Een nieuwe dimensie bij het hardlopen – iPod+Nike

Wat doe je als je nog een stapel cadeaubonnen heb liggen. Je kijkt op je verlanglijstje wat je nog allemaal wil hebben. En daar zag ik iets ts staan wat ik al langere tijd wilde hebben. Maar daar heb ik wel een Apple iPod voor nodig. En laat ik die nu sinds oktober hebben.

Na mijn verjaardag ben ik op zoek gegaan naar de Ipod+Nike. Eerst bij de Apple store gekeken. Maar die verkopen dit product niet. Ik moest het even proberen bij the Running Center. Dit is een winkel die ik iedereen kan aanraden. In het voorjaar van 2006 ben ik begonnen met hardlopen. Ik begon met een paar nep Puma’s die ik op een Vietnamese markt in Tsjechië had gekocht. Iedere keer kreeg ik spierpijn. En die krengen vielen van ellende ook nog eens uitelkaar. Het werd tijd voor echte schoenen. Bij Running Center nemen ze daar de tijd voor. Ze kijken naar je gewicht en hoe je loopt. En aan de hand van die informatie mag je enkele schoenen uitproberen om te zien welke het beste bij je past. De keus werd uiteindelijk een paar Nike air met extra steun aan de binnenkant van de zool. Ik kreeg ze ook nog met dikke korting mee omdat ik student ben 🙂

De eerste keer dat ik ging hardlopen met deze schoenen was een waar genot. De laatste paar maanden staat het hardlopen op een laag pitje. Maar het nieuwe jaar komt er weer aan. En dat is vaak automatisch ook weer de periode van de goede voornemens.

Minolta DSC

Bij de Running Center hadden ze inderdaad Nike+Ipod in de verkoop. Thuis gekomen begon het echte probleem. Voor een Nike en Apple product is het niet duur. Maar Nike gaat er vanuit dat je speciale Nike schoenen gaat gebruiken voor de sensor. Deze schoenen zijn voorzien van een kleine inkeping. En laat mijn schoenen die inkeping niet hebben. Tijd voor tweaking. Google kwam met verschillende oplossingen. Met een Dremel zelf een inkeping in je schoenen maken. De sensor met ductape vastplakken. Op de sensor klitterband vastlijmen en zo op je schoen plaatsen. De sensor onder je veters drukken. Allemaal oplossingen waar ik niet blij van werd.

Grantwood Technology maakt de Shoe Pouch. Echt een geweldig leuk ding. Het is een jasje voor je Apple iPod sensor die je weer aan je veters bevestigd. Geen schoenen die je sloopt met je dremel. Geen lijmresten op je sensor en schoen. Geen gevaar dat je de sensor verliest. En de dollar staat op dit moment lekker tegenover de euro. Dus ook nog eens goedkoop. Een week later had ik post uit Amerika :p

En daarin zat het regenjasje voor de sensor

Dit is een mooi voorbeeld van hoe iemand een leuk concept bedenkt en op de markt brengt. Misschien moet ik deze week even bij Running Center op bezoek om ze op dit leuke product te attenderen. Maar eerst volgende week weer een blokje om. Een paar kilootjes eraf voor de kerstdagen.

Leave a Reply