Noordelijk Film Festival 2007 : Sicko

Fuck, afgelopen week te druk gehad om mijn verslagen van het Noordelijk Filmfestival 2007 af te ronden. Nu heb ik voor mezelf besloten dat ik me door niemand meer gek laat maken en ook de tijd ga nemen voor mijn eigen dingen.

Het wordt mij meteen duidelijk waarom de Friesland zorgverzekeraar dit jaar niet meer als hoofd sponsor voor het Noordelijk Film Festival optreedt. Een film als Sicko kan je imago meteen aan puin helpen. Micheal Moore noemde dat Amerika als enige westerse land met een slecht zorgstelsel. Maar als ik zo zie is Nederland druk bezig om Amerika te volgen. De verzekeringen worden elk jaar duurder. De no claim is verdwenen en omgezet in een eigen risico. Een gezond iemand of mensen die weinig kosten op jaarbasis maken gaan er 255 euro op achteruit. En dit terwijl de maandelijkse kosten gelijk blijven of juist hoger worden. Op alle aanvullende verzekeringen mogen de verzekeraars in de nabije toekomst medische keuringen doen.

In Amerika is het allemaal nog veel erger als wij Micheal Moore mogen geloven. Ik geloof deze meneer altijd omdat de Amerikanen echt zo gek zijn. Dat is een land waarin de democratie is doorgeslagen in alle lagen van de bevolking. Zelf de school directeur en de sheriff worden gekozen. Het is meestal zelf belang. De gekozen mensen zijn daarnaast ook nog bezig hun eigen belangen te behartigen.

Als jij als bedrijf met de juiste bedragen komt, heeft een Amerikaan altijd zijn oren openstaan. Helemaal als de Amerikaan de juiste leiding gevende positie heeft. Dan wil die in ruim voor het juiste (omkoop) bedrag regeltjes zo veranderen dat hij en het bedrijf er beter van worden. Maar ik wil het niet hebben over de bestuursvorm die geld in de Amerika.

Al zo lang de juiste mensen weten dat angst de beste methode is om mensen onder controle te houden blijven zij deze angst aanwakkeren. Met behulp van deze methode houden ze het volk in bedwang en bepalen de leiders van het land wat het beste is. Het land blijft het gewoon slikken.

Het zorg systeem van nu in de VS bestaat is niets anders dan dikke winsten draaien. Mensen weigeren voor een gezondheid verzekering als er ook maar één ding niet klopt aan het lichaam. Zelf een simpele schimmel infectie is al de bron van een polis weigering. Maar dan ben je er nog niet als je de verzekering hebt. Zodra je hem nodig hebt zal de ziektekosten verzekering van alles proberen om te weigeren om de kosten te vergoeden.

Sicko is een volgende documentaire van Micheal Moore die laat zien hoe verrot de Amerikaanse samenleving is geworden. Ik en moore zouden zo de handen kunnen schudden vanwege ons gevoel voor sarcasme. Lekker stukje vermaak. Alleen jammer van die houten banken in de Harmonie Friesland Bank zaal.

1 Comment

Add Yours →

Leave a Reply