

Pardon ? De verhuizing is volgens de planning over een jaar. En deze planning kan net als het budget nog hopeloos veranderen. Het ergste is dat de school het probleem als opgelost ziet met als reden dat er geen geld is.

Dit is hetzelfde als het wonen in een woning die volgend jaar gesloopt gaat worden, maar een lekkend dak heeft. “Ja meneer, we gaan uw lekkage niet meer oplossen. Over een jaar gaan we uw woning toch slopen.”

Whats next ?

update (11 jan. ’09)

Coen die er zelf nog een dikke analyse op de email heeft losgelaten -> kijk snel op zijn blog

4 Comments

Add Yours →

Kom je daar nu pas achter? :-p

Schandalig wel ja. Daarbij snap ik de reden van de verhuizing ook niet. Zo’n AP kan je toch gewoon meenemen? Dat is toch geen verloren investering?

In Zwolle is het bij ons een grote drama. Het is dat we wel redelijk internet hebben, dankzij het Deltion. Verder was het antikraak pand waar Minor Ondernemen vorig jaar zat nog een betere plek.

Ik schaam me nu eigenlijk wel dat ik op de NHL zit…, maar ja.. we maken het beste er van.

Ik heb inmiddels ook een uitvoerige analyse van het mailtje op mijn weblog staan 🙂

Komisch alom. Zit eraan te denken een serie ervan te maken. ‘Lachen met de helpdesk’. Gegarandeerd iedere week wel een artikel 😛

Zoals alle verhalen zijn er twee kanten, ik ben bang dat het hier wel wat eenzijdig belicht wordt. Ik ben trouwens de eerste die gaat toegeven dat het qua internet zwaar tegenvalt met wifi. Ben ook de eerste die gaat toegeven dat dit niet geheel te wijten valt aan slecht beleid: Gegeven: Gebouw is slecht voor wifi met stalen ramen + slechte ruimtes, verder zijn er teveel laptops op 1 accespoint (lastig te veranderen ivm verdiepingen en overlappende gebieden) en verder: de verhuizing is inderdaad pas over een jaar, echter het aanbrengen van de infrastructuur is in volle gang, guess who zich daar mee bezig houdt.
Gegeven: er wordt een hoop misbruik van het internet gemaakt: gaming + downloading+youtube zorgt snel voor veel bandbreedte vervuiling.

Coens analyse over de kooi van faraday is erg grappig echter klopt het niet, metingen hebben storingsgebieden (zwarte spots) aangewezen. (Het gaat in dit geval ook niet om de kasten maar meer om de raamconstructie(ook staal)
Vind het vervelend om dit soort dingen te lezen, en zeker te horen over twitter, het genereert wat mij betreft veel negatieve karma en dan hebben we niet nodig wat mij betreft, zeker niet in een positief sociaal netwerk.

Zo zelf een voorstander zijn voor een Don’t Download Day, (een positieve draai aan onze problematiek) eens kijken wat er dan gebeurt?

“…Coens analyse over de kooi van faraday is erg grappig echter klopt het niet, metingen hebben storingsgebieden (zwarte spots) aangewezen. (Het gaat in dit geval ook niet om de kasten maar meer om de raamconstructie(ook staal)…”
Als het werkelijk een kooi van Faraday zou zijn, dan zou _geen enkel_ radiosignaal meer dat lokaal kunnen doordringen of uit gaan. Toevallig kan ik nog wel prima bellen en gebeld worden in dergelijke spots. Dat sluit dus uit dat het hier om een kooi gaat. Uiteraard zou het zo kunnen zijn dat ‘metingen’ hebben uitgewezen dat er dode hoeken zijn, maar dan moeten ze niet aankomen met Faraday, want dat klopt gewoon niet.

“…Zo zelf een voorstander zijn voor een Don’t Download Day, (een positieve draai aan onze problematiek) eens kijken wat er dan gebeurt?”
Hoewel ik ook een voorstander ben van positieve acties, ben ik de afgelopen jaren wat nuchterder geworden. Ik heb heel wat keren met ICT geprobeerd (via OC en zelfstandig) naar een goede oplossing te zoeken, en ze hebben het gewoon nog steeds niet voor elkaar gekregen. Op een gegeven moment ben je wel klaar met positief denken en lief zijn. Het is soms zo moeilijk om tot ze door te dringen, dat af en toe eens een geluid naar buiten te gooien ze misschien eens wakker schud.

Leave a Reply