Net als iedereen doe ik vandaag ook mijn voorspelling

Vanavond om 19:00 lokale tijd gaat Steve Jobs weer voor vele miljoenen dollars gratis reclame kweken. Met zijn kleine afstandsbediening zal hij de zaal vol met mensen weer helemaal gek krijgen. 1 druk op de knop en iedereen begint spontaan te juichen. Wat voor nieuws gaat hij brengen. Ik hoop op een paar kleine dingetjes

Vorig jaar heeft Apple al een kleine beetje van de sluier opgetild. In Leopard komt een backup systeem. Niet zomaar eentje. Maar eentje die wij allemaal kunnen snappen. Het is gedoopt als time machine. Ik hoop echt dat het ook een beetje goed wordt gebracht. Ik zie timemachine alleen als waardige product als het kan backuppen naar externe netwerkschijven. Bijvoorbeeld naar de Airport Extreme. Voor mijn iMac zal time machine echt ideaal zijn. Maar hoe zit het nu met mijn Macbook. Die apparaat gaat overal mee waar ik naar toe ga. Snapt timemachine dan als ik thuis ben dat die dan moet backuppen. Of kan ik over het internet back-uppen naar thuis? Misschien dat we het vanavond weten.

Of zal het dan toch ? Timemachine gaat naadloos geïntegreerd worden met .mac ? Dat mijn Macbook elke keer gaat backuppen op het moment dat die een internet verbinding heeft ? Dit zal helemaal goed zijn voor de portabiliteit. De iDisk van .mac is helaas maar 1 gigabyte groot. Lang niet groot genoeg voor mijn data. Tenzij Apple en Google .mac samen naar een nieuw niveau gaan tillen. Alle Apple Leopard gebruikers krijgen gratis bij Google een gigantische online netwerk schijf :p

Mijn eerdere voorspelling dat de iPhone een GPS module gaat krijgen moet ik weer in de ijskast zetten. In de deze week gelekte service handleiding staat niet over een GPS. Wat best jammer is. Maar nog niet getreurt. De naïeve regering Bush heeft een paar jaar geleden tegen de “war on terror” een wet aangenomen dat elke nieuwe mobiele telefoon die in de USA wordt verkocht in staat moet zijn gevonden te vonden in een peiling. Wij zien dat kunstje in elke aflevering van de hitserie “24” . Als de iPhone al een ruwe peiling kan maken dan kan de Google maps inschatten waar jij bent. En daar zijn de adverteerders weer heel blij mee omdat die hun POI weer kunnen tonen. Nu we toch over positie bepaling hebben. Leopard gaat volgens mij meer ondersteuning voor GPS krijgen. In de broncode van de huidige iPhoto is al verwijzingen gevonden naar google maps.

Dit bericht gaat al een tijdje rond op het internet. Ik hoop ook echt dat Leopard een desktop gaat krijgen met een nieuwe dimensie; De derde dimensie. We gaan de hoogte in. Iconen stapelen lijkt me erg makkelijk. Sinds ik Spotlight wat meer onder de knie krijg stop ik bestanden meer bij elkaar in dezelfde map. Het Apple bestand systeem is daar uitermate geschikt voor. Helemaal nu er ZFS waarschijnlijk het primaire bestand systeem van Leopard gaat worden. Iconen groeperen gaat het helemaal worden. Het volgende filmpje laat een leuk voorbeeld zien.

[youtube M0ODskdEPnQ]

Maar goed. We weten het pas vanavond zeker hoe het zit. Om 19:00 stook ik de BBQ op en zet de livestreams aan van one more thing. Ik hoop niet dat de mini mac gaan cancelen. Ik wil graag nog eentje als mediacenter :p

gerelateerde artikelen

1 Comment

Add Yours →

Leave a Reply